10 dingen die een kater voorkomen

Gepubliceerd op 19 juli 2016 door Elise
10 dingen die een kater voorkomen

Bezint eer ge drinkt. 10 simpele hacks die ervoor zorgen dat je de morning after geen houten kop hebt. 

#1. Olijfolie.

Klinkt smerig, maar in veel Mediterrane culturen wordt gezworen bij dit anti-kater-middeltje. Vlak voor het binge drinking een lepel olijfolie binnenspelen, absorbeert de alcohol.

Tip: Flauweriken kunnen ook een stuk brood in olijfolie dopen, of een flinke scheut over een salade gooien.

b19acb4ab8e0c4158e2c602ac3c6f368

#2. Skip de sigaretten 

Voor sommige is het dé ultieme combinatie, maar uit onderzoek van Brown University blijkt dat mensen die roken en alcohol nuttigen de volgende dag méér last hebben van een kater.

1/

#3. Een "fondke" leggen

Voldoende gegeten hebben voordat je alcohol drinkt. Drinken op een nuchtere maag verhoogt de kans op een kater. Het is niet aangeraden om alcoholische dranken te drinken tegen de dorst of op een lege maag. Drink alcohol daarentegen voor de smaak; om je dorst te lessen drink je water of eventueel frisdrank.

  • Vet voedsel met veel koolhydraten, zoals pizza en pasta zijn het beste om katers te voorkomen, omdat vetten ervoor zorgen dat de alcohol langzamer door het lichaam wordt opgenomen.
  • Als je echter liever wat gezonds eet, ga dan voor vette vis die veel gezonde vetzuren bevat, zoals zalm, forel en makreel.

straws4

#4. Niet met een rietje drinken 

Wanneer je een glas alcohol drinkt, stroomt de drank voornamelijk over je tong. Door met een rietje te drinken, komt de drank meer in contact met je gehemelte. De huid van het gehemelte is erg dun en sterk doorbloed, waardoor stoffen gemakkelijk in de bloedsomloop terechtkomen. Alcohol komt langs deze weg sneller in het bloed dan via de maag en de darmen.

2/

#5. Bye bubbels

Ga je voor sterke drank of cocktails? Let dan op de kleur van je drankje. Donkere alcoholische dranken bevatten vaak meer onzuivere bestanddelen die geassocieerd worden met katers. Doen: wodka. Laten: whisky.

Liever bubbels? Jammer, het is aan te raden dranken met prik te mijden... Bruisende dranken verhogen de absorptie van alcohol, waardoor er meer druk komt op de lever om alles te verwerken. Probeer dus geen koolzuurhoudende dranken te combineren met alcohol.

the-other-woman

#6. Sir mix-a-lot

Geen mythe: gebruik niet te veel verschillende alcoholische dranken door mekaar. Wijn na bier is écht geen plezier.

3/

#7. Hydrateer meer

Je kan heel wat katerleed vermijden door tussendoor water te drinken. De vuistregel luidt: een glas alcohol, een glas water.

#8. Water drinken 's avonds 

Alcohol droogt uit. Na een avondje stappen kan het ook geen kwaad om nog enkele glazen water te drinken voordat je in je nest kruipt. Dan kan je lichaam anticiperen op een eventuele kater.

Don't: een sterke kop koffie om de alcoholroes te verminderen is geen optie, vermits koffie vochtafdrijvend werkt. Het gevoel van uitdroging zal er dus alleen maar sterker op worden, alsook de bonkende hoofdpijn.

4/

#9: Een banaan

Eet bij thuiskomst een banaan. Bananen bevatten magnesium die op hun beurt sneller de alcohol in je lichaam afbreken.

ab544dbe6c3e4be8992b0a9dcc95b639

#10. BAE for breakfast

Bacon and eggs is het ultieme kater food.

Laat je niets wijsmaken, een effectief anti-kater middel bestaat nog altijd niet.