10 tips om Tournée Minérale vol te houden

Gepubliceerd op 11 februari 2017 door ELLE België
10 tips om Tournée Minérale vol te houden

Tournée Minérale is ondertussen al 11 dagen bezig. Het blijkt een hele uitdaging te zijn om geen alcohol te drinken. Wij geven 10 tips om er de rest van de maand weer tegenaan te kunnen.

Het initiatief van Stichting tegen Kanker en de Druglijn wil mensen sensibiliseren om minder te drinken. Het mag geen kwestie zijn van jezelf iets te ontzeggen: je wint er vooral bij. Alcohol drinken brengt namelijk heel wat risico's met zich mee. Een goede zaak dus, een maand lang geen alcohol nuttigen doet wonderen voor je lichaam en wij geven jou weer een nieuwe drijfveer:

1/

mocktailclub marie claessens
1. Mocktails als waardig alternatief

Mocktails zijn alcoholvrije cocktails die er minstens even goed uitzien als hun tegenhangers. Ze bieden het ideale alternatief voor een glaasje cava of een cocktail als aperitief. Het boegbeeld van Tournée Minérale is dan ook Marie Claessens met haar Mocktailclub. Ze voorziet alcoholvrije cocktails en ontwierp er zelfs speciaal één voor Tournée Minérale. Wij keurden haar mocktails alvast goed en vinden ze een waardige vervanger.

2.Steek alles wat je bespaart in een potje

Als je alcohol links laat liggen, bespaar je heel wat geld. Steek al het geld dat je normaal in alcohol zou investeren in een potje. Ga er na de campagne iets leuks mee doen als extra motivatie of spaar het voor iets anders. Je zal ervan versteld staan hoeveel geld je wel aan alcohol uitgeeft! Tournée Minérale plakt er zelf het getal 53, 2 euro per maand op, wow!

3. Onthou dat het goed is voor je lichaam

Geen alcohol drinken brengt tal van voordelen met zich mee. Zo slaap je beter, val je af, voel je je fitter, ... Ontdek wat een maand geen alcohol drinken doet met je lichaam. 

2/

samen meedoen tournée minérale

4. Omring jezelf met lotgenoten

Samen sta je altijd sterker dan alleen. Blijf afspreken met vrienden die ook meedoen aan Tournée Minérale. Op die manier is het minder moeilijk om aan de verleiding van alcohol te weerstaan. Geen alcohol drinken, hoeft dus zeker niet te betekenen dat je een couch potato hoeft te worden.

5. Ontdek de wereld van frisdrank, thee en koffie

Door alcoholische dranken zouden we soms vergeten wat voor ander lekkers er bestaat. Frisdranken als Almdudler en Ice Tea Green kunnen even goed smaken als een frisse pint. Maak er een sport van om zo veel mogelijk frisdranken te proeven tijdens deze maand. Ook thee, koffie of chocomelk zijn een plezier voor onze smaakpupillen. Drink de lekkerste verse thee en gestoomde chocomelk in verschillende koffiebars over België. Wij hebben hier alvast wat adresjes die de moeite waard zijn in Leuven, Gent en Brussel.

6. Zoek de juiste etablissementen op 

Als je naar een bruin biercafé trekt, zal het erg moeilijk zijn om te kunnen weerstaan aan een lekkere trappist. Kies de juiste etablissementen uit zodat je niet aan de verleiding hoeft te weerstaan. In ons land zijn er erg veel leuke bars en cafés waar alcohol niet het enige is op de menukaart. Ook knappe barista's zijn er aanwezig!

3/

kater tournée minérale

7. Sluit een weddenschap af

Niet willen verliezen met een weddenschap is misschien wel de beste motivatie om iets vol te houden. Zoek iemand die niet gelooft in jouw kunnen om geen alcohol te drinken. Overtuig deze persoon om een weddenschap aan te gaan. Als jij het volhoudt, moet hij jou iets geven en andersom natuurlijk ook. Wie zal het halen?

8. Niet langer een kater

Dankzij Tournée Minérale kan je het katergevoel voor een maand vergeten. Verlies geen zaterdagen en zondagen meer aan in je zetel hangen. Als je even denkt om terug iets alcoholisch te drinken, hou dit dat in je gedachten. Gelukkig kennen wij ook nog heel wat manieren om een kater te voorkomen! 

4/

kalender tournée minérale
Beeld: subvoyage

9. Eindelijk een nieuw cijfertje op je weegschaal

Alcohol is een echte dikmaker. De lekkerste drankjes bevatten heel wat calorieën. Minder alcohol drinken, zal snel voor gewichtsverlies zorgen. Volgens Tournée Minérale heb je wel 4.308 calorieën per maand minder binnen. Maak van de maand februari gebruik om twee vliegen in één klap te slaan. Wie weet heb je tegen het voorjaar wel een paar cijfertjes minder op je weegschaal staan.

10. Maak een aftelkalender met beloningen

Als je aan nummer tien bent geraakt, weet je dat er grovere middelen nodig zijn om Tournée Minérale te overleven. Maak een kalender voor de rest van februari en stel een beloningssysteem op. Per week dat je de uitdaging volhoudt, geef je jezelf een alcoholvrije beloning. Als je standhoudt tot het einde van februari, dan kan je jezelf trakteren op een avondje uit mét alcohol. Pas op, want dit kan ineens hard aankomen!

(Lien Egghe)