Waarom roze make-up deze lente een hit is

Geüpdatet op 7 mei 2019 door Laure Vandendaele
Waarom roze make-up deze lente een hit is

Roze make-up was dit seizoen niet alleen een hit op de catwalk, ook in de beauty-afdeling heerst pink power! Draag de kleur als de gloed van de ondergaande zon op je ogen of als een sterk statement op je lippen. Wat je ook kiest, deze kleur is niet voor pussy's.

Roze is al lang niet meer enkel de signature kleur van Barbie en kleine meisjes. Roze dragen is een sterk statement, denk maar aan de duizenden vrouwen die tijdens de protestmars tegen Trump een roze 'pussy hat' op het hoofd droegen. Na de garderobe verovert roze nu ook de rest van het huis. De statement muur wordt poederroze geschilderd, de sofa in een zachtroze stof overtrokken en roze gordijnen hangen niet alleen in de kinderkamer.

Roze als rode draad

In de wereld van make-up is roze een vast waarde. De intensiteit van de kleur is misschien onderhevig aan wisselende tendensen, maar de kleur blijft seizoen na seizoen aanwezig op lippen, vingernagels, oogleden of wangen. Ook Lisa Eldridge, creatief directeur bij Lancôme, is fan. De beroemde make-upartieste vindt roze de perfecte kleur om zachtjes kleur te geven aan de grauwe winterhuid die het lang zonder zon moest stellen. Het is dan ook geen verrassing dat roze tinten de rode draad doorheen de Absolutely Rôse lentecollectie vormen.

Soft verus bold

roze make-up fashion week trend soft

Alleen goed en wel, maar hoe draag je dat nu? De zomerdefilés bieden inspiratie genoeg. Een zachtroze op de oogleden zoals bij Delpozo en Paul Smith zorgt voor een meisjesachtige en frisse look. Een fuchsia tint met een laagje gloss erover zorgt dan weer voor een Coachella-waardige festivallook. Too much voor jou? Ga dan van knalroze nagels. Ontdek hier hoe je die lakt volgens de regels van de kunst.

roze make-up trend catwalk 2017

Shopping

Ontdek hier onze 15 favoriete roze make-up items. Think pink!