Hema lanceert veganistische make-uppenselen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Hema lanceert veganistische make-uppenselen

Hema springt op de vegan kar en introduceert een vernieuwd gamma van 100 % veganistische make-uppenselen. Diertjes blij, wij blij.

Omdat de gedachte om je gezicht met dierenharen op te maken intussen een beetje gedateerd aanvoelt, kiezen steeds meer merken voor een diervriendelijk alternatief. Zo ook Hema. De Nederlandse keten schrapt alle penselen met dierlijke haren uit het gamma en lanceert een vernieuwde collectie van 100 % vegan penselen met synthetisch haar. Een keuze vóór een diervriendelijke wereld maar zeker niet tégen kwaliteit. In tegenstelling tot dierlijke haren absorbeert de synthetische variant geen vloeibare make-up zoals foundation of concealer waardoor waardoor die eindigt waar die hoort te zitten: op je gezicht. Bovendien zijn synthetische borstels makkelijker te reinigen en drogen ze sneller.

Verder verwelkomt de keten twee nieuwe penselen in het gamma. Met de stippling brush met verschillende haarlengten kan je op een heel natuurlijke manier vloeibare foundation of blush aanbrengen. De buffing brush is een onmisbaar gereedschap voor wie van meer dekking houdt.

hema vegan makeup penselen
nieuw in het vegan gamma: de stippling en buffing brush

De vernieuwde make-upkwasten lijn is nu verkrijgbaar in de Hema winkels en online. De prijzen variëren van 3 tot 6 euro, ook al niet verkeerd.

LEES OOK: The Body Shop kiest voor vegan