4 tips om dit weekend spannend te maken

Gepubliceerd op 28 april 2017 door Marjolijn Vanslembrouck
4 tips om dit weekend spannend te maken

Een lang weekend voor de boeg en buiten een ‘Bed-In’ met je lief en apero met je vrienden nog een lege agenda? ELLE geeft je alvast vier tips om je tijd goed te besteden.

Chambre Botanique in Gent

Studiomie, chambre botanique, plantenshop, workshops, Gent, Mieke De Maeyer, agenda

Waar is de tijd dat we door een sanseveria in leven te houden al een standbeeld verdienden. Tegenwoordig heeft iedereen groene vingers, ook wij, dus vind je ons dit weekend gegarandeerd in Chambre Botanique in Gent. In de tijdelijke plantenshop wil Mieke De Maeyer - drijvende kracht achter de interieurstudio Studiomie - mensen inspireren en de liefde voor de ‘urban jungle’ aanwakkeren. Je vindt er potten en planten en krijgt er gericht plantenadvies. Bovendien worden er diverse workshops en lezingen rond groen en natuur georganiseerd. Dat gaat breed: de mannen van Jigger's komen cocktails maken op basis van kruiden, Michiel Tilley leert je de beginselen van taxidermie en samen met accessoireontwerpster Els Robberechts maak je botanisch geïnspireerde corsages. Topconcept!
Chambre Botanique, van 28 april tot 2 juli bij Studiomie in Gent, Bomastraat 20. Alle info op studiomie.be

Antwerpen Proeft

Marisa Papen, naaktmodel, seks, instagram, Nick Bril, chef, The Jane, Antwerpen Proeft, agenda

Een klein hongertje en geen zin om zelf in de potten te roeren. Begrijpelijk, waarom iets zelf doen als je het ook door iemand anders kan laten doen. In de Waagnatie gaat dit weekend voor de elfde keer het culinair festival Antwerpen Proeft door. Naast kookdemonstraties en workshops, vind je er ook de betere foodtruck én komen een aantal (sterren)chefs het beste van zichzelf geven. Jeroen Meus komt bijvoorbeeld Würsten braden, maar iets pikanter wordt het aan de stand van The Jane-chef Nick Bril. Hij zal zijn gerechten presenteren op een naakte Marisa Papen. Hiermee willen ze opnieuw aandacht trekken voor de strijd tegen plastic afval, waarvoor het naaktmodel en de chef zich al jaren inzetten. Smakelijk!

Antwerpen Proeft, van 28 april tem 1 mei in de Waagnatie in Antwerpen. Alle info op proeft.be

1/

Lokale Helden in Vlaanderen

Lokale helden, optredens, agenda
Rond 1 mei, de dag van de Arbeid, is er in Vlaanderen traditioneel ruimte voor muziek en cultuur. Dit jaar vinden de festiviteiten onder de noemer Lokale Helden plaats op vrijdag 28 april. Meer dan duizend artiesten doen op maar liefst 460 podia in 190 gemeenten hun ding. Geen mega namen, het event heet niet voor niks Lokale Helden. Wel charmante optredens en vrije podia in verschillende culturele centra en café's. Of luid het weekend vrolijk in met een feestje of kroegentocht. Waar is da feestje!
Alle info op lokalehelden.be

Flash Shop in Antwerpen

Flash Shop, pop-up, Belgisch, shoppen, mode, design, agenda

De hashtag #ikkoopbelgisch vindt steeds meer bijval en ook wij hebben een zwak voor lokale, onafhankelijke labels. De pop-up Flash Shop die dit weekend in Antwerpen opent, is met andere woorden een kolfje naar onze hand. De komende vier weekends vind je er werk van hedendaagse Belgische mode-, design- en accessoirelabels, nauwkeurig geselecteerd door Lana Scatorchia, vrouw achter DOYOU Studio. Ze verkoopt er haar eigen patches en sweaters, maar bijvoorbeeld ook de geestige Happy Pills by Jasmien Witvrouwen, en de luchtplantjes van Phyt. Bovendien kunnen we onze geest verruimen met drankjes van The Drunken Horse Gin en Need a Drink?. Cheers!
Van 28 april tem 21 mei, telkens in het weekend van vrijdag tem zondag. Quellinstraat 46 in Antwerpen. Alle info op de Facebookpagina van de Flash Shop.