Waarom krijgen Belgische Harry Potter fans de zomer van hun leven?

Gepubliceerd op 29 juni 2016 door Isabelle
Waarom krijgen Belgische Harry Potter fans de zomer van hun leven?

De expo achter 's werelds beroemdste tovenaarsleerling en zijn wereld opent de deuren in Brussel! 

We hebben er lang op moeten wachten, maar op donderdag 30 juni is het eindelijk zover: dan gaan de de deuren van Zweinstein Harry Potter: The Exhibition open. De expo hield eerder halt in wereldsteden als Tokyo, New York, Parijs, Shanghai en Sydney en lokte in het totaal al meer dan  drie en een half miljoen kijklustigen. Wat die dan precies bekijken? Meer dan 1400 vierkante meter aan "beleving", zoals de makers het noemen, oftewel: exacte replica van van het originele filmdecor. Je wandelt er door de leerlingenkamer van Griffoendor, het klaslokaal van Toverdranken, het Verboden Bos en nog veel meer betoverende locaties. De ruimtes zijn volgepropt met authentieke rekwisieten, kostuums en figuren die gebruikt werden bij het maken van de iconische filmreeks. Nog meer beleving: op de Zwerkbal afdeling wordt je uitgenodigd zelf een balletje te gooien en in de les Kruidenkunde leer je je eigen Madragora uittrekken (vergeet je oordempers niet! Echte HP-kenners weten waarom...) We beloven ook niets, maar wie nerdy genoeg wordt bevonden, wordt door de Sorteerhoed zelfs ingedeeld in één van de vier befaamde huizen van Zweinstein. Oh. My. Griffoendor.

Neem hier alvast een voorproefje van al dat moois:

De expo loopt van 30 juni tot en met 11 september. Tickets bestellen (opgelet: de plaatsen zijn beperkt!) kan via deze link.

Meer Harry Potter nieuws: JK Rowling onthulde vandaag het bestaan van een magic high school in de Verenigde Staten. Ontdek hier hoe het leven op de Amerikaanse tegenhanger van Zweinstein eruitziet!