Dit zijn de 10 schattigste dieren op Instagram

Geüpdatet op 3 October 2017 door ELLE België
Dit zijn de 10 schattigste dieren op Instagram

Je hebt gezonde gerechtjes (#instafood), stijlvolle outfits (#ootd) en zomerse vakantieoorden (#goals), maar ook dieren doen het bijzonder goed op Instagram. De snoezigste accounts: 

Een zware dag achter de rug? Deze ongelooflijk schattige viervoeters doen meteen je zorgen vergeten. Kijk mee:

1/

#1: BiddyTheHedgeHog

Egel

Hoewel Biddy een enorm hoge aaibaarheidsfactor heeft, is het toch opletten geblazen voor zijn stekeltjes. Op wandel of op reis, deze Instagramster is altijd van de partij. Het resultaat? Prachtige landschapspanorama's met Biddy in de hoofdrol. Samen met zijn beste vriend Charlie - een al even schattig hondje - doet hij vele harten smelten.

@biddythehedgehog - 580K followers

2/
racoon

#2: PumpkinTheRaccoon

Pumpkin leeft werkelijk in een sprookje. Na zijn geboorte werd deze wasbeer aan zijn lot overgelaten tot op de dag dat er iemand hem vond en adopteerde. Sinds die heuglijke dag leidt deze viervoeter een luxeleven. Hij speelt graag met zijn twee hondenvriendjes Toffee en Oreo en houdt van lange schoonheidsslaapjes in de bizarste posities.

@pumpkintheraccoon - 632 K followers

3/

vos

#3: JuniperFoxx

Een vos als huisdier? Ja hoor. Dankzij haar doordringende blik en zachte vacht ben je onmiddellijk verkocht. Via dit Instagramaccount kunnen we dit beestje niet alleen van dichtbij bewonderen, maar leren we ook nog iets bij: Junipers baasje legt tot in detail uit hoe het leven van een vos eruit ziet én welke nadelen een vos als huisdier met zich kan meebrengen (denk aan: een onfris geurtje).

@juniperfoxx - 181 K followers

4/

big

#4: Prissy_pig

Priscilla en Poppleton zijn broer en zus die samen een uitzonderlijk biggenleven leiden. Ze doen werkelijk alles samen: van eten, wassen en wandelen tot omkleden en slapen. De feestvarkens dragen zelfs matchende outfits: hoe meer kitsch hoe liever.

@prissy_pig - 602 K followers

5/

konijn

#5: Mumitan

Dit roodharig konijntje wordt vaak verward met een knuffel. Mumitan poseert namelijk als de beste en is bovendien verzot op mode.

@mumitan - 14,6 K followers

6/

Schermafbeelding 2016-03-02 om 13.43.33

#6: bikke_the_chip

Met zijn fluffy pluimstaart en ronde hoofdje heeft Bikke een hoog knuffelgehalte. Hij doet niks liever dan eten (let op de kaken) en slapen. Wie wil nu geen eekhoorn als huisdier?

@bikke_the_chip - 98,5 K volgers

7/

Schermafbeelding 2016-03-02 om 13.52.50

#7: mihonogi

Poedels: hate them or love them, maar Pino kunnen we niet anders dan beminnen. Pino is een rosse Japanse poeder van 4 jaar oud. Volgens Instagram houdt ze van "eten en spelen in het gras” en verkleedt ze zich graag in kostuum. En dan hebben we het nog niet gehad over die schattige puppy-ogen… Het account staat boordevol schattige en hilarische foto's in tal van outfits en settings. Ongetwijfeld een bezoekje waard.

@mihonogi - 10,1 K volgers

8/

P1160119

#8: emwng

De Amerikaanse fotografe Emily Wang is de trotste eigenaar van Kokoro en Chibi. Twee hondjes - die onafscheidelijk zijn- poseren regelmatig als volwaardige fotomodellen voor haar lens.

@emwng - 152 K volgers

9/

Schermafbeelding 2016-03-02 om 15.19.34

#9: cute_bubu

De achtjarige chinchilla BuBu verschilt niet zoveel van jou en mij: ze houdt van cocktails, warme baden, kopjes thee en bezoekjes aan McDonalds. Wanneer ze niet aan het poseren is, speelt ze graag met baby chinchilla BoBo. BuBu en BoBo wisten op een korte tijd Instagram en Facebook te veroveren.

@cute_bubu - 169 K volgers

10/

Schermafbeelding 2016-03-02 om 15.41.34

#10: rylaithefox

Dit vosje denkt dat ze een hond is, wat hilarische foto's oplevert. Baasje Jennifer bekent dat Rylai voortdurend geknuffeld wil worden en dat ze niet weg te slaan is bij andere honden. "De enige keer dat er problemen waren, was toen ze haar speelgoed niet wou delen. Voor de rest is ze een schat!" Met haar diepblauwe ogen en helderwitte (!) vacht doet ze menig hart sneller slaan.

@rylaithefox - 105 K volgers

(stagiaire Sarah Van Damme & Isabeau Verbist)