10 break-up blunders die vrouwen altijd maken

Geüpdatet op 27 mei 2019 door ELLE België
10 break-up blunders die vrouwen altijd maken

LDVD: hoe dan ook maak je het een keer mee in je leven en dan is het een kwestie van deze fouten niet te maken!

Waar het allemaal zo mooi begon, kan het ook soms lelijk eindigen. Een break-up is vaak moeilijk te verteren en beïnvloedt enorm ons gedrag. Waar de ene onmiddellijk googelt naar de 'perfecte moordpoging', huilt de andere een week lang in haar bed. Ondanks iedereen verschillend reageert op een relatiebreuk, zijn er ook enkele break-up blunders waar iedere vrouw schuldig aan is.

1/

break-up blunders fysiek

Fysieke verandering

Wij vrouwen maken de gekste beslissingen na een relatiebreuk. Plots zetten we de schaar in ons haar en komen we thuis met een froufrou of bob. Of het bezoekje aan de kapper resulteert in een blonde, bruine, zwarte, ... coupe die zoveel mogelijk verschilt van onze vorige haarkleur. Tattoo lovers maken dan weer een tripje naar de tattooshop en vereeuwigen hun break-up met een newbie à la 'fall down seven times, stand up eight' of 'love me for who I am'...

Online stalken

Ook al geef je het niet graag toe, je hebt het sowieso gedaan: je ex online stalken! Wat is hij aan het doen? Heeft hij al een nieuwe vlam? Hoezo zit hij gezellig op café terwijl ik thuis de ogen uit mijn hoofd jank? Dertig keer per dag check je al zijn social media kanalen om uit te pluizen waarmee hij bezig is. En plots, na een giga zoektocht, kom je tot het besef dat je zelfs aan het neuzen bent op de Facebook-pagina van z'n achterneef... Been there, done that...

2/

break-up blunders seks

Break-up seks

Ook break-up seks of een seksrelatie met je ex is geen goed idee. Het zal jullie verwarren en bepaalde dingen alleen maar moeilijker maken. Laat staan dat één van jullie twee iemand anders tegenkomt. Dan worden er voor de tweede keer hartjes gebroken...

Vrienden blijven

"Maar, we kunnen toch vrienden blijven?" Nee! Dat kan niet. Vragen aan je ex om vrienden te blijven, is hetzelfde als je dode huisdier bijhouden: dat gaat niet. Hoe dan ook krijgen jullie ruzie en sleept het leed (zonder lief) tien keer langer aan.

3/

break-up blunders ijs

Emo-eten

Oké oké, na een relatiebreuk heb je standaard recht op één week netflixen en zeven potten Ben & Jerry's (smaak naar keuze), maar op een bepaald moment is het genoeg en moet je je herpakken. Want niemand voelt zich beter of aantrekkelijker als de kilo's eraan vliegen. Dus: één week emo-eten, max twee en daarna de gedane schade proberen goed te maken!

Alles delen op social media

Tegenwoordig mag iedereen weten wat we dagelijks doen. Instagram, Facebook, Snapchat, ... elk social media kanaal wordt veelvuldig ingezet om te tonen dat we een leuk en interessant leven hebben. De keerzijde van de medaille? De melige break-up posts waar niemand een boodschap aan heeft. En doe je echt je best? Dan kan er nog een openbare social media ruzie uit ontstaan.

4/

 break-up blunders dronken

Dronken sms'jes

We kennen het allemaal. Je bent op een feestje en je hebt één, twee of tien glazen te veel uit en daar hop, de gsm komt naar boven. Vol overtuiging sturen we een giga boodschap (vol schrijffouten) met zowel verwijten als schuldbekentenissen als smeekbedes in verwerkt. Gevolg: geen antwoord of toch zeker niet het antwoord waar je op hoopte en dik veel spijt de volgende dag. Gewoon niet doen dus!

Obsessie voor z'n nieuwe vriendinnetjes

"Wie is dat meisje?", "Omg, is dat zijn nieuwe vlam?", vaak gevolgd door: "Jak, is zij nu knapper dan mij? Nee toch?!". Weet je, who cares? Het maakt toch niet uit of z'n nieuwe vriendin knapper, lelijker, slimmer of wat dan ook is. Jij moet focussen op jezelf en ervoor zorgen dat jij opnieuw gelukkig wordt!

5/

break-up blunders rebound

Rebound

The best way to get over someone, is to get under someone. Een mooie theorie die door menig vrouw al werd uitgetest. Waar of niet waar? Aan jou om het uit te zoeken! Maar ook hier zijn er grenzen: duik niet het bed in met één van zijn beste vrienden!

Contact blijven zoeken

Afstand nemen is heel erg moeilijk. Zeker als je gewend was elkaar iedere dag te horen. Daarom proberen we na een break-up allerlei manieren te verzinnen om toch in contact te blijven met onze ex. Vaak door nutteloze vragen te stellen of spullen bij hem thuis te vergeten. Stop hiermee! Zowel voor jou als hem is het vreselijk om dingen te laten aanslepen.

Dit moet je wél doen:

  • Hem verwijderen op alle social media kanalen en misschien zelfs blokkeren.
  • Zijn nummer verwijderen uit je gsm.
  • Uitgaan met vriendinnen en je amuseren.
  • Cadeautjes of andere spulletjes van hem opbergen in een doos.

LEES OOK: Beëindig je relatie met de break up app

LEES OOK: Bewezen: zo oud is jouw ideale lief

LEES OOK: Zo word je sterker door liefdesverdriet

Editor: Jolien Meulders