Aan deze 5 dingen merk je dat hij liegt

Gepubliceerd op 7 april 2017 door ELLE België
Aan deze 5 dingen merk je dat hij liegtBeeld: The Invention Of Lying

Liegt jouw lief wel eens tegen jou? Dankzij deze vijf dingen merk je dat hij oneerlijk is. 

Wat zou het handig zijn om een leugendetector in huis te hebben waarmee je je lief eens op de rooster kan leggen. Spijtig genoeg kan dat natuurlijk niet. We wish… Maar ook dankzij deze 5 dingen kan je merken dat hij liegt aan zijn lichaamstaal. Wat hij vanbinnen voelt, zie jij vanbuiten aan zijn gedrag. Lichaamstaal is hét meetinstrument om te zien of hij liegt!

Ook wij durven zelf wel eens te liegen tegen ons lief over deze 5 dingen! 

1/

the other woman liegen
Beeld: The Other Woman

#1: Hij raakt zijn neus aan

Als je lief zijn neus aanraakt, weet je dat hij een echte Pinocchio is. Dit komt omdat hij jeuk voelt en hier is een wetenschappelijke verklaring voor! Zijn bloeddruk stijgt omdat hij zich ongemakkelijk voelt bij het liegen tegen je en daardoor zullen er stoffen vrijkomen die zijn slijmvliezen doen zwellen. Die zwelling zorgt voor jeuk, waardoor hij zal krabben.

Als hij een verkoudheid heeft, dan is dit natuurlijk niet representatief en kan je er niet van uit gaan dat hij liegt. Let altijd op de context!

#2: Hij dekt zijn mond af en slikt vaak

De leugens die hij vertelt, komen natuurlijk uit zijn mond en deze wilt hij dus ook verbergen. Door het liegen zal hij zijn mond willen aanraken. Dit kan met een vinger in de buurt van zijn mond of er helemaal voor. Kinderen verbergen soms heel hun mond. Een leugenaar dekt zijn onwaarheid sprekende mond eigenlijk af. Zelfaanraking zou de zenuwen ietwat temperen.

Door het liegen zal hij ook een droge mond krijgen en daardoor vaker slikken of zelfs smakken. Be aware!

2/

liegen liegt oneerlijk
Beeld: Along Came Polly

#3: Hij zweet intens

Meer transpireren is ook een teken dat hij liegt. Zijn autonoom zenuwstelsel zal een verhoogde activiteit hebben. De bloeddruk wordt hoger en zijn bloed stroomt sneller. Hierdoor kan je met het blote oog waarnemen dat hij meer zal zweten. Hij zal zich daardoor ook ongemakkelijker voelen en nerveus overkomen. Maakt hij de kraag van zijn hemd los? Dan heb je hem beet!

Is het erg warm? Dan is het natuurlijk logisch dat hij zweet zonder te liegen. Beticht hem niet van liegen in een dergelijke situatie.

3/

#4: Hij kijkt je niet aan en wrijft in zijn ogen

Het lijkt wel of hij zijn ogen wilt beschermen tegen je reactie. Ja hoor, dat is ook zo! Zijn pupillen zullen vergroten als hij oneerlijk is. Daarnaast zullen zijn ogen gaan tranen, waardoor hij vaker knippert en in zijn ogen wrijft. Tranen van de ogen en knipperen heeft hij niet bewust onder controle, dus zo kan je doorhebben of hij liegt.

#5: Hij zet een stap achteruit of draait zich zelfs weg

Het is geen goed teken als je vriend zich wegdraait van je of een stap achteruit zet. Dit wilt zeggen dat hij letterlijk afstand probeert te nemen van de waarheid en dus liegt. Een leugenaar reageert defensief en zal zich dus wegdraaien. Ook als hij iets tussen jullie in plaatst, is het geen goed teken. Ook iets onschuldigs kan een teken zijn!

(Ontdek ook wat al dan niet liegen op social media over je relatie zegt!)

Lien Egghe