Avocado’s zijn niet weg te denken uit ons wekelijks eetpatroon. Deze populaire groente zit vol rijke vezels, gezonde vetten en vitamine E. Voor ons reden genoeg om ermee te experimenten in de keuken.

Bron: Elle Belgique

1. Pesto

avocado1

Foto: Pinterest

Ingrediรซnten

  • 50 gย pijnboompitten
  • een avocado
  • 6 clย citroensap
  • 6 clย olijfolie
  • 2ย teentjes knoflook
  • 10ย blaadjes basilicum
  • zout en peper

Bereiding

1. Gril de pijnboompitten in een hete pan voor 10 ร  15 seconden. Laat afkoelen.

2. Meng alle ingrediรซnten in een blender totย een gladde massa.

3. Voeg peper en zout toe en laat afkoelen in de koelkast. Strooi voor het opdienen de pijnboompitten over de pesto.

2. Yoghurtdip met avocado

avocado1

Foto: Pinterest

Ingrediรซnten

  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 1 potje magereย yoghurt
  • 2 ajuinen
  • 2 soeplepels fijngehakte peterselie
  • peper en zout

Bereiding

1. Snijd de avocado middendoorย en plet het vruchtvlees.

2. Meng het vruchtvlees met de yoghurt, citroensap, fijngehakte ajuin en peterselie.

3. Voeg peper en zout toe en laat afkoelen in de koelkast. Ideale smaakmaker voor slaatjes.

 

3. Mayonnaise

avocado2

Foto: Pinterest

Ingrediรซnten

  • 2 avocado’s
  • 1 citroen
  • 1 ajuin
  • 3 soeplepels olijfolie
  • 1 grote rode peper
  • peper en zout

Bereiding

1. Snijd de avocado’s middendoor en plet het vruchtvlees in de mixer.

2. Voeg de citroensoep, fijngehakte ajuin en rode peper toe

3. Breng op smaak met peper en zout.

4. Voeg de olijfolie toe en laat afkoelen in de koelkast.

4. Hummus

avocado5

Foto: Pinterest

Ingrediรซnten

  • 220 g kikkererwten
  • 2 avocado’s
  • 1 citroen
  • 1 rode peper
  • 6 cl olijfolie
  • peper en zout

1. Snijd de peper fijn en de avocado’s middendoor en was de kikkererwten.

2. Meng deze ingrediรซnten in een blender. Voeg olijfolie toe en meng alles tot een gladde massa.