6 goede beautyvoornemens voor 2018

Gepubliceerd op 2 januari 2018 door Laure Vandendaele
6 goede beautyvoornemens voor 2018

Geen nieuw jaar zonder goede voornemens. Naast gezonder eten, meer bewegen, tijd maken voor vrienden en familie en ecologisch shoppen, wordt ook ons dagelijks beautyritueel overspoeld door goede bedoelingen.  Met deze goede beautyvoornemens zetten wij het nieuwe jaar in schoonheid in.

1: reinig de huid grondig voor het slapengaan

In 2017 belandde ik welgeteld twee keer met een nog opgemaakt gezicht in bed. Een overdaad aan drank was in beide gevallen de reden achter deze beauty faux pas. Shame on me. Want ik weet natuurlijk wel beter. Ik weet dat de met make-up belaste huid net die nachtelijke uurtjes nodig heeft om te herstellen. Ik weet dat een echt propere huid beter in staat is om dat serum, de essences en nachtcrèmes op te nemen. Ik weet dat restjes vuil,  olie en make-up enkel voor een onrustige huid en verstopte poriën zorgen. En ik weet dat het echt een kleine moeite is om ’s avonds een grondig reinigingsritueel in te lassen. Het geeft me zelfs heel wat voldoening te weten dat ik door te reinigen, exfoliëren en smeren mijn huid de aandacht geeft die ze verdient. In 2018 komt de teller voor geskipte wasbeurten ongetwijfeld op nul te staan. Beloofd.

Wil je het helemaal goed doen? Ga dan voor een dubbel reinigen. Je leest er hier alles over.

1/

2: Investeer in professionele borstels

artikelphoto-300x260

Investeer steeds in professionele penselen, ook voor thuisgebruik. Professionele kwasten hebben een langere levensduur en ook de snit van de haren is van betere kwaliteit. Goede penselen hebben langere haren die tot diep in de schacht van de houder zitten. Die houder moet uit één deel bestaan en mag geen naad hebben. Kies voor penselen waarvan de haren zowel gebonden als gelijmd zijn op een kwalitatieve steel.

Nog geen penselen in je collectie? Met deze vijf basisborstels kan je bijna elke make-uplook tot een goed einde brengen. Steeds meer merken brengen vegan borstels met synthetische haren uit. Dat betekent: minder dierenleed, iets wat me alleen maar kunnen toejuichen.

LEES OOK: H&M lanceert veganistische make-uppenselen

1.    Een zachte foundationkwast.
2.    Een niet al te grote poederkwast om poeders en blush met precisie aan te brengen.
3.   Een zachte oogkwast voor concealer en oogschaduw.
4.    Een ronde, zachte blenderbrush waarmee je de oogschaduw zacht kan blenden.
5.   Een fijne kwast met schuine hoek waarmee je zowel eyeliner kan aanbrengen als wenkbrauwen aanzetten.

LEES OOK: The Body Shop kiest voor veganistische make-upborstels

2/

3: gooi op tijd weg

PAO-Period-After-Opening-Symbol

Een mascara vinden die aan al je vereisten voldoet (verlengen, volume geven, verzorgen en niet klonteren!) is bijna even moeilijk als de zoektocht naar die perfecte jeans. Dus we begrijpen best dat het niet eenvoudig is om afscheid te nemen van de onmisbare tool die zelfs mee naar een onbewoond eiland gaat. En toch zal het moeten. De donkere en vochtige tube is immers de perfecte broeihaard voor bacteriën. En die kweekgragesnoodaards wil je te allen tijde zo ver mogelijk uit de buurt van je gevoelige ogen houden. Hou je make-upcollectie hygiënisch en gooi je mascara na drie tot zes maanden onherroepelijk de vuilbak in.

Check bij aankoop van een nieuwe beautyproducten (van dagcrèmes tot oogschaduw) steeds het logo op de verpakking dat de houdbaarheid aangeeft. Verlopen producten verliezen aan kwaliteit en kunnen in het ergste geval gaan irriteren of allergische reacties veroorzaken. Het gebeurt wel eens dat het logo door slijtage van de verpakking onzichtbaar wordt. Hou daarom de datum waarop je het product voor het eerst gebruikte en de houdbaarheidstermijn bij in een document op je computer of smartphone. Ook door kleine stickers met daarop het aantal houdbare maanden op je cosmetica te kleven, is het eenvoudig bij te houden wanneer je product aan vervanging toe is.

Algemeen wordt gesteld:

–    mascara: 3 à 6 maanden
–    nagellak: 2 jaar
–    parfum: 2 à 3 jaar
–    oogpotlood, eyeliner (khôl): 6 à 8 maanden
–    dagcrème: 6 à 8 maanden
–    zelfbruiner, foundation, lipstick: 1 jaar

Vergeet ook tussendoor je make-up niet hygiënisch te houden door poeders (zoals bronzers, oogschaduw of blush) te bestuiven met alcohol (96%, verkrijgbaar bij de apotheek). Oog- en lippotloden hou je ‘bacterie proof’ door ze regelmatig te slijpen.

3/

4: Kies voor vegan beauty

6 goede beautyvoornemens voor 2018 - 3

De veganistische levensstijl won in 2017 alleen maar aan populariteit. Vegan eten werd mainstream, vegan fashion maakte definitief komaf met een geitenwollensokkenimago maar wist je dat je ook je badkamerkastje volledig diervrij kan krijgen? Deze tien verzorgings- en make-upmerken zijn niet alleen erg leuk om te gebruiken, maar zijn bovendien 100% vegan.

Het speelse en veganistische make-upmerk Lime Crime liet zich voor de nieuwe Pocket Candy palettejes inspireren door de compacte poppenhuisjes uit de jaren 90. In plaats van een elfenbos of een tropisch eiland vind je bij het openklappen van de vrolijk gekleurde doosjes vijf tinten die je op de ogen en wangen kan aanbrengen. De collectie bestaat uit drie verschillende doosjes (Sugar Plum, Bubblegum en Pink Lemonade) met telkens een eigen kleurenpalette. Net zoals je Panini stickers of Pokémon kaarten hebben de doosjes een heel erg groot 'verzamel ze allemaal' of 'ruil ze met je vrienden' gehalte!'

4/

5: Hou orde in de stash

22-x-9-x-9-transparant-80322008-productzoom_rd-10
Elke make-upjunkie weet vast dat het niet altijd even eenvoudig is om die niet meer zo bescheiden collectie overzichtelijk en goed georganiseerd te houden. Toch is dat net wat we in 2016 vol goede moed gaan proberen.  Reserveer een kastje in de badkamer voor je huidverzorgingsproducten en groepeer je make-up per categorie. Potloden, oogschaduwpaletten, foundations, mascara, blushers, elke groep krijgt een eigen schapje of schuifje in een transparant opbergsysteem. In de lades van je commode zorgen afzonderlijke opbergsystemen voor orde in de chaos.
Een paar uurtjes make-up tutorial zitten spelen voor de spiegel? Denk terug aan je kleutertijd en ruim alles na afloop netjes op. Ik geef hier graag het advies van mijn grootmoeder zaliger mee: ‘alles heeft een plaats en alles op zijn plaats.’

5/

6: Koop Belgisch

belgie-vlag-strik

Het afgelopen jaar kochten we meer en meer Belgische mode, laten we dit jaar ook de Belgische beautymerken een hart onder de riem steken. Van de Belgische nagellakjes van Close Brussels tot de verzorgingsproducten van Rainpharma. Bekijk hier al onze favoriete Belgische beautymerken.