3 lekkere veggieresto’s in Rotterdam

Geüpdatet op 11 september 2018 door Claire
3 lekkere veggieresto’s in Rotterdam

Move over Amsterdam: Rotterdam is onze favoriete bestemming in Nederland. Sinds The Wall Street Journal haar uitriep tot de coolste stad van Nederland - en we deze leuke poshtel ontdekten! -  vind je ons regelmatig in een van de vele lekkere veggie-vriendelijke adresjes die de stad rijk is. Na veel (héél véél) proeven, is dit onze ultieme veggie top 3.

Gare du Nord

Gare-du-Nord-Rotterdam_img900

Dit veganistische, biologische restaurant is ondergebracht in een oud treinstel, al kan je bij mooi weer ook op het terras plaatsnemen, met uitzicht op een uitgestrekte volkstuin vol kruiden ( en af en toe ook vrolijke kinderen). Het restaurant heeft elke dag één menu, met een voor- en hoofdgerecht en een dessert, maar je kan ook voor één gerecht kiezen. Het eten is lekker, de rode wijn is een aanrader en als de zon schijnt zorgt deze plek voor een heerlijk vakantiegevoel.

Gare du Nord, Anthoniestraat 2. Open van dinsdag tot en met zondag. 

1/

Leaf vegetarian

Leaf vegetarian rotterdam vegetarisch veganistisch rotterdam food

Schrik niet als je 'kip' op de kaart ziet staan: in dit Aziatische restaurant zijn alle gerechten vegetarisch, en de meeste zelfs veganistisch. Maar wie graag nog eens proeft van een Indonesische rendang curry met 'rundsvlees' of 'kip met cashewnoten', smult hier van een realistisch veggie alternatief op basis van sojabonen. Zelfs de ribbetjes zijn het proberen waard! De gerechten bevatten bovendien ook geen look of uisoorten, wat dit misschien wel de ideale plek maakt voor een first date.

Leaf vegetarian, Oostmolenwerf 19. Gesloten op dinsdag.

2/

Bla Bla

Bla Bla rotterdam veggie vegetarisch veganistisch food restaurant

Onder het motto 'vlees noch vis' krijg je in dit charmante restaurant in Delfshaven, het oudste plekje van Rotterdam, Oosters geïnspireerd vegetarisch lekkers voorgeschoteld. Naast voorgerechten zoals notengehaktpasteitjes of paddenstoelenloempia's bestaan de hoofdgerechten uit menu's met verschillende kleine bordjes, zoals het Mediterraans geïnspireerde Mezze-menu of de Oosterse verzameling van gerechten met samosa, dhal en rode uienrelish. Een exotische keuken in het hartje van historisch Rotterdam!

Bla Bla, Piet Heynsplein 35. Open van woensdag tot en met zondag.