20 jaar Thuis: een kerstcadeau voor elk personage

Gepubliceerd op 23 december 2015 door ELLE België
20 jaar Thuis: een kerstcadeau voor elk personage © VRT Jokko

[caption id="attachment_109194" align="aligncenter" width="620"] © VRT Jokko © VRT Jokko[/caption]

Vandaag is precies twintig jaar geleden dat de eerste aflevering van de Vlaamse soap 'Thuis' werd uitgezonden. Om die bijzondere verjaardag te vieren én omdat het bijna Kerstmis is, geven wij onze favoriete personages graag een persoonlijk geschenk.

LEES OOK: ELLE in de kleerkast van Vlaanderens populairste soap

1/

1. Sam

 

Schermafbeelding 2015-12-22 om 15.25.11

Ondanks haar stoere imago, loopt Sam net iets te vaak in tuttige fifties bloemenjurken rond. Wij zien haar na de bevalling graag terug in een elegantere variant van Diane von Furstenberg.

2/

2. Rosa

rosa

De kijkers krijgen willens nillens regelmatig inkijk in de weelderige boezem van bed & breakfast-uitbaatster Rosa. Na de breuk met Waldek willen we onze boezemvriendin graag een riem onder het hart, en als het even kan ook een stevige beugel onder de buste, steken. Want ondanks haar doorgaans positieve ingesteldheid, kent de zwaartekracht maar één richting en die is helaas niet up, up, up!

Een BH met steun, Prima Donna

3/

3. Frank

 

frank

Na 20 jaar is de leren 'frak' van Frank vast aan vervanging toe.

Bikerjacket, €570, All Saints

4/

4. Simonne

mascaraHelenaRubinstein

Simonne krijgt van ons een waterproof mascara. Je kan immers niet 20 jaar lang in huilen uitbarsten zonder daar een les uit te trekken, Backxke! Geen pandaogen meer voor het Suske.

Lash Queen Fatal Blacks Waterproof, Helena Rubinstein, € 31,50

5/

5. Baby van Sam en Tim

kabouter-wesley-pakje

Als dochter van Kabouter Sam en politieagent Tim (een man in uniform ofte 'verkleedkleren voor volwassenen') kan het niet anders dan dat de nieuwste Thuis-baby (dat wordt nummer 11) wel van een verkleedpartijtje in kabouterkostuum houdt. En wat is er dan beter dan de outfit van de leukste kabouter van het kabouterbos (vergeet het maar, Plop) Wesley?

Wesley, misschien hebben de aanstaande ouders ineens een naam voor hun baby gevonden? Toch zetten wij ons geld in op 'Hanna(h)', de naam die Simonne aan Sam wou geven.

Kabouter Wesley pakje, € 25

6/

6. Leo 

mens erger meniet

We vinden Leo een alleraardigste kerel maar hemel, wat kan die man zich snel opwinden. Voor de spieren in zijn nek alweer strakgespannen staan en een hartinfarct lonkt, nodigen we hem graag uit voor een spelletje 'Mens erger je niet' in het gezellige kader van de Zus & Zo. Met een Slurfke erbij, en pak zelf ook iets.

Mens erger je niet bordspel, €12,74

7/

7. Lowie 

delhaize-olijven-groen-paprikavulling

Olijfke, olijfke, Lowie kan maar niet genoeg van zijn olijfke krijgen. Behalve die keer dat hij met Jana in bed belandde, dan. Gelukkig is die misstap naar goede soapnormen alweer lang vergeten en vergeven en woont het trio weer gezellig onder één dak. Dankzij ons kerstgeschenk heeft de latin lover altijd olijven bij de hand, zelfs wanneer the real deal op de schoolbanken zit of achter de toog staat van hét danscafé bij uitstek - de Frens - staat.

8/

7. Peggy

 

 

steampod-white_large

Hoewel Peggy een 'tafelmanieren voor dummies' zou kunnen gebruiken, zetten we toch een stylingtoestel onder de kerstboom in de 'Zus & Zo'. Het haardakje dat de rebelse stalmeid sinds jaar en dag haar kapsel noemt, kan immers niet meer. Haar tijdelijke blindheid was een verzachtende omstandigheid maar nu ze de wereld weer met beide ogen kan aanschouwen, is het tijd voor een make-over. En dan te bedenken dat haar moeder Rosa ooit als kapster de kost verdiende...

Steampod van  l'Oreal Professional, € 195

9/

8. Kaat

hmprod-14

Franky werd Kaat en dat moet gevierd met een elegant stukje lingerie. Zeg nu zelf, zo'n kanten body is toch veel mooier dan een slobberende boxershort? Of was Franky sowieso eerder een slip kinda guy?

Body, H&M

10/

9. Jenny

bongo

Nu Jenny het wat kalmer aan moet doen, is een Bongo Bon wel handig voor haar weekendjes naar zee. Een charmeweekend met Leo van Bongo bijvoorbeeld? €139,90

11/

10. Toon

pyjamatoon
Kritische kijkers ergerden zich de afgelopen weken blauw aan het feit dat Toon tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis nooit van pyjama wisselde. Daarom krijgt Emma's redder in nood van ons een kraakvers én proper exemplaar. Misschien kan Wendy haar bedlegerige kabouter in zijn nieuw slaapkostuum helpen? Al is het overduidelijke dat Renzo's babymama liever advocaat Tom uit de kleren helpt.

Katoenen pyjama van Hästens, 145 euro

12/

11. Renzo

Tourneegenerale-6

Naast een entertainend taxichauffeur is Renzo natuurlijk ook een getalenteerd barman. De door hem geshakete cocktails gaan dan ook als zoete broodjes over de toog. Niet toevallig zijn de limonades van hoofdsponsor Tönissteiner uitstekend om met een klets wodka erbij tot een feestelijke cocktail te transformeren. We heffen het glas op Renzo! Te diep in het glas gekeken? Geen zorgen, Tönissteiner heeft immers ook best wat watertjes in het gamma. Dat weten wij omdat op zowat elke tafel, aanrecht, koelkast, horea-zaak (de Frens en de Zus & Zo) van alle sets een fles/blikje van dit puike merk staat. #spon

13/

12. Nancy 

moon-boot

Een paar flashy Moon Boots voor Nancy. En we weten allemaal dat het niet moet gesneeuwd hebben vooraleer onze favoriete poetsvrouw ermee op de brommer kruipt.

Moon Boot, €109

14/

13. Marianne

Wanneer Marianne geen rode lippenstift op heeft, mag je er donder op zeggen dat er iets grondig mis is. Een liefdesbreuk, een falende nier, een boze zoon, een nog bozere dochter,...Ondanks de snode plannen van William hopen we de Mater Famillias nog lang met rood gestifte lippen te zien.

Huggable Lips van MAC, € 21,50

15/

14. Stan 

visa

Hij is nog een beetje jong maar Stan lijkt klaar voor een eigen VISA-kaart. Dan hoeft hij in ieder geval die van zijn moeder niet meer te stelen als hij doorheen zijn voorraad illegale pepperspray (levensgevaarlijk trouwens. Herinner je wat er met Kasper is gebeurd!) is. Ook gedragen meisjesslipjes bestelt Stanneman dan in een paar muisklikken online, kwestie van die niet meer uit Jana's slaapkamer te moeten gaan stelen.

16/

15. Jana

motivational

Een portie levensvreugde voor Jana, en ja, dat mag gerust een beetje meer zijn. In de 20-jarige geschiedenis van de soap is er geen enkel personage dat zo lang door één tegenslag getergd werd. Een baby verliezen is vreselijk maar dat 'ons Jana' anderhalf jaar na de feiten nog steeds ineenkrimpt wanneer Luc nog maar in beeld dreigt te komen, is niet evenredig met het gemiddelde rouwproces van een soappersonage. Kijk naar Femke, ze raakte aan de drank en zag haar zaak (Ter Smisse Baget!) failliet gaan, werd regelmatig door Eddy in elkaar geslagen, deed het met haar eigen vader, daarna met haar broer, kreeg te kampen met psychische problemen, moest ook haar tweede zaak (reiscafé De Noorderzon) verkopen, zat even flink aan de coke, reed Simone omver, zag hoe haar grote liefde een relatie met haar beste vriendin begon, werd dronken achter het stuur betrapt en vloog de gevangenis in. Maar zien we Femke pruilen? De blonde zus van ex-dealer Renzo (ook daar wordt met geen woord over gerept) is niet klein te krijgen en kent maar één weg: vooruit! Om over de levensverhalen van Marianne (had een relatie met 'de verkrachter'), Jenny (de moord in de stallen van Ter Smissen) of Frank (leefde maanden als zwerver in de Brusselse Marollen en er was die aanvaring met zijn dubbelganger Manfred Stein) nog maar te zwijgen. Dus lieve Jana: ja, het is erg dat zowel je moeder als je vader niet naar je omkijken maar je bent een soappersonage en die horen nu eenmaal tegen een paar serieuze stoten te kunnen.

Amazon, $1

17/

16. Tim 

man-of-the-world-baxter-of-california-tortoise-pocket--comb-alt1_1024x1024

Lieve Tim, ons maak je niet wijs dat je tijdens het schurken vangen en boeven jagen niet eventjes een pitstop maakt om je haren te perfectioneren. Als het haar van Peggy een 'nul' is dan krijgt de coupe van Tim wat ons betreft een dikke 'tien'.

Pocket Size Comb van Baxter of California, € 20

18/

17. Bob

20130612_19573520551b88cef84f3f

We hebben het wel voor excentriekelingen, maar Bob is (vooralsnog) gewoon raar. Hier, wat pit voor Kerst.

19/

18. Charité

photo1-vend-quot-go-pass-10-quot-neuf-1-axbx9xew1393485

Liefst van al gaven we Charité een permanente verblijfsvergunning, maar we schenken de zingende parel een go-pass om haar woon-werkverkeer financieel draaglijk te maken.

20/

19. Ann

Voor Ann een toonvaste stem en een paar dansbenen. Klik hier voor een paar sexy moves van Dokter Ann.
€ priceless.

21/

20. Femke

mirena

Een spiraal, dan kan Peter haar pil wegsmijten zoveel hij wil.  Dat 'tweede kindje' waar hij als een verwende kleuter om zeurt, komt er vooralsnog niet.

22/

21. Julia

Wij doen haar graag een intake gesprek bij Berkley International Belgium cadeau. Via dit exclusief internationaal relatiebureau vindt Julia vast een betere levenspartner dan overspelige loodgieter Çois en de louche, manipulerende zakenman Luc.

23/

22. Jens

Een gitaar, omdat hij al lang niet meer gezongen heeft. Wij missen "Jens zonder vrees".

24/

23. Waldek

Toppunt van integratie: Belgische wodka, al zijn dictielessen ook geen slecht idee. Zoon Kasper was veel sneller van dat hardnekkige accent verlost.

25/

24. Eddy

slurfke

Eddy is een eenvoudige kerel, dat is hij altijd geweest en dat zal hij ook altijd blijven. Je mag hem overladen met chique cadeaus zoveel je wil, uiteindelijk doe je hem met een fris Slurfke nog het meeste plezier. En daar mag dan gerust een groot pak friet uit 'De Puntzak' bij. Schol, Eddy!

26/

25. Luc

spaakverlichting

Bij momenten lijkt hij een goed man maar Luc Bomans liet zich de afgelopen jaren vaak van zijn minst mooie kant zien. Momenteel maakt Luc een minder goede periode door maar we hopen dat deze flashy spaakverlichting voor zijn rolstoel hem tijdelijk kan opbeuren.