Draping: blush maakt comeback

Gepubliceerd op 25 november 2016 door Laure Vandendaele
Draping: blush maakt comebackRed Cheek

Waagde jij je al een draping? Eens je de techniek onder de knie hebt, zal blush aanbrengen nooit meer hetzelfde zijn.

Eerst was er contouring, daarna maakte strobing furrore en even later was non-touring weer helemaal hip. En nu doen we allemaal aan draping, wat zoveel wil zeggen als 'contouren met verschillende tinten blush'.

Blush is immers helemaal terug. (lees hier meer). En het mag tegenwoordig gerust wat meer zijn dan een vleugje rozige of perzikkleurige rouge op de appeltjes van de wangen. Blush wordt ingeschakeld om te contouren, om vorm te geven aan je gezicht én het optisch te versmallen.

Maar net zoals 'contouring' dat was,  is ook 'draping' niet nieuw, de techniek werd al jaren 80 toegepast door Way Bandy, make-upartiest van onder meer Elizabeth Taylor en Cher mocht opmaken. Als eerbetoon aan zijn inmiddels overleden vriend haalde Marc Jacobs de manier van blush aanbrengen vanonder het stof en lanceerde het Air Blush Soft Glow Duo-palette waarmee 'draping' kinderspel wordt.

Wat heb je nodig?

 

Hoe ga je zelf aan de slag?  (zonder er als een televisiepresentatrice uit de jaren 80 uit te zien?)

  • Breng je favoriete blush aan, start bij de appeltjes van je wangen,  volg je jukbeenderen en werk (blend) uit in de richting van je slapen.
  • Neem een iets donkere kleur blush en breng aan net onder je jukbeenderen, Gebruik een schuine blush borstel om het product uit te vegen.
  • Wens je een iets intensere look? Herhaal het proces
  • Breng een lichte blush met glanspartikels aan op de jukbeenderen.