Onze favoriete Italiaanse adresjes in Antwerpen

Geüpdatet op 12 november 2015 door ELLE België
Onze favoriete Italiaanse adresjes in Antwerpen

favoriete italianen antwerpen

Het Antwerpse Eilandje heeft er weer een lekkere Italiaan bij. We hebben het over een restaurant uiteraard. OTOMAT brengt naar eigen zeggen hemelse pizza. Deze acht Italiaanse resto's in de koekenstad serveren even goddelijke gerechten. Buon appetito!

  1. Otomat

Schermafbeelding 2015-10-09 om 15.53.56

OTOMAT is geen typisch Pizzeria, maar eerder een "urban" Italiaan. Naast de klassieke pizza's, zijn er tien signature pizza’s met originele combinaties als witloof en ham, tomaat en garnalen en zelfs peer met blauwschimmelkaas. Bovendien kreeg het concept een Belgisch tintje: de pizzabodems wordt gemaakt van biergist en uit de tapbar van Otomat stroomt een uitgebreid assortiment aan bieren. Healthy foodies worden niet over het hoofd gezien: elke pizza is verkrijgbaar in een klein formaat met slaatje erbij.

1/

2. Ferrier 30

5894

Ferrier 30 is een trendy Italiaans restaurant op de levendige Leopold de Waelplaats. Qua prijsklasse net ietsje hoger, maar naast heerlijke originele suggesties krijg je er professionele en vlotte bediening bij.

2/

3. Civilta Del Bere

Schermafbeelding 2015-10-12 om 10.23.38

Dit kleine broertje van Ferrier 30 is de ideale plaats voor een lunchafspraak, een date, of simpelweg een leuke avond onder vrienden.

3/

4. Il Capriani

Schermafbeelding 2015-10-12 om 10.34.35Op de menukaart van Il Capriani op het Antwerpse Eilandje schitteren smakelijke gerechten uit de Zuid-Italiaanse keuken. Er heerst altijd een gezellig drukte en luidruchtige Italiaanse obers zorgen voor een  gezellige sfeer. Trek op donderdagavond je hoogste pumps aan en rep je naar hun cave voor een zuiders ? fraai? feestje. Ook in Mechelen, Turnhout, Edegem en binnenkort Lier kan je terecht voor een heerlijke tagliatelle di Parmagiano.

4/

5. I Famosi

6420

Voor een authentiek Italiaans jaren vijftig gevoel moet je bij I famosi zijn. Het klassieke cafémeubilair maakt dit restaurant zeer bijzonder. De papieren onderleggers zijn bedrukt met Italiaanse filmiconen. en de muren tonen zwart-wit foto's van Italiaanse filmsterren. Een aanrader.

5/

6. Renaissance

Schermafbeelding 2015-10-12 om 10.43.28

In dit minimalistisch ingerichte pand wordt enkel gewerkt met verse en authentieke ingrediënten. Liefhebbers van de verfijnde Italiaanse keuken worden hier op hun wenken bediend. Gelegen in het modekwartier van Antwerpen (op een steenworp van het ModeMuseum) is dit de uitgelezen eindhalte van een shopping spree.

6/
7. Il Magnifico

Schermafbeelding 2015-10-12 om 10.51.33

De eigenaar van dit restaurant is niet aan zijn proefstuk toe. Hij verkocht het flamboyante restaurant Danieli Il Divino in Wilrijk en startte de horecazaak: Il Magnifico op 't Zuid. De wijnkaart is enorm en de herkomst van de producten staat expliciet op de menukaart vermeld.

7/

8. Arte

Schermafbeelding 2015-10-12 om 10.55.23

Arte is al jaren een vaste waarde op de Suikerrui in Antwerpen. Geniet van verrukkelijke pasta's en pizza's en test alle zeemzoete dessertjes uit.