Interview Marisa Papen: mijn job als naaktmodel

Geüpdatet op 11 maart 2016 door Elise
Interview Marisa Papen: mijn job als naaktmodel

Ze is uitgeroepen tot mooiste vrouw van Instagram, gaat geen streepje bloot uit de weg én weet als geen ander hoe je functioneel naakt het beste aankleedt. Wij leggen naaktmodel Marisa Papen op de rooster:

marisa

Wie is Marisa Papen?

Tricky question. Mijn filosofie is dat je als individu constant in ontwikkeling bent. Momenteel voel ik me een soort vlinder - vrij, onbezonnen en licht. Ik fladder een beetje rond.

10888613_10152932298177141_8076597217676803490_n

Waarom koos je om naakt te gaan?

Voor mij is het de meest comfortabele manier om mij uit te drukken. Hoe confronterend dat ook lijkt op het eerste gezicht.

Hoe reageerde je omgeving?

In het begin kreeg ik enorm veel tegenwind, wat een omgekeerd effect had: mijn innerlijke rebel werd nog méér aangemoedigd. Misschien was naaktfotografie in eerste instantie een vorm van verzet, maar al snel werd het veel meer dan dat. Omdat naaktheid zo makkelijk verkeerd geïnterpreteerd wordt, ben ik een blog begonnen over mijn fotoseries. Daarin verleg ik de aandacht van de naaktheid zelf naar het verhaal er rond. Toen ik die net gelanceerd had, vroeg ik mijn moeder wat ze ervan vond. Dat magisch moment herinner ik me alsof het gisteren was, we hebben toen een heel intens en open telefoongesprek gehad. Ik ben supertrots en dankbaar dat mijn ouders openstaan voor mijn manier van zelfexpressie.

marisa

Wat was je favoriete shoot tot nu toe?

Moeilijke keuze, ik kies dan toch voor mijn Malibu shoot met Stefan Rappo. In mijn ogen portretteert Stefan het vrouwelijke lichaam in haar puurste essentie.

marisa
Malibu shoot met Stefan Rappo

1/

Trucs tegen awkwardness op de set?

Ik hou eigenlijk net van die onhandigheid. Heerlijk om mensen in een benarde situatie te zien reageren, alsook mezelf.

11390332_10153315260807141_2984616412153492519_n
Mike Steegmans

Wat zijn goede poses of trucjes om je lichaam er op zijn best te laten uitzien? 

Persoonlijk vind ik een lichaam het krachtigst wanneer het lang is uitgestrekt. Je kan wel stellen dat die uitgerekte houding mijn signature pose is. Ik hou van de uitdaging om schoonheid terug te vinden in de meest onconventionele of juist alledaagse houdingen.

marisa

Met welke fotograaf zou je graag willen samenwerken?

(enthousiast) Annie Leibovitz!

2/

Aan welke fysieke voorwaarden moet een naaktmodel voldoen? 

Er zijn geen specifieke vereisten, je moet je gewoon uitstekend in je vel voelen. Persoonlijk vind ik een vrouw het mooist naturelle, dus als daar tanlines of zo bij horen, waarom niet?

marisa

Wat doe je om fit te blijven?

Lopen. Ik vreet kilometers met mijn loopschoenen. Sinds mijn trip naar Hawaï ben ik helemaal in de ban van yoga. Niet alleen vanwege de fysieke voordelen, maar ook door het mentale aspect. Daarnaast zweer ik bij een evenwichtig en gezond voedingspatroon. Het is de combinatie van die verschillende factoren die mijn energieniveau en voorkomen bepalen.

11695476_10153401938967141_5643296796291779688_n

Zwicht je dan nooit voor een zoete zonde? 

Natuurlijk wel! Gelukkig kan dat, maar uiteraard met mate. Op die zeldzame momenten grijp ik naar zwarte chocolade, ijs of gebakjes van mijn Moemoe…

Wat zijn jouw andere hobby's?

Uiteraard reizen en fysieke uitdagingen zoals surfen, duiken en boksen. Ik ben ook van plan mijn grootste kinderangst te overwinnen en te beginnen klimmen. We werken daarrond een eigen productie uit, wordt vervolgd! 

3/

Wat zijn voor jou de pro’s en contra’s van naaktfotografie?

Ik zie geen contra's, ik vind dat wij als vrouwen één van de meest complexe creaties op aarde zijn. Precies daarom moeten wij in een zo puur mogelijke vorm worden weergegeven, wat voor mij dus "naakt" betekent. Veel mensen vergeten dat wij deel uitmaken van de natuur. Waarom schoonheid verstoppen?

Maak je wel eens een blooper mee op de set?

Ik werk meestal in een heel ontspannen en ongedwongen sfeer. Dat leidt uiteraard wel eens tot hilarische taferelen en aanstekelijke lachbuien. Wat enkel stimulerend voor de creativiteit werkt, als je het mij vraagt. Je moet jezelf kunnen relativeren, dat geldt voor vele zaken in de wereld.

marisa
Mike Steegmans

Leukste anekdote?

Ik besloot de herfst door te brengen in Los Angeles en ging er heen zonder een uitgestippeld plan. Vanaf het eerste moment voelde ik dat de kosmos goed zat, elke week opende zich een nieuwe deur naar een nieuwe samenwerking. Op een avond belandde ik zelfs op een rooftop party van Marilyn Manson. Tussen alle gekheid door ontmoette ik er mijn 'kindred spirit’ (soulmate nvdr.). Ook al bleef het toen bij een oppervlakkig gesprek en een paar gestolen blikken (van wederzijdse erkenning), het toeval wilde dat we elkaar een paar weken later nog eens tegen het lijf liepen. Niet vanzelfsprekend in een stad van 10 miljoen inwoners… Sindsdien beleefden we samen de meest memorabele avonturen: roadtrips naar San Diego, Big Sur, San Francisco en een magische Maui-experience. We beslisten beiden onherroepelijk: "we will be two old ladies together".

marisa
Marisa's "kindred spirit"

Wilde plannen voor de nabije toekomst?

Op de agenda staan producties in Thailand, Brazilië en op de Canarische eilanden. De zomer breng ik door in Los Angeles en Hawaï. Verder zou ik graag zoveel mogelijk samenwerken met creatieve geesten en originele artiesten. Stilzitten zit er momenteel niet in, mijn partner en ik zijn volop bezig met het uitwerken van eigen producties. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe vormen van storybased marketing. 2016 belooft alleszins uitdagend te worden.

4/

Ben je ook bezig met catwalk- of editorial opdrachten? 

Ik sluit niets uit, maar ik wil alleszins niet in het conventioneel parcours stappen. We zouden ook graag samenwerkingen opstarten tussen merken en non-profit organisaties...

11081418_10153138956272141_8189706202565846492_n

Favoriete plek om naartoe te reizen?

Er zijn nog veel plaatsen die ik wil ontdekken, maar mijn favoriete spot tot nu toe is zonder twijfel Hawai.

Als je dan toch kleren aan hebt, wat is je favoriete stijl?

Vintage!

marisapapen

Voor de mannen die meelezen: ben je nog single? Zo ja: welke type man mag zich aanbieden? 

Ik ben al bijna vier jaar single omdat ik er bewust voor kies om mijn leven zelf uit te bouwen en mijn eigen identiteit te definiëren voor ik me aan iemand bind. Dat wil niet zeggen dat ik geen mooie persoonlijkheden tegenkom. De persoon met wie ik beslis iets op te bouwen zal iemand zijn die mij vat in al mijn aspecten, die aanvoelt hoe belangrijk ik het vind om vrij te zijn en die verder kijkt dan een imago alleen. Basically, a partner in crime.

10371424_10153267134062141_2645053045365517558_n

Dank je, Marisa!