GETEST: Curl Secret van Babyliss

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
GETEST: Curl Secret van Babyliss

CURL SECRET - VISUEL _women copy
Het geheim voor een hoofd vol feestelijke op en neer dansende krullen? De Curl Secret van Babyliss, het apparaat dat iedereen kent maar waarin niemand gelooft. Is het écht zo simpel? ELLE.be opende aan de vooravond van de feesten de doos met een testexemplaar en sloeg meteen aan het experimenteren. Op collega’s uiteraard.

Zal ik je eens een geheim vertellen. Mijn haar, dat is steil noch gekruld, vis noch vlees, mooi noch uniek. Het is bijgevolg onmogelijk om met een aan de lucht gedroogde en zonder kunstgrepen getemde coupe de deur uit te gaan. Godzijdank houden heel wat knappe koppen zich godganse dagen bezig met het ontwikkelen van stijltangen, krulstaven en chemische goedjes zodat ik na elke douchebeurt de strijd met mijn onstuimige haardos kan aangaan. Omdat zo’n coiffeursbeurt, zelfs in eigen badkamer, een flinke brok kostbare tijd vraagt, glijden de plukjes haar gemakshalve tussen de gloeiend hete platen van een stijltang en klaar. Resultaat: een inspiratieloze en uitgegroeide carré waar ik al weken op uitgekeken ben. Een pijnlijke halte tussen die ooit hippe carré en het lange haar dat deze zomer quasi nonchalant rond mijn schouders zal vallen.

Op zon- en feestdagen durf ik al eens met de laptop op schoot haartooilesjes volgen van meisjes die aan de andere kant van de wereld met stijl- en krultangen in de weer zijn. Want ook met je goede oude stijltang kan je romantische, losse krullen in je haar krijgen. Maar ik vind het tijdrovend, moeilijk en slaag er niet in alle plukjes haar te krullen zonder mezelf te brandmerken. En zo’n verschroeide plek huid op je hoofd is ook weer geen zicht. Warme krulspelden inrollen lukt me zelden en het resultaat is nooit wat ik voor ogen had. Gevolg: ook die investering belandde ergens achteraan in een badkamerkastje.

Om een lang verhaal en een belachelijk lange inleiding kort te maken: een apparaat dat in een handomdraai voor mooie krullen zorgt, dat moest getest! Een paar dagen later arriveerde de Curl Secret van Babyliss op mijn bureau en troepten mijn collega’s samen rond het vreemd uitziende stylingapparaat. Hoewel het merendeel enthousiast reageerde en enorm benieuwd was naar het kunnen van de Curl Secret, durfde niemand het experiment zelf aan. ‘Wat als je haar vast komt te zitten?’, vroeg de ene. ‘Maakt het je haar niet kapot?’, panikeerde de andere. Als een echte Jan Zonder Vrees wierp ik de Curl Secret in mijn tas en beloofde ik mijn eigen kapsel die avond ter beschikking van nu ja, de wetenschap te stellen.

CURL SECRET - VISUEL _steps copy

Zo gezegd, zo gedaan. Met een knijpspeld zette ik mijn haar, met uitzondering van enkele plukjes in de nek, vast bovenop mijn hoofd. Ik nam een lok van maximum drie centimeter breed en legde die, op een paar centimeter van mijn hoofdhuid, in de tang van het toestel. Daarna drukte ik de tang samen, voelde ik hoe die mijn haar naar binnen rolde, wachtte ik tot het apparaat ophield met piepen en toen…rolde een perfect pijpenkrulletje uit de greep van de tang. Beginner’s luck, bleek nadat het resultaat van een tweede poging veel minder fraai was. Telkens ik iets verkeerds deed, strafte het apparaat mijn foute handeling met corrigerende biepjes af. Het duurde even voor ik helemaal doorhad hoe ik het apparaat precies moet vasthouden maar daarna ging het krullenmaken als vanzelf. Plukje erin, tang dichtknijpen, haar rolt vanzelf op, wachten tot de biepgeluidjes ophouden et voila: een perfecte krul. Al is de ene krul de andere natuurlijk niet. De Curl Secret maakt glamoureuze pijpenkrullen die door sommigen als ‘klassiek’ worden bestempeld. Zelf vind ik dat je met dit type krul heel wat kanten uit kan. Stevig in de haarlak zetten om ze daarna los te borstelen, opsteken, natuurlijk laten uitzakken,…wat je maar wilt. Op kerstavond nam het een klein half uurtje in beslag om mijn (eerst gladgestreken) haren van glamoureuze krullen te voorzien. Nadat ik elke krul afzonderlijk met haarlak fixeerde werd mijn kapsel pas echt partyproof. Zelfs een dag later, toen ik er met een borstel doorging, was ik nog steeds eigenaar van een speelse krullenbol.
Ook voor mijn collega met XL lang haar, die vrijwillig in mijn bureaustoel plaatsnam, had ik niet meer dan een half uur nodig om haar van een bos glam krullen te voorzien.

Het leukste aan dit toestel is dat het effectief doet wat het belooft. Het is even zoeken hoe je het toestel moet vasthouden om mooie krullen bij jezelf te maken, maar eigenlijk is de Curl Secret bijzonder eenvoudig in gebruik. Enige struikelblok: de prijs. De Curl Secret is niet goedkoop (129,90 euro) maar maakt warme rollers of gevaarlijke krultangen overbodig. Wat mij betreft de investering waard en ik weet alvast wat ik met mijn laatste restje kerstbonus moet.

Curl Secret van Babyliss - 129,90 euro

LEES OOK: FEESTKAPSELS: Stijl versus krullen