Deco inspo: 5 tips om karakter te geven aan je keuken

Geüpdatet op 17 december 2020 door Laura Lurquin en Lore Ginneberge
Deco inspo: 5 tips om karakter te geven aan je keuken

Je wilt een keuken die zowel gezelligheid als design uitstraalt? Met deze tips is dat zo gefikst.

Een keuken is vaak de laatste plek die een make-over krijgt in huis, maar met een kleurrijke broodrooster, mooie vuilnisbak of design handvatten kom je al een heel eind. Hier alle tips en tricks om een keuken met karakter te creëren.

Kleurrijke accessoires

Wie kleurrijke accessoires zegt, denkt automatisch aan SMEG. Het Italiaanse merk is vooral bekend om de iconische FAB'50 koelkast, maar heeft nog veel meer te bieden. Het uitgebreide assortiment huishoudelijke apparaten tovert zo een esthetische en kleurrijke toets in de keuken. Blauw, rood, pastelgroen of bubblegum, kies jouw kleur!

smeg keuken deco
FAB32LPB3 koelkast, SMEG

Shop hier

Een design vuilnisbak

Zeg maar dag tegen lelijke plastic vuilnisbakken met scharnierende deksels. Vandaag ondergaan vuilnisbakken een make-over, denk maar aan de ontwerpen van Brabantia: elegante, smalle of cilindrische vuilnisbakken, de keuze is eindeloos. Van verplicht voorwerp tot deco object, wie had dat gedacht?

brabantia vuilbak keuken
Bo Touch Bin afvalemmer, Brabantia

Shop hier

Een vleugje marmer

Opvallend, kostbaar, tijdloos... marmer wordt al eeuwen gebruikt om vloeren, zuilen, muren en zelfs beelden te creëren. Brengt dit edele materiaal naar je keuken en investeer in een luxueus marmeren werkblad. Kan je je blad niet veranderen? Kies dan voor een marmeren touch met een snijplank of schaal. Très chique!

marmer schaal
Marmeren schaaltje, Stoned

Shop hier

Stalen details

We kunnen het niet genoeg herhalen: decoratie is een kwestie van details. Wil je een mooi huis creëren, laat dan niets over aan het toeval. Iets als een deurklink lijkt een onbenullig element, maar maakt echt het verschil. Koper of glas, zwart of roségoudkleurig metaal, voor elke smaak en elk budget is er wel iets op de markt. Wie een vrij sobere keuken heeft, geeft een industriële touch met zwart stalen handgrepen van Buster & Punch, een Londens label gespecialiseerd in massieve materialen.

buster en punch
Pull Bar Gold, Buster & Punch

Scandinavisch design

Je kan niet om de Scandinavische stijl heen. De strakke lijnen, edele materialen, geometrische prints en pastelkleuren komen terug in elke designwinkel en deco-magazine. Deze look overnemen in je keuken is even simpel als effectief: kies voor houten accessoires. We zijn volledig verliefd op de accessoires van Eva Solo, een Deens merk dat de essentie van Scandinavisch design belichaamt door haar functionaliteit, aandacht voor detail, materiaalkeuze en esthetiek.

bewaarpot keuken eva solo deco object
Toolbox Organiser, Eva Solo

Shop hier