Trapliften: voor wie zijn ze geschikt?

Geüpdatet op 22 februari 2023 door ELLE Belgique
Trapliften: voor wie zijn ze geschikt?

Om een pijnlijke val te voorkomen, is het belangrijk dat de personen ondersteuning krijgen. De traplift prijs is makkelijk online te vinden, hiervoor zijn eventueel ook traplift subsidies voor mogelijk. In dit artikel wordt beschreven voor wie een traplift een fijne hulp kan zijn.

Deze ondersteuning kan uiteraard door andere personen aangeboden worden, al is een hulpmiddel in de meeste gevallen het meest prettig. De traplift is hier een mooi voorbeeld van. Het is echter een misverstand dat trapliften enkel geschikt zijn voor personen op leeftijd die kampen met een beperkte mobiliteit. Er zijn namelijk veel meer personen die kunnen profiteren van de voordelen van de traplift. In dit artikel delen wij de groepen personen die ook een traplift kunnen gebruiken.

Gepensioneerden

Zoals aangegeven in de introductie, maken voornamelijk gepensioneerden gebruik van de traplift. Zij merken dat hun mobiliteit verslechtert en onder meer traplopen een behoorlijke uitdaging wordt. Om afhankelijk te blijven en een risico te vermijden, is de aanschaf van een traplift erg raadzaam. Het zal de personen op leeftijd weinig moeite kosten en bovendien een pijnlijke val voorkomen.

Rolstoelgebruikers

Indien jij in een rolstoel bent beland, zal iedere trap direct een obstakel zijn. Ook de trap in jouw eigen woning. Om een verhuizing te voorkomen, is een traplift een ideale toevoeging. De rolstoelgebruiker zal de traplift gemakkelijk kunnen bereiken met de rolstoel, waarna het persoon een kleine overstap zal moeten maken van de rolstoel naar de traplift. Vervolgens zal de rolstoelgebruiker probleemloos de volgende verdieping kunnen bereiken. Om de overstap te vermijden, is het ook mogelijk om een huislift te plaatsen. Dit is echter een grotere investering en vergt meer ruimte, maar biedt daarentegen meer comfort.

Fysieke beperking

Een tijdelijke of permanente beperking kan veel invloed hebben op het leven van een persoon. Bewegingen zullen erg lastig en vermoeiend zijn. Om deze personen een stukje vrijheid terug te geven, kan een traplift ideaal zijn. Op deze manier krijgen ze de mogelijkheid om zelfstandig de volgende verdieping te bereiken.

Overgewicht

Als een persoon kampt met overgewicht kan iedere beweging benauwend zijn. Om vermoeidheid en uitputting te voorkomen en de energie te behouden, kan een traplift absoluut helpen. Het persoon kan veel energie besparen door het gebruik van de traplift, waardoor zij meer energie behouden voor de taken die uitgevoerd moeten worden.

Tijdelijke mobiliteit

Het is uiteraard mogelijk dat een blessure voor langere tijd invloed heeft op het leven van een persoon. Daarbij is het begrijpelijk dat het persoon niet voortdurend geholpen kan worden door de personen om hem of haar heen. Om alsnog de vrijheid te bieden, kan de traplift het gemakkelijker maken om de volgende verdieping te bereiken.

 

Rate this post