De ultieme hipstersalade aan huis geleverd

Gepubliceerd op 11 februari 2016 door ELLE België
De ultieme hipstersalade aan huis geleverd

Salade in een bokaal? Oud nieuws. Salade in een bokaal AAN HUIS geleverd? Oh yeah. 

Geef toe: salad jars zijn om te schattiger, smakelijk en hebben bovendien een hoog instagramgehalte.

Maar begin er maar eens aan. Groenten kopen, snijden, combineren, elegant etaleren in een bokaal… Tijdrovend. Oplossing: laat het aan professionals over.

Aan Christophe Kemel & Co bijvoorbeeld. De initiatiefnemers lanceerden deze week een nieuw project: Jarheads. Zij zorgen dagelijks voor een levering biologische salades, soepen en spring rolls -  in recycleerbare bokalen in de regio's Brussel, Mechelen en Antwerpen.

 

lunch in a jar

Biologisch geteelde groentjes, composteerbaar bestek en recycleerbare verpakking. Niets is aan het toeval overgelaten. De recycleerbare jar kan bij een volgende levering gewoon terugbezorgd worden, òf je kan hem natuurlijk ook gewoon zelf bijhouden.

Het menu - zie website - biedt voor ieder wat wils: thai beef, scampi salads, of liever veggie of vegan? Alle informatie met betrekking tot allergieën (noten, gluten...) staat vermeld op de website.

Dus, no more excuses. Perfect om eens uit te proberen tijdens de Dagen Zonder Vlees die vandaag van start gaan, lijkt ons.

giphy vegetarian

Leuk weetje: de ingrediënten die Jarheads op het einde van de dag over heeft, worden gedoneerd aan Dakant of vzw Daklozenhulp Antwerpen om de minderbedeelden te eten te geven. Een voorbeeldig initiatief!

(Stagiaire Laura Vermeire)