GETEST: gezonde kant-en-klaar maaltijden van Fuel

Geüpdatet op 26 februari 2018 door Laure Vandendaele
GETEST: gezonde kant-en-klaar maaltijden van Fuel

Kant-en-klare fastfood maar dan gezond én aan huis geleverd. Dat is wat de nieuwe Antwerpse food service Fuel belooft. Hoe makkelijk wordt je leven als je niet moet nadenken over wat je 's middags gaat eten? ELLE deed de test.

Er zijn van die avonden waarop ik tot laat 's avonds in de potten sta te roeren om de volgende ochtend met een collectie Tupperware doosjes vol gezond lekkers richting redactie te rijden. Veel waarschijnlijker is dat ik 's avonds 'f*ck it' zeg en de dag nadien tijdens de lunchpauze als een gestreste jager-verzamelaar  in het nabijgelegen tankstation een steeds teleurstellend broodje bestel. Zonde, zeker omdat ik voor de rest mijn best doe om voldoende te sporten en er tijdens de week graag een gezonde levensstijl op nahoud.

Enter Fuel, een nieuwe Antwerpse food service die verse en voedzame kant-en-klaarmaaltijden aan huis levert. Het concept sluit aan bij de ‘clean eating’-filosofie: de gerechten worden samengesteld met verse onbewerkte ingrediënten en zijn zoveel mogelijk biologisch en seizoensgebonden. Je kiest zelf het type maaltijd (voor sporters, voor wie gewicht wil verliezen en voor wie dagelijks gezond en gebalanceerd wil eten), de dag erna staat je bestelling op je stoep.

Fuel1

GETEST:

Ik bestel drie maaltijden en kies voor vis, vlees en vegetarisch. De dag nadien worden de drie bakjes door een koerier aan huis geleverd. Alle maaltijden kunnen trouwens drie dagen in de koelkast bewaard worden waardoor je voor een paar dagen eten in huis hebt. De gedachte dat ik 's avonds niet hoef te koken en 's ochtends maar een bakje uit de koelkast moet halen om een gezonde lunch te voorzien, geeft op voorhand al gemoedsrust.

Dag 1: maaltijd met vis

Fuel2

Vis, zoete aardappel, aardappel, verse groenten en een fris sausje. Meer dan het bakje in de microgolfoven steken, is er niet aan om de neuzen van mijn collega's mijn richting te laten uitdraaien. De vis is smakelijk en de portie is meer dan groot genoeg. Misschien zelf iets te groot. Toch eet ik mijn bord - zelfs de vele koolhydraten - helemaal leeg.

Dag 2: maaltijd met kip

Fuel3

Een flink stuk kip, een mix van groene en zwarte rijst en blokjes pompoen. Het sausje laat ik links liggen omdat het me net iets te vettig lijkt. Lekker, relatief gezond en ook nu meer dan voldoende.

Dag 3 vegetarische maaltijd

Een mix van verschillende groenten, alweer aardappelen en een potje met saus en geitenkaas. Dat laatste laat ik achterwege want ik ben geen fan. De botensaus lijkt me niet echt mager maar ik giet toch een beetje over de groentenmix. Deze portie is echt wel groot waardoor ik er 's avonds voor een tweede keer van geniet.

Conclusie: Deze food service is verdomd handig. Geen boodschappen doen, niet hoeve te koken én toch gezond eten, het maakt het leven tijdens de werkweek makkelijker. Door de prijs (die varieert per maaltijd van 11 tot 14 euro) is dit niet de oplossing voor elke dag maar ideaal om een stukje stress tijdens drukke dagen weg te nemen.

www.fuelfood.be