Workout special: 10 Belgische babes verklappen hun routine

Gepubliceerd op 27 juli 2016 door Isabelle
Workout special: 10 Belgische babes verklappen hun routine

Op zoek naar workout inspiratie? Je eeuwenoude routine in de sportschool beu? Wij vroegen tien beauties van eigen bodem hoe zij trainen, wat hun favoriete combinaties zijn en welke workouts écht werken. Lees verder voor een sportieve dosis tips & tricks

1/

Zangeres JILL SHAW 

workout routine jill shaw

De ene dag loop ik tien kilometer en dan is dat voldoende.

 Op andere dagen, om de work out wat leuker en gevarieerder te maken, combineer ik een korter loopje (zes kilometer) met krachtoefeningen. 

 Soms ga ik ook voor een uur full on krachtoefeningen, een combinatie van billen, buik en bovenlichaam:

- Voor de billen: squats, allerlei lunges,tick tock pulses, fire hydrant kicks, bridge,... allemaal met gewichten en rekkers!

- Buikspieren train ik met gewichten of met een grote bal. Het gaat dan om oefeningen zoals planking en hip circles.

- Ook doe ik oefeningen die elke spier in mijn lichaam tegelijkertijd trainen: 15 min intensief touwtje springen en je zal het voelen!

Er zijn oneindig veel oefeningen en ik probeer elke workout voor variatie te gaan. Het wordt extra spicy als je ze in intervallen uitvoert! 

2/

Blogster ROOS VANDEKERCKHOVE

Workout Routine roos vandekerckhove

Ik heb al heel veel verschillende workouts gedaan in m'n leven, maar sinds ik in LA woon ben ik fan van de barre class. Barre is een op ballet geïnspireerde workout, gecombineerd met pilates en krachttraining. Tijdens de les - die gemiddeld een uurtje duurt - gebruik je de barre om zowel ballethoudingen als klassieke squats, lunges en push ups uit te voeren. Stretch- en lenigheidsoefeningen horen er natuurlijk ook bij.

Het is echt een heel leuke full-body workout, waarbij de spieren gestroomlijnder en langer worden, zonder teveel spiermasse bij te maken. Dat is voor mij de ideale workout, want ik heb snel de neiging om te gespierd te worden naar m'n zin.

Ik ga zo'n 3 à 5 keer per week en soms wissel ik af met joggen of hiken.

3/
Blogster ANNABEL PESANT

Workout routine annabel pesant

Ik loop minimaal drie keer per week vijf à 6 kilometer in het park en doe twee keer per week een uur aan krachttraining. Dat laatste houdt verschillende oefeningen in: squats, lunges, planking, leg raises, crunches,…

 Het lopen doe ik zelf, voor de krachttraining krijg ik de hulp van mijn personal trainer Vincent. Ik ben hier een vijftal maanden mee begonnen en begin echt de resultaten te zien!

4/

Model JENNA PEIJ

workout routine jenna peij

Ik probeer zoveel mogelijk te sporten, maar natuurlijk lukt dat als 18 jarige niet altijd. Het staat niet altijd op mijn nummer één...

Ik train met een personal coach, dit zijn dan vooral bokssessies waarin we een serie boksoefeningen combineren met 50 burpees en 50 lunges.

Als ik op mijn eentje sport, gebruik ik de Nikecoach app, waarmee je zelf gemakkelijk een traingsschema op maat kan ontwikkelen. Meestal loop ik tien à vijftien minuten, train ik mijn binnenbenen aan een machine, voer ik vijf reeksen van buikspieroefeningen uit aan een TRX, gevolgd door twintig sumosquats en twintig lunges.

5/

Zangeres en personal trainer AXELLE AERTS

workout-routine-axeela

Ik combineer een uur krachttraining met 20-30 minuten intervaltraining op een cardiotoestel. Waarom? Mijn basisprincipe is: eerst kracht (want hoe meer spiermasse je opbouwt, hoe meer kilocalorieën je tijdens de workout en in de toekomst verbrandt), dan cardio.

Wat cardio betreft: ik loop niet graag, dus ik zal ofwel steppen, ofwel aan incline walking op de loopband doen -wandelen met een steile hellingsgraad aan een snelheid tussen 3 en 4.

Verder train ik een tweetal spiergroepen per dag, het liefste doe ik benen en schouders. Voor mijn benen (squats en co) neem ik wel aparte dagen. Aan mijn buikspieren werk ik één keer om de twee weken: een korte, maar krachtige workout. Twee uur aan een machine hangen, als de training te lang duurt, hebben veel mensen de neiging vanuit hun rug te werken en dat is belastend.

Ik geloof niet in snel snel trainen. Elke oefening moet perfect worden, uitgevoerd en met de juist mind/muscle connection. Zo niet, is dat een verloren workout. Daarom raad ik zeker aan met een personal coach te trainen, iemand die je de eerste maanden op het goede pad kan zetten.

6/

Fashion One presentatrice ELKE SOCKEEL
workout routine elke sockeel

Ik combineer yoga met lopen.

Elke dag begint voor mij met een twintigtal minuten yoga: momenteel ben ik de scorpio handstand aan het masteren! Yoga is intensief genoeg om van te zweten en verkwikkend genoeg om de dag goedgezind te beginnen.

Verder ga ik twee keer per week vijf kilometer lopen en wandel ik heel veel. Ik ben echt dol op wandelen, op zondag bijvoorbeeld ga ik het liefst een uurtje stappen en kletsen met vriendinnen.

7/

Model CAMILLE RINGOIR 

workout routine camille ringoir

Ik hou van pilates en barre classes. Dat zijn mijn go to workouts in New York omdat ze ten eerste echt fijn zijn om te doen, en me ten tweede heel bewust maken van mijn lichaam -wat me helpt bij het poseren.

Als ik op een kortere periode helemaal in shape moet zijn voor een grote opdracht, dan doe ik aan SLT. Dat is een mix van cardio, krachttraining en pilates. Veel minder ontspannend, maar het doet wonderen!

Als ik aan het reizen ben en geen lessen kan volgen, ga ik of zwemmen of naar de gym (half uurtje hardlopen, kwartiertje touwspringen en kwartiertje oefeningen), helaas vind ik dat heel snel saai worden.

8/

blogster CELINE SCHRAEPEN 

workout routine celine schh

De ene dag ga ik lopen, in mijn geval duurt dat een veertigtal minuutjes -het gaat mij niet om het aantal kilometers dat ik erdoor jaag, wel om het volhouden zelf.

Op andere dagen doe ik oefeningen voor lokale spieren, liefst bewegingen die je voor TV kan uitoefenen. Ze focussen vooral op buik, billen en benen. Vaak haal ik inspiratie bij Ballet Beautiful, een workout die veel Victoria’s Secret Angels volgen. Die zijn niet te vermoeiend, maar je voelt wel hard je spieren branden. Mijn workouts duren nooit echt lang, bijvoorbeeld 10 minuten buik, 20 minuten benen en 15 minuten billen. Alles samen opgeteld ben ik wel even bezig.

9/

Naaktmodel MARISA PAPEN

Marisa Papen

Lopen! Ik vreet kilometers met mijn loopschoenen. Sinds een trip naar Hawaï ben ik ook helemaal in de ban van yoga. Niet alleen vanwege de fysieke voordelen, maar ook door het mentale aspect.

10/
DJ ANOUK MATTON 

workout routine anouk matton

We hebben thuis een privé fitness, wat het dus extra handig maakt om af en toe te sporten. Ik train drie keer per week op de fiets en loopband, daarnaast voer ik dagelijks negentig squats uit. 

Wat dat eerste betreft: ik begin door een half uurtje te fietsen als opwarming, waarna ik veertig minuten loop, afwisselend heel snel en op een rustiger tempo. Ik kijk ondertussen ook naar een serie, anders kan ik het echt niet volhouden. Belangrijke tip: drink heel veel water!