DIY: een gezellige Sinterklaasbrunch

Geüpdatet op 24 oktober 2017 door Isabelle
DIY: een gezellige Sinterklaasbrunch

SInterklaasDit weekend verwent Sinterklaas vooral het klein geweld, wat niet wil zeggen dat wij niet van de komst van de heilige man kunnen profiteren. Hij vormt het ideale excuus voor een gezellig tussendoortje, oftewel een heuse Sinterklaasbrunch: 

1/

1. Speculoos

Schermafbeelding 2013-12-02 om 17.19.47

 

 

Ingrediënten

350 g bloem
250 g boter
205 g bruine suiker
1 ei
5 g zuiveringszout
5 g zout
kaneel

Bereiding

Laat de boter smelten en meng dan in een grote kom de bloem, het zout, het zuiveringszout, de zacht geworden boter en de bruine suiker. Meng goed en voeg het ei toe eens je een pap begint te krijgen. Eens het ei goed verwerkt is, voeg je ook nog de bloem toe en klop je op tot homogeen deeg bekomt. Laat een klein kwartiertje afkoelen in de koelkast.

Laat een bakplaat voorverwarmen op 150 graden. Smeer het deeg over de hele plaat en snij er vormpjes in uit. Laat 20 minuten bakken, even afkoelen en enjoy!

2/

2. Appel- en perenmousse met speculoos en yoghurt.

Schermafbeelding 2013-12-02 om 17.25.43

Ingredienten:

2 appels
2 peren
250 g yoghurt
een eetlepel witte suiker
een eetlepel bruine suiker
speculoos

Bereiding

Pel het fruit en snij in rondjes. Laat die stukjes even bakken in boter en voeg -eens de stukjes goed zacht zijn- de suiker toe om te laten karameliseren. Eens dit goedje is afgekoeld, leg je ze op de bodem van een potje. Bedek met een laagje yoghurt en speculoos kruimels.

3/

3. Chocolademelk

Omdat geen enkele Sinterklaasbrunch dezelfde zou zijn zonder choco: ontdek hier onze drie originele varianten op de klassieke chocolademelk.

choco