10 originele en überschattige dierenaccounts op Instagram

Gepubliceerd op 4 oktober 2019 door Maxine Detaellenaere
10 originele en überschattige dierenaccounts op Instagram

Je hebt gezonde gerechtjes (#instafood), stijlvolle outfits (#ootd) en zomerse vakantieoorden (#travelgram), maar ook dieren doen het bijzonder goed op Instagram. Aan katten- en hondenaccounts geen gebrek, maar wij selecteerden onze favoriete originele dieren op Instagram.

Een zware dag achter de rug? Deze ongelooflijk schattige beestjes doen meteen je zorgen vergeten.

1/ Hedgehog_Azuki

Zeg nu zelf, wat is er schattiger dan een snoezig egeltje? Twee egeltjes, uiteraard. Dit Instagram-account neemt je mee in het leven van papa-egel Azuki en zijn dochtertje Monaka. Deze diertjes zijn zo populair dat ze zelfs een eigen boek-deal in de wacht sleepten. Je kan hen vanaf dit jaar in papieren vorm bewonderen in het boekje The Adventures of Azuki, the Miniature Hedgehog and Friends.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Monaka & Azuki the hedgehog (@hedgehog_azuki) op

2/ JackTheWallaby

Jack de wallaby was lang een van de meest geliefde buideldieren op Instagram. Helaas overleed hij vorig jaar op vijfjarige leeftijd aan kanker. De ouders van Jack adopteerden onlangs Jack Junior en die is al even schattig als zijn voorganger.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jack the Wallaby (@jackthewallaby) op

3/ LudwikGuineaPig

Dit naaktbiggetje werd door zijn baasje gered uit een dierenwinkel die hem volledig verwaarloosde. Het duurde zes maanden tot Ludwik helemaal was opgeknapt, maar nu spendeert hij zijn dagen door - met veel flair - voor de lens te poseren.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ludwik (@ludwik_guinea_pig) op

4/ TheNotortoiseBig

Een schildpad als huisdier, het is eens iets anders dan een Golden Retriever. Dit Insta-famous exemplaar is een 19-jarige sulcata die New York zijn thuis mag noemen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Henry (@thenotortoisebig) op

5/ PumpkinTheRaccoon

Na zijn geboorte werd deze wasbeer aan zijn lot overgelaten totdat iemand hem vond en adopteerde. Sinds die heuglijke dag leidt deze Pumpkin een luxeleven. Hij speelt graag met zijn twee hondenvriendjes Toffee en Oreo en houdt van lange schoonheidsslaapjes in de bizarste posities.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pumpkin The Raccoon (@pumpkintheraccoon) op

6/ JuniperFoxx

Een vos als huisdier? Helemaal geen probleem. Via het Instagram-account Juniper Foxx kunnen we dit beestje niet alleen van dichtbij bewonderen, maar leren we ook nog iets bij: Junipers baasje legt tot in detail uit hoe het leven van een huisvos eruit ziet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door J U N I P E R & F I G (@juniperfoxx) op

7/ Prissy_pig

Priscilla en Poppleton zijn een broer en zus die een uitzonderlijk biggenleven leiden. Ze doen werkelijk alles samen: van eten, wassen en wandelen tot omkleden en slapen. De feestvarkens dragen zelfs matchende outfits: hoe meer kitsch hoe liever.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Prissy and Pop (@prissy_pig) op

8/ Mumitan

Dit roodharig konijntje is zo snoezig dat hij maar al te vaak verward wordt met een knuffelbeest. Mumitan is dan ook even fotogeniek als de Hadid-zusjes en deelt bovendien hun passie voor mode.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PuiPui the bunny (@mumitan) op

9/ bikke_the_chip

Met zijn fluffy pluimstaart en ronde hoofdje heeft Bikke een torenhoog aaibaarheidsgehalte. Dit eekhoorntje doet niks liever dan eten en slapen, een beetje zoals ons dus...

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bikke&Tod (@bikke_the_chip) op

10/ BunnyMelv

Deze twee fluffy konijntjes uit Zweden doen je hart smelten, zo schattig zijn Melvin en Bianca.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Melvin 🐰 Bianca 🐱 (@bunnymelv) op