Dit worden de grote workout trends van 2017

Geüpdatet op 3 mei 2019 door Elise
Dit worden de grote workout trends van 2017Rechts: © Under Armour

Welke sporten blijven hot, welke not?

Eén merkbare universele evolutie: mensen laten zich beter informeren. Doelloos trappelen op een cardiotoestel lijkt voorgoed verleden tijd. Hoe-ra! In 2017 zal de workout wereld ook verdeeld zijn in deze drie types sporters:

1/

#1. De "paleo sporter".

animalflow-1-970x508

Back to basics! Deze oer-sporter houdt van buitensport en workouts in groep. Hij is een voorstander van dierlijke en natuurlijke bewegingen (bewegingsleer zoals Animal Flow) en bodyweight training (zonder extra attributen). Hij ziet beweging als medicijn.

2/

#2. De "tech trainer"

joggen-970x508-2

Contradictorisch aan het vorige type is de tech trainer die dan weer alle mogelijke gadgets incorporeert in zijn sportroutine. De opkomst en populariteit van "wearable technology" is in 2017 niet meer te ontkennen. Van sporthorloges en workout apps tot live class streaming (zoals ballet beautiful). Deze sporter doet maar al te graag beroep op alle nieuwigheden die technologie in 2017 te bieden heeft.

3/

#3. De "rage racer". 

Deze trendsporter laat geen enkele sporthype aan zich voorbijgaan. 2016 was het jaar van boksen en HIIT. In 2017 wordt dit pakket extra aangevuld met krachttraining, functionele training én uiteraard enkele innovatieve groepslessen.

  • "Pound", al drummend een killerbody verkrijgen:

  • Allerlei variaties op yoga: Doga (met je hond), Voga (yoga + voguing), en Hiphop yoga. Hiphop yoga heeft onder andere #Namasdrake als vertakking en dat is - jawel - yoga op de beats van Drizzy Drake! Work, work, work, work, work that body!

4/

#4. De prima ballerina 

Wij als vrouw willen een strak lichaam. Gespierd dus, maar liefst niet te geblokt. Afgetraind, maar ook niet té. Daarom doen steeds meer vrouwen beroep op workouts afgeleid van de elegante sporttak: ballet.

De barre workout werd een hype in 2016, maar haar succes zal ook in 2017 ongekende hoogtes kennen.