4 draagbare beautytrends gespot op het Met Gala

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
4 draagbare beautytrends gespot op het Met Gala

De ogen van de pers mogen dan vooral op de jurkenpracht gericht zijn, wij spotten op de blauwe loper van het Met Gala ook een paar opvallende beautytrends. 

Kosten, moeite, meters stof en tassen vol make-up werden gespaard om de sterren klaar te stomen voor het Met Bal, hét New Yorkse society event van het jaar. Tussen het maskertje van Katy Perry, de kale knikker van Cara Delevingne en het papier maché plakkapsel van Rita Ora door, passeerden ook enkele draagbare looks die we zeker willen uitproberen de revue. Selena Gomez combineerde maar liefst twee opvallende beautytrends en is wat ons betreft dan ook de winnaar van de avond.

Roze oogmake-up

Veelvuldig gespot op de zomercatwalks en nu ook een hit bij de glamazones op de gastenlijst van Anna Wintour: roze oogmake-up. Selena Gomez gebruikte het als krachtig, grafisch statement om haar verder sobore look van kleur te voorzien en Girls-actrice Jemima Kirke koos voor twee spatten roze oogschaduw in combinatie met felgeel. Rihanna ging all the way en kleurde zowat haar hele gezicht roze. Bij deze weet ook iedereen hoe de zomertrend 'blush bomb' eruit ziet.

LEES OOK: waarom millennial pink een hit is in de beauty-afdeling

met gala 2017 beautytrends selena gomez rihanna

Zelf shoppen

met gala 2017 beautytrends roze

  1. Matissime Velvet Prisme Blush van Givenchy, 46,00 euro
  2. Ombre Première Longwear Powder eyeshadow van Chanel, 34 euro
  3. Oogschaduw van Und Gretel bij Graanmarkt 13, 30 euro
  4. Infaillible blush van L'Oréal, 13,99 euro

1/

Wittekop

Van platinablond tot wit, de blauwe loper van het Met Gala kreeg een scala aan blondtinten over zich heen. Kylie Jenner verstopte haar natuurlijke donkere lokken onder een platinablonde pruik en de kapper van Kate Hudson haalde een spuitbus met witte haarverf boven. Zoë Kravitz liet zich dan weer opvallen door een heel erg korte en ook heel erg blonde coupe.

met gala 2017 beautytrends kate hudson blond

2/

Zwarte eyeliner

Ondanks de stroom aan gekke beautytrends blijven de klassiekers overeind. Denk maar aan een vuurrode mond of - zoals meermaals gezien tijdens het Met Gala -  zwarte eyeliner. Extreem zoals bij Gigi Hadid of fijn zoals bij Lily-Rose Depp, deze look heeft altijd een streepje voor.

met gala 2017 beautytrend eyeliner lily rose depp

Zelf shoppen

met gala 2017 beautytrends eyeliner

  1. Monsieur Big Marker van Lancôme, 33 euro
  2. Liquid eyeliner van H&M, 5,99 euro
  3. Scandaleyes Bold Liquid Liner van Rimmel, 7,99 euro
  4. Long-wear waterproof liner van Bobbi Brown, 28,00 euro

3/

Leuk met een lob

Niet lang, niet kort, heel wat brunettes kozen voor het 'kapsel van de gulden middenweg'. De lob met de middenstreep vormt een modern alternatief voor het klassieke opsteekkapsel en bespaart je glamsquad heel wat tijd. Meer dan een goede stijltang, kammetje en haarspray heb je immers niet nodig om het kapsel in vorm te brengen.  Hoewel zowel Bella Hadid, Kim Kardashian en Selena Gomez voor een gelijkaardig kapsel gingen, kreeg elke look een persoonlijke touch. Zo zijn de puntjes van Kims ravenzwarte lokken kaarsrecht geknipt en werd bij Selena meer met laagjes gewerkt. Zo zie je maar, de ene lob is de andere niet.

met gala 2017 lob kim kardashian selena gomez