De 10 sterrenbruiden van 2016

Geüpdatet op 24 mei 2019 door Elise
De 10 sterrenbruiden van 2016

#1. De top secret bruid, Margot Robbie

Na Cameron Diaz en onze eigen Astrid Bryan, koos ook Margot Robbie voor een wel heel geheim huwelijksbootje. De Australische actrice was het voorbije jaar niet van het grote scherm te slaan, achtereenvolgens als Jane in de remake van Tarzan en als de gestoorde Harley Quinn in Suicide Squad. Blijkbaar had ze tussen de vele opnames door wel tijd om zich te verloven met de Britse regisseur Tom Ackerley en een trouwpartijtje te plannen. Een zijproject dat ze lange tijd geheim wist te houden, al roken de media in haar thuisland het voorbije weekend onraad nadat ze in een t-shirt met het opschrift Say 'I Do' Down Under werd gespot. Sindsdien draaide de geruchtenmolen op volle toeren, gisteren bevestigde de ster het nieuws ook zelf met deze veelzeggende foto op Instagram:

margot-robbie-getrouwd-bruidsjurk-trouwjurk-2

1/

#2. De Sinterklaas-bruid, Astrid Bryan 

Astrid Bryan is niet meer, hier is Astrid Coppens! De ster verraste dit jaar vriend en vijand met een opvallend bericht op Instagram: blijkt dat ze in het hoogste geheim naar het altaar stapte. Of eerder: naar een bamboegevaarte op een exotisch strand. Astrid trouwde met regisseur Bram Coppens, haar verloofde sinds een dik jaar, op een Caraïbisch strand en koos voor haar grote dag een originele datum uit: 6 december. Geen schoentje voor haar Sinterklaas dus, wel een schitterende trouwring en een nieuwe burgerlijke staat. Genoeg gepraat, tijd voor de pittige details: onze landgenote is al aan haar tweede huwelijk toe, maar ging daarom niet voor een minder dramatische bruidsjurk. Lang, wit, gigantische sluier: ontdek hier de creatie met alles erop en eraan:

astrid-bryan-bram-coppens-getrouwd

(Pssst: ook Astrids broer Laurens en Roos Vandekerckhove zijn verloofd, benieuwd of hun huwelijksbootje net zo romantisch wordt!)

2/

#3. De stiekemerds: Eva Mendes en Ryan Gosling

Het is nog steeds niet officieel bevestigd of dit amoureuze duo nu wel of niet in het huwelijksbootje stapte in 2016. De 35-jarige acteur en de 42-jarige actrice zijn namelijk erg zuinig op hun privéleven tegenover de media.

Het koppel is al de volle vijf jaar madly in love en rumour has it dat ze eerder dit jaar hun relatie lieten verzilveren in een huwelijk. Slechts een handjevol vrienden en familieleden zouden getuige zijn geweest van het uitwisselen van het jawoord.

Het stel heeft twee dochters, Esmeralda en (2 jaar) en Amada (8 maanden).

eva mendes ryan gosling getrouwd married 2016

3/

#4. "De derde keer goede keer" - bruid, Eva Longoria

2016 bracht ook heuglijk nieuws voor de dan toch niet zo desperate housewife Eva Longoria: na twee mislukte huwelijken geeft de Amerikaanse actrice het getrouwde leven nogmaals een kans. Gelukkige van dienst is de Mexicaanse zakenman José Antonio Baston, die zijn bruid in de lente van 2016 op een onvergetelijk feest in zijn geboorteland trakteerde. Het werd een viering van hun liefde én latino roots, met Spaanse muziek, heel veel wijn en een passende dosis drama. Het jawoord werd bij valavond gegeven in het bijzijn van een beroemd publiek: Penelope Cruz, Katy Perry, Melanie Griffith, Vanessa Williams en de Beckhams waren erbij. Beste vriendin Victoria Beckham ontwierp trouwens de bruidsjurk...

eva longoria wedding getrouwd 2016

4/

#5. De Pinterest-bruid, Ciara

Waar is de tijd dat Ciara helemaal onderaan de stijlradar bengelde? De ster stapte in juli 2016 in een huwelijksbootje met de hoogst mogelijke Pinterest factor! De zangeres gaf haar jawoord aan American Football speler Russell Wilson. Dat gebeurde in een Brits kasteel dat voor de gelegenheid (en om de Amerikaanse factor in ere te houden) was volgepropt met witte rozen en kaarsen. Een beetje kitsch, maar dat mag wel op een trouwpartijtje. Voor haar bruidsjurk stak ze het kanaal over en ging ze aankloppen bij Roberto Cavalli, die een prachtige kanten creatie met héél veel inkijk (uiteraard!) en een stel fantastische trompetmouwen (verrassing!) tevoorschijn toverde. Aan de gasten werd vriendelijk gevraagd geen foto's te nemen en verspreiden via social media (excuseer?!), maar de bruid zelf kon het gisterenavond niet laten toch een beeld van haar jurk te delen. Ontdek hier de droomcreatie:

bruidsjurk-ciara

5/

#6. De bikini bride, Isabeli Fontana

Ongetwijfeld de meest magische van de rij: het model Isabeli Fontana stapte heel letterlijk in een huwelijksbootje en zeilde naar een verlaten zandbank in de Malediven. Daar wachtten verloofde Diego Ferrero en een stel vrienden haar in een fabelachtig decor op. Van een jurk was er weinig sprake: de Braziliaanse schone droeg een witte bikini met prachtige, doorzichtige kaftan van Agua De Coco. A-dem-benemend!

wedding-isabeli-fontana-1

6/

#7. De excentrieke bruid, Hanne Gabby 

De prijs van meest eigenzinnige bruidslook gaat naar “onze” Hanne Gaby. Het Kortrijkse model stapte - na een spraakmakend vrijgezellenweekend - in een compilatie van Roodkapjes cape, mesh sporttop, gescheurde mantel en pofbroek -dit alles met de groeten van Alexander Wang- naar een tipi/altaar onder de gietende regen -je bent Belgisch of je bent het niet… Gelukkige bruidegom van dienst was de Amerikaanse DJ John Swiatek.

wedding-hanne-gaby-2

 

7/

#8. De klassieke bruidAgyness Deyn 

Ooit stond ze bekend om haar ruige grunge look en geschoren hoofd, tegenwoordig gaat het Britse model Agyness Deyn met een brave bob en kekke kledingstijl door het leven. Voor haar grote dag koos ze een goed-foute vintage look met roze accenten en heel wat doorkijk van Molly Goddard.

huwelijk-agyness-deyn-4

8/

#9. De zwarte weduwe bruid, Zosia Mamet

Niet alle bruidjes dragen een witte jurk op de mooiste dag van hun leven: Girls-actrice Zosia Mamet gaf haar jawoord in het zwart. Girls-collega Allison Williams koos wel voor een oerklassieke witte trouwjurk op de mooiste dag van haar leven maar de eigenzinnige Zosia Mamet (herinner haar opvallend grijze coupe) gooide het over een compleet andere boeg en koos dus voor een donkerdere tint. De 28-jarige huwde Evan Jonigkeit in een nachtzwarte jurk van Givenchy die ze combineerde met een diamanten ketting.

Ook qua timing en setting kleurde Mamet een beetje buiten de lijntjes. Terwijl het gros van de bruiden van een lente- en zomerfeest droomt, beloofde de fashionista voor een herfsthuwelijk aan het Cedar Lakes Estate, een prachtige bosrijke locatie even buiten New York.

feest-huwelijk-zosia-mamet-4

9/

#10. De enorme jurk/intieme kring-bruid, Audrina Patridge

The Hills-ster Audrina Patridge trouwde eerder dit jaar op Hawaï met BMX'er Corey Bohan. Een gigantische trouwfeest, maar een iets minder grootste ceremonie. Het duo trouwde in een botanische tuin in een intieme kring van zo'n honderd gasten. Bijzonder: bij het huwelijk waren geen andere The Hills-collegae te bespeuren... Het koppel is al acht jaar samen en hebben een dochtertje, Kirra.

Audrina Patridge married getrouwd 2016