Dit zijn de 5 meest romantische mini restaurants in Brussel

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Dit zijn de 5 meest romantische mini restaurants in Brussel

Originele decors, tafels met kaarslicht, intieme romantische sferen en heerlijke menu's: voor welk restaurant kies jij? 

Valentijn komt steeds dichterbij: ben je nog op zoek naar een restaurantje of vier je niet graag op 14 februari zelf? We lijsten in ieder geval enkele restaurants op die perfect zijn om het feest van de liefde te vieren. Kijk mee naar onze selectie, die noodzakelijkerwijs subjectief is, van de meest romantische restaurants in Brussel. >>>

1/

Le plus petit resto de Belgique

5-romantische-restaurants-in-brussel-le-plus-petit

Wij houden van dit magische restaurantje! Het concept? Je bent helemaal alleen op restaurant. Er is slechts één tafel: die voor jou en je geliefde. Het menu en de wijnen zijn uitstekend (en het zelfgebakken brood is hemels). Je moet op voorhand reserveren en het is niet goedkoop, maar het is wel een unieke ervaring om nooit meer te vergeten. De eigenaar wil ook een B&B openen achter het restaurant: zo kan je avond eeuwig blijven duren.

Adres: de locatie is geheim en wordt slechts 48 uur op voorhand meegedeeld. Voor meer informatie en reservatie kan je een kijkje nemen op de website.

2/

 A l'Ombre de la Ville

5-romantische-restaurants-in-brussel-

Een tweede magisch adresje voor geliefden. Er heerst een intieme en romantische sfeer in dit restaurant, alsof je in de huiskamer van de eigenaar dineert. Kandelaars en mismatched gebloemde tafelkleden sieren de tafeltjes. In de keuken vinden we chef Samy, die dagelijks de beste en verse producten kiest om heerlijke gerechten te bereiden. Het menu wordt bepaald op basis van het seizoen. Je kan hier heerlijke ravioli met kreeft eten voor slechts 16 euro! Er is weinig personeel: niet voor de haastige mens. Maar op Valentijn wil je zo lang mogelijk bij je geliefde blijven, toch?

Adres: de Rue de la reinette 7 – 1000 Brussel. Voor meer informatie kan je terecht op hun Facebookpagina.

3/

Ars Vinorum

5-romantische-restaurants-in-brussel

Vlak tegenover A l'Ombre de la Ville vinden we het Italiaanse restaurant Ars Vinorum: molto romantico. Wat maakt deze Italiaan anders? De muren zijn bekleed met flessen wijn en er wordt enkel kaarslicht gebruikt om de tafels te verlichten. Het menu verandert wekelijks en de verse pasta's zijn heerlijk. Nog niet overtuigd? Je krijgt een glas wijn (inbegrepen in de prijs) dat perfect is afgestemd op je gerecht. Er is ook een kleine kruidenier aan de ingang van het restaurant waar je Italiaanse delicatessen kan kopen.

Adres: Rue de la reinette 6 – 1000 Brussel. Voor meer informatie kan je terecht op de website van het restaurant.

4/

L'Osteria Bolognese

5-romantische-restaurants-in-brussel

Hier moet je niet zijn voor het decor maar voor het heerlijke eten. We durven zelfs zeggen dat dit één van de beste restaurants in heel Brussel is (en we hebben er veel getest)! Je zal nog lang dagdromen over de verse pasta's, heerlijke gnocco fritto, de kazen en charcuterie. De producten zijn van hoge kwaliteit, de obers zijn charmant en je hoort overal Italiaans. Dit restaurant wordt uitgebaat door twee broers uit Bologna en werd al snel een hype- op tijd reserveren is de boodschap. En voor de fans van tiramisu: er werd ons verteld dat deze fantastisch is.

Adres: Rue de la paix 49 – 1050 Elsene. Voor meer informatie kan je terecht op hun website.

5/

Blue Elephant

5-romantische-restaurants-in-brussel_ukkel

Niet enkel Italianen kunnen aan romantiek doen en Blue Elephant is daar het bewijs van. Dit Thaise restaurant dompelt je onder in een andere wereld. Je komt binnen in een luxueuze jungle en gaat verder door verschillende vertrekken, wat voor een intieme sfeer zorgt. De keuken is hier zeer lekker: er wordt nadruk gelegd op de kwaliteit van de producten en het creëeren van smaakexplosies. Dit restaurant is een must voor alle liefhebbers van de Aziatische keuken!

Adres: Chaussée de Waterloo 1120 – 1180 Ukkel. Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op de website.

(Stagiaire: Maaike Geys)

Via ELLE Belgique, Laurence Donis