Een oogpotlood voor elke look

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Een oogpotlood voor elke look

Oogpotlood
Dit najaar houdt de beautywereld je aan het lijntje. Want bij elke make-uplook hoort een oogpotlood. Van helderwit tot pikzwart, wij zeggen ‘jawohl’ tegen ‘kohl’.

Vraag vrouwen naar hun dagelijkse make-uplook en het standaard antwoord is: ‘mascara en een zwart lijntje’. Kijk, zeggen dat we hier boos om worden, zou een beetje overdreven zijn. Dan komt ‘teleurgesteld’ iets dichter in de buurt. Maar al te vaak kleuren vrouwen hun waterlijn ’s ochtends donkerzwart in de hoop zo hun kijkers te accentueren. Dat doet zo’n donkere lijn uiteraard maar vergeet niet dat je het oog op die manier vooral gaat verkleinen. Ook vergroot een dikke streep met een zwart oogpotlood de kans op panda-ogen (wanneer je make-up ook maar een beetje uitloopt, zie je er meteen doodmoe uit) en oogt zo’n zwart omkaderd oog soms een beetje, nu ja, vulgair.

Vooraleer zwarte lijntjestrekkers onze ogen met een pas geslepen potloodpunt (nachtzwart uiteraard) willen uitsteken, nog even dit. Het is niet zo dat we zwarte oogpotloden uit onze make-uptasjes bannen. Integendeel, zo’n pikzwart oogpotlood is immers onmisbaar bij een sexy smokey eye look. We geven jullie gewoon graag enkele alternatieven.

1/

 

Jean-Pierre Braganza
Jean-Pierre Braganza

WIT
De witte waterlijn is very fall 2013. De witte kleur van het potlood neutraliseert de roodheid onder het oog en zorgt voor een instant klare blik. Vind je dat een wit oogpotlood je ogen net iets te weinig accentueert? Trek dan met een fijn borsteltje een lijntje bruine oogschaduw net onder de wimperrand. Het contrast tussen de witte waterlijn en de bruine (of zelfs zwarte) oogschaduw zorgt voor een extra sprekende blik en een natuurlijke make-uplook.

2/

Eye Kohl Fascinating van M.A.C - 15,50 euro
Eye Kohl Fascinating van M.A.C - 15,50 euro

3/

Valentino
NUDE
Dé make-uptrend van dit najaar is de ‘no make-up make-uplook’. Voor leken lijkt het misschien alsof je geen spatje make-up ophebt maar een doorgewinterde schildersirene weet wel beter. Kleur je waterlijn in met ‘gebroken wit’ of ‘beige’ en fake zo dat extra uurtje slaap. Een lijntje met een nude oogpotlood is iets minder opvallend dan een witte waterlijn en is bijgevolg perfect voor een subtiele dagmake-up.

LEES OOK: NUDE-loojk: shopping en how-to

4/

Vow van Illasmasqua - 17,00 euro
Vow van Illasmasqua - 17,00 euro

5/

CaraDelevigneGreen

GROEN
Het groen verdwijnt langzaam maar zeker uit de natuur om even later op te duiken in je beautycase! Staat prachtig bij bruine ogen en zorgt voor een mysterieuze look.

6/

Smokey Eye Kajal Liner van Bobbi Brown - 24,00 euro
Smokey Eye Kajal Liner van Bobbi Brown - 24,00 euro

7/

J.Mendel AW13
J.Mendel AW13

BRUIN
Een perfect alternatief voor wie maar moeilijk kan afscheid nemen van een zwart oogpotlood. Een bruine crayon zet het oog evenzeer in de verf zonder eventuele roodheid net te accentueren.

8/

Quickliner van Clinique in Roast Coffee - 21,70 euro
Quickliner van Clinique in Roast Coffee - 21,70 euro

9/

Roberto Cavalli AW13
Roberto Cavalli AW13

ZWART
Geen smokey eye zonder zwart kohlpotlood. Breng zwarte oogschaduw aan onder de wimperrand en vervaag met een blendingpenseel. Kleur de waterlijn zwart voor een extra intens effect.

TIPS:

-    een zwarte waterlijn op een onopgemaakte huid (lees: geen BB-cream of foundation) komt soms slordig en een tikkeltje gemeen over. Neutraliseer eventuele roodheid rond de ogen met een concealer voor je je kijkers met een zwart potlood in de verf zet.

-    Je hoeft niet je volledige waterlijn zwart te maken. Kleur overdag enkel de uiterste hoekjes net boven de wimperrand

-    Niet handig met vloeibare eyeliner? Kleur dan de waterlijn van je bewegende ooglid van het uiterste hoekje tot het midden van je oog in met een bruin of zwart oogpotlood. Zo zet je je ogen op een eenvoudige en subtiele wijze extra in de kijker!

10/

Laura Mercier Eye Pencil - 22,40 euro
Laura Mercier Eye Pencil - 22,40 euro