10 redenen om te trouwen in het buitenland

Geüpdatet op 10 maart 2017 door ELLE België
10 redenen om te trouwen in het buitenland

Wanneer je pas verloofd bent, zit je op een roze wolk. Toch zal je even met beide voetjes op de grond moeten komen: hoe en waar ga je je bruiloft organiseren?

Perrine, auteur van de blog Pépites d'amour, raad je aan om je huwelijk te organiseren in... het buitenland. Denk je meteen aan het cliché waarbij je op het strand staat om je jawoord te geven? Niet nodig.

Trouwen in de bergen, in de woestijn, op het platteland of op het strand? Lees verder om alle voordelen te ontdekken.

1/

10_redenen_om_te_trouwen_in_het_buitenland_1

1. Je trouwfoto’s zullen origineel zijn 

Griekenland, Sardinië of het Zuiden van Frankrijk bieden prachtige decors voor een fotoshoot.

Tip: wanneer je huwelijk enkele dagen duurt kan je best een fotograaf inhuren die je de gehele periode volgt. Zo krijg je achteraf foto's die de schoonheid van de omgeving en de volledige reis weerspiegelen.

2/

10_redenen_om_te_trouwen_in_het_buitenland_2

2. Je kan het aantal gasten beperken

We gaat er niet omheen draaien: trouwen in het buitenland is duur. Daarom kan je ook in sommige gevallen niet je volledige familie uitnodigen. Heb je geen zin om die vervelende tante te vragen? Ze zal heel goed begrijpen dat jij geen budget hebt om iedereen te ontvangen.

Nog een pluspuntje: je hoeft echt niet al je die vervelende collega's van je aanstaande man te vragen!

3/

10_redenen_om_te_trouwen_in_het_buitenland_3

3. Een trouwerij in kleine groep is ontzettend fijn

Wanneer je trouwfeest uit een kleine groep bestaat kan je meer quality time met je dierbaren doorbrengen. Geen stijve bedoening waarbij je talloze handen van onbekenden moet schudden. Gewoon samen zijn met jou favoriete mensen.

4/

10_redenen_om_te_trouwen_in_het_buitenland_4

4. Je kan de festiviteiten over meerdere dagen verdelen

Als je budget het toelaat kan je, om je gasten te bedanken dat ze de reis gemaakt hebben, een diner organiseren voor de trouwdag. Na D-day kan je een feestelijke brunch geven. Zo kan je genieten van het gezelschap zonder de stress van het huwelijk.

Je kan ook een leuke activiteit in de omgeving organiseren of op ontdekkingstocht gaan. Op deze manier kunnen de gasten elkaar ook beter leren kennen!

5/

10_redenen_om_te_trouwen_in_het_buitenland_5

5. Je gasten kunnen een onbekende locatie ontdekken

Trouwen in het buitenland is extra leuk: jij en je gasten kunnen een nieuwe locatie ontdekken. Je hoeft helemaal niet zo ver te gaan: ook in Noord-Frankrijk of in Nederland zijn er hele mooie plekken.

De resterende 5 redenen ontdekken? Lees ze verder op de blog!

Pssst! Wist je dat je binnenkort ook kan trouwen in Disneyland?! En vergeet ook zeker geen leuk vrijgezellenfeest te organiseren.

(Maaike Geys via ELLE Belgique, Perrine Leempoel)