Selena Gomez: van Disney- tot wereldster

Geüpdatet op 4 juli 2016 door Laure Vandendaele
Selena Gomez: van Disney- tot wereldster

De dagen als Disneyster en 'vriendinnetje van' (Justin Bieber) liggen intussen al even achter haar. Selena Gomez mag vanaf nu met de groten meespelen en is de komende maanden niet van uw scherm, radio en newsfeed te bannen.

5 redenen waarom Selena Gomez zich in 2016 tot geloofwaardige wereldster ontpopte.

1/

  1. Volwassen filmrollen
alexgomezdot
Links: als piepjong heksje in 'Wizards of Waverly Place'. Rechts: als de rebels tiener Dot in 'The Fundamentals of Caregiving.'

Na gastrolletjes in verschillende series waaronder 'Hannah Montana' kreeg Selena in 2007 de hoofdrol in de Disneyserie 'Wizards of Waverly Place' te pakken. Gomez groeide uit tot een tweensensatie maar bleef een nobele onbekende bij het grote publiek. Sinds Gomez haar toverstaf en Disney-oren aan de wilgen hing, gaat het bergop met haar filmcarrière en krijgt Selena de kans om op minder voor de hand liggende filmsets aan de slag te gaan. Zo had ze een kleine rol in 'The Big Short' en is ze sinds kort aan de zijde van Paul Rudd in de tragikomische Netflix-film 'The Fundamentals of Caregiving' te zien. Volgend jaar maakt Gomez haar opwachting in 'In Dubious Battle', een historisch drama van en met James Franco. Met hem werkte ze al eerder samen tijdens de opnames van de cultklassieker 'Spring Breakers' uit 2013.

2/

2. Ze reed mee in de auto van James Corden

Wie James Corden al zingend naar het werk mag vergezellen, kan ervan op aan dat hij of zij het gemaakt heeft. Onder meer Mariah Carey, Adele, Jennifer Lopez, One Direction, Chris Martin, Red Hot Chili Peppers en Justin Bieber reden al mee in de swingende Range Rover van de Britse presentator. Onlangs mocht ook Selena Gomez plaatsnemen in het passagierszitje voor een potje rijdende karaoke. Dat er ook buiten de auto gezongen kan worden, bewees het duo door de karaokesessie met Selena's hit 'Come & Get It' in een rijdende achtbaan verder te zetten. Verder bestelden de zingende vrienden een vettige hap in een hamburgerrestaurant en gaf single Selena zonder blozen (of misschien een beetje) toe dat ze wel naar een man in haar bed verlangt.

3/

3. Ze sleepte haar eerste grote modecampagne in de wacht

Louis Vuitton FW16
Louis Vuitton FW16

Als ook de modewereld volgt, is je positie als ster verzekerd. Zo schuift modehuis Louis Vuitton Gomez naar voor als gezicht van de najaarscampagne. Een verrassende keuze die best wat reacties ontlokte (maar bijlange niet zoveel als in 2004, toen Marc Jacobs met Jennifer Lopez voor het eerst een popster in plaats van een model in een modecampagne voor Louis Vuitton liet opdraven) volgens ontwerper Nicolas Ghesquière was Gomez een logische keuze. 'De toenemende populariteit van Selena is een fascinerend iets. Ze is een icoon voor haar generatie en toch heeft ze iets oprecht en ontwapenend over zich. Ik heb haar de afgelopen twee jaar zien evolueren en volwassen worden, het is voor ontwerper dankbaar om hier deel van uit te mogen maken.' Selena poseerde overigens met plezier voor de lens van fotograaf Bruce Weber en is dankbaar met de kans die ze van Ghesquière, die ze een persoonlijke vriend mag noemen.

4/

4. Ze is een echte popster met een heuse wereldtournee

Selena Gomez is photographed in concert on Wednesday, May 11, 2016, at SAP Center in San Jose, Calif. (Josie Lepe/Bay Area News Group)

In 2008 bracht Gomez als frontvrouw van 'Selena Gomez & the Scene' voor het eerst muziek op de markt. Gomez scoorde een paar hits (waaronder 'Love You Like a Love Song') maar in Europa bleven grote successen uit. In 2013 ging Selena solo en had ze met 'Come & Get it' en 'Slow Down' een paar bescheiden hitjes te pakken. Toch slaagde ze er evenwel niet om een plaatsje in de Vlaamse hitlijsten te veroveren tot eind vorig jaar het tij keerde. De nieuwe plaat 'Revival' kon zowel de critici als de fans bekoren en Selena had met singles 'Kill em with Kindness', 'Same old Love' en 'Hands to myself' een resem wereldwijde hits te pakken. Gomez mocht dat jaar ook de jaarlijkse show van Victoria's Secret muzikaal opleuken, een eer die eerder sterren zoals Justin Timberlake, Taylor Swift en Rihanna te beurt viel.

Bij de carrière van een echte popster hoort natuurlijk ook een echte wereldtournee. Momenteel reist Gomez de wereld rond met haar 'Revival Tour'. Op 1 november 2016 doet de popster het Antwerpse Sportpaleis aan. Bestel je tickets hier.

Een handjevol Vicotria's Secret modellen playbacken 'Hands to Myself'.

5/

5. Ze heeft #squadgoals

selena-gomez-justin-bieber-basketball-650-430
Selena Gomez en Justin Bieber

Selena mag momenteel dan wel single door het leven dartelen, op sociaal vlak komt de acterende zangeres niets te kort. Sinds ze een punt achter haar knipperlichtrelatie met Justin Bieber zette (zijn fans lustten haar trouwens rauw) brengt Gomez haar vrije tijd het liefst met haar vriendinnen door. Ze maakt deel uit van de Original Squad van Taylor Swift en wordt vaak gespot in het gezelschap van haar beroemde (en minder beroemde) vriendinnen.

#Squadgoals
#Squadgoals

Een paar maanden geleden zorgde Selena voor een schandaaltje toen ze knuffelend met Orlando Bloom (huidige bf van Katy Perry) in een club in Las Vegas gespot werd. Uiteindelijk bleek het hele verhaal een storm in een glas water maar Gomez schudde haar good girl imago definitief van zich af.