Paniekrubriek: het taboe van de vaginascheet

Geüpdatet op 16 november 2018 door ELLE België
Paniekrubriek: het taboe van de vaginascheetVagina, Nathan Burgess, Smear Magazine

Liefste ELLE,

Ik zit met een bizar probleem. Mijn vagina maakt gênante geluiden. Er ontsnapt lucht uit, en dan lijkt het alsof ik een luide wind laat. Ik voel wel wanneer er iets 'klaarzit', maar ik kan het niet inhouden. Het gebeurt vooral na bepaalde yogaposities, seksstandjes, fitnessoefeningen... Laatst ging ik met vriendinnen naar de sauna, en toen we uit de jaccuzzi kwamen weergalmde er een langgerekte PRRRRWAAAAT. Ik kon wel door de grond zakken van schaamte. Het is echt zo'n taboe, ik durf er met niemand over te praten. Niemand anders lijkt er last van te hebben. Het maakt me ook erg onzeker in bed. Is mijn vagina te groot of te los? Heb ik teveel seks gehad? Waarom overkomt me dit? (Toetertje)

Beste Toetertje,

Eerst en vooral: je kan niet teveel seks hebben. En nee, je vagina is niet minder strak dan die van je vriendinnen. Vaginawindjes zijn perfect normaal en (bijna) iedereen heeft er wel eens last van. Technisch gesproken betreft het een geurloze luchtverplaatsing, wat een stuk beter klinkt dan 'scheet'. Helaas is er weinig aan te doen. Zelfs de strakste, strafste, sterkste vagina van de wereld laat er wel eens eentje vliegen.

Als je voelt dat er lucht klaarzit, tracht dan met je vinger de opening wat wijder te maken, zodat de lucht kan ontsnappen met een gezwinde WOF, in plaats van een langgerekte PWRRAAAT. Uiteraard kan je tijdens de yogales niet met je vingers in je vagina zitten, dus dit is slechts een halve oplossing. Wat seks betreft: vraag me niet waarom, maar een kale perzik zuigt meer lucht aan dan eentje waar wat pluis op staat. Een positie waarbij je met je benen in je nek ligt (een beetje zoals de kaars bij yoga) zal gegarandeerd ook een grotere luchtverplaatsing opleveren. Overkomt het je toch in bed, lach er dan om en doe alsof het de normaalste zaak van de wereld is (want dat is het ook).