De 13 beautylessen van 2013

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
De 13 beautylessen van 2013

218234-02275647

2013 zit er bijna op. Wat hebben we dit jaar geleerd op het gebied van beauty?
Een terugblik.

1/

 1.   Het zit vanbinnen

Derma One van Imedeen - 44,00 euro (één maand)
Derma One van Imedeen - 44,00 euro (één maand)

Dat echte schoonheid vanbinnen zit, weten we natuurlijk al langer. Maar in 2013 leerden we hoe we onze uiterlijke schoonheid via een omweggetje langs de binnenkant konden verbeteren. Hoe? Door vanaf je 30ste verjaardag een voedingssupplement van Imedeen te slikken. Deze huidverzorging in pilvorm belooft mooie resultaten na een kuur van drie maanden.

Bezoek de website voor meer informatie.

2/

2.    Gloss maakte zijn comeback.

glossymkaeup
Genoeg van matte lipstick en lip stains. In 2013 grepen we massaal terug naar gloss en die smeerden we niet alleen op onze lippen. Ook de oogleden waren in 2013 helemaal into the gloss.

LEES OOK: MICRO TREND: Glossy Eyes

3/

3.   Het geheim van de krul ontrafeld

CURL SECRET - VISUEL _women copy
Geen geklungel met krultangen of geknoei met warme rollers meer. In 2013 maakten we kennis met de Curl Secret, een apparaat dat – mits voldoende oefenen – je steile haardos zonder al te veel moeite van flink wat volume voorziet.

ELLE.be deed de test

4/

4. Cleansing balm

Extra_Balm_Rinse
Extra Balm Rinse van Bobbi Brown - 67,00 euro

2013 was het jaar waarin de cleansing balms ook bij ons hun grote doorbraak maakten. Deze dikke crèmes op oliebasis gaan de huid grondig reinigen en nemen zelfs het laatste spoortje make-up weg. Breng een laag cleansing balm aan op een vochtig gezicht. Masseer het product in de huid en verwijder met een vochtig gastendoekje.

5/

5. Safety en oogcrème first

Oogcrème

Wat kwam er eerst? De kip of het ei? De oogcrème of de dagcrème? Dit jaar leerden we in de juiste volgorde te smeren. Sommige beautygoeroes blijven beweren dat oogcrèmes nooit doen wat ze beloven en door slimme marketeers op de markt werden gebracht. Toch kunnen wij  het niet laten om ook de zone rond de ogen te verzorgen. En dus smeren we sinds een bezoek aan Shiseido eerst oogcrème, daarna halen we de dag- of nachtcrème pas boven. Smeer nooit te dicht bij je ogen om te vermijden dat de crème in je ogen belandt. Dep het product met je ringvingers op het bot van je oogkas. Herhaal die circelvormige beweging tot tien keer.

6/

6. Boven de wenkbrauw epileren is A-OK!

wenkbauw

Een ongeschreven beautyregel zegt dat het verboden is om boven je wenkbrauwen te epileren. Wel, die regel lappen we sinds 2013 aan onze laars. Tijdens een threading-sessie (epileren met een touw)  in New York werden onze wenkbrauwen prachtig in vorm gebracht en daarvoor moesten heel wat haartjes boven de wenkbrauwgrens sneuvelen. Ook een facial in de swanky spa van het Kempinski hotel in Sankt Moritz eindigde met het nodige plukwerk bovenaan de wenkbrauw.

7/

7.  Make-upborstels zijn de investering waard

make-up penselen
Oké, dat wisten we al lang maar we benadrukken het nog graag even. In 2014 brengt M.A.C Cosmetics drie baanbrekende borstels op de markt die alle voorgaande overbodig zouden maken. We keilen onze bestaande borstelcollectie nog niet meteen de vuilbak in maar zijn alleszins benieuwd naar deze nieuwe supertools.

Master Class Brush Collection van M.A.C - eind januari verkrijgbaar
Master Class Brush Collection van M.A.C - eind januari verkrijgbaar

LEES OOK: 5 must have make-upborstels

LEES OOK: 5 make-upborstels voor gevorderden

8/

8. Primer voor poeder

KimKardashian

Op dagen dat we foundation, BB of CC cream achterwege laten, volstaat een poeder (los of pressed) om onze huid ietwat te egaliseren. Vergeet voor je de poeder aanbrengt geen primer te smeren. Poeder hecht zich namelijk moeilijk aan de huid en valt bijgevolg na enkele uren gewoon van je gezicht. Bedankt voor de tip, MUD make-upartist Elizaveta Kudryashova.

9/

9.    Clarisonic

Clarisonic_Lifestyle_Emily
2013 was ook het jaar waarin de Clarisonic in onze badkamer belandde. Dit toestel reinigt de huid tot zes keer beter dan wanneer je het manueel doet en dat zonder schade aan te richten. Een schonere huid neemt verzorgingsproducten bovendien beter op. Win-win.

De nieuwe Aria van Clarisonic - 199,00 euro
De nieuwe Aria van Clarisonic - 199,00 euro

LEES OOK: Clarisonic getest door ELLE.be

10/

10. Opgeruimd staat netjes

CleanStash

In 2013 maakten we tot twee maal toe een steen van ons hart en gingen we met de grove borstel door onze beautykast. Goed voornemen voor 2014?

Ontdek hier onze tips & tricks

11/

11. Dol op beige oogpotloden

Oogpotlood

In 2013 vielen we als een blok voor beige oogpotloden. En wel hierom.

LEES OOK: HOW TO: nude-look

12/

12. Rol je mascara

KatieHolmesOldHollywood

Bobbi Brown make-up artist Bas Hokke leerde ons vorige maand nog hoe we nu het best mascara aanbrengen. Dat doe je door het borsteltje heel dicht bij de wimperrand te plaatsen om het daarna langzaam omhoog te rollen. Op die manier belandt er niet te veel product om de topjes van je wimpers en worden die niet te zwaar. Te zware toppen gaan immers hangen en verpesten het false lash effect.

Klik hier voor meer tips van Bas Hokke

13/

13. Beauty hoeft niet duur te zijn

budgetbeauty

Ontdek hier onze favoriete budget buys van 2013