Top 10 kleinere festivals

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
Top 10 kleinere festivals

festivallekes

België is host van enkele mainstream festivals die ook internationaal ontzettend populair - en soms wat overweldigend - zijn. Daarom is het af en toe leuk om kennis te maken met enkele kleinere, daarom niet minder goede festivals. Ontdek welke kleine festivals een bezoekje waard zijn: 

1/

we-can-dance-1024x678

WECANDANCE

WECANDANCE is nog maar aan haar derde editie toe, maar is nu al een gevestigde waarde onder fashionista’s en muziekliefhebbers. Zwoele muziek, een geweldige locatie op het strand, een aantrekkelijk publiek en liefde voor mode - het zit allemaal in de WECANDANCE cocktail! Dresscode alert: dit jaar krijgt het festival een tropisch kleedje!

Meer info en tickets vind je op de website.

2/

Paradise

Paradise City 

Op 4 en 5 juli vormt het grote domein van Kasteel Ribaucourt in Perk bij Brussel het decor van het gloednieuwe festival Paradise City. Verwacht je aan indie muziek, organisch festival food en een gezellig groene omgeving. Duurzaamheid en ecologie zijn de sleutelwoorden van het festival. Denk maar aan ecologische propere toiletten (oef!), gefilterd kraantjeswater, veggie fingerfood, herbruikbare bekers en zelfs een composthoek.

Voor meer Info en tickets: www.paradisecity.be - Volg Paradise City op Facebook.

3/

festival_beeks_bergen_web

Best Kept Secret 

Vier het begin van de zomer in Hilvarenbeek in Nederland, waar dit jaar opnieuw het Best Kept Secret Festival doorgaat. Met zijn derde editie kent het geen geheimen meer voor de echte festivaljunkies. Grote namen zoals Alt-J, Chet Faker, Tallest Man on Earth, The Vaccines, Noel Ghallager’s High Flying Bird worden er afgewisseld met veel nieuwe muzikale ontdekkingen. Met een bos en strand als decor belooft dit een onvergetelijk festival te worden.

Informatie en tickets vind je hier.

4/

festivalkleinhousecollage

Kleinhouse

Op 20 juni vindt in Antwerpen de allereerste editie van Kleinhouse Open Air plaats, een “ecologisch boutique festival”. Een wat?! Kleinhouse is een project van acht vrienden die je in een gezellige sfeer eens wat nieuws willen laten meemaken. Muziek, kunst, food én ecologie zijn de pijlers van dit creatieve festijn. Het festival zet elektronische muziek en DJ’s uit binnen- en buitenland in de kijker, maar laat je ook genieten van een fotografie-expo, mode showcases én de prachtige set-up, die laatste volledig opgetrokken uit gerecycleerde materialen en vintage meubels. Het decor gaat na afloop trouwens netjes naar de kringloopwinkel.

Klik hier voor meer info, de line-up en tickets!

5/

5083_image_485775

Couleur Café

Brussel brengt jaarlijks op het terrein van Tour & Taxis een urbanfestival dat muziek, mensen en culinaria van alle kleuren en culturen bij elkaar brengt. Je hoort hier uiteenlopende deuntjes in de stijl van funk, hiphop, reggae, dance, dub, soul, latin, blues en rock, verspreid over vier podia. Jong talent stelt hier ook één en ander tentoon, gaande van kunst, dans, food en cocktails.

Meer info vind je op de website.

6/

Feest-In-Het-Park-2012-32

Fi:hP (Feest in het Park)

Een parel onder de alternatieve festivals is Feest in het Park, die elk jaar toch enkele grote namen weet te strikken. Voor het twintigjarige jubileum verwelkomt het festival toppers zoals Nneka, Starflam, The Van Jets en Milow. En nog meer goed nieuws: ze hebben hun ticketprijzen verlaagd, enerzijds om de vaste festivalgangers te bedanken, anderzijds om een signaal te geven aan de andere festivals die elk jaar hun prijzen verhogen.

Meer info vind je hier.

7/

afro 3

 Afro Latino 

Het festival in Bree laat zichzelf omschrijven als het meest tropische en exotische festival. Eens je de beats van artiesten uit Afrika, Latijns Amerika, de Caribische eilanden en Zuid Europa hoort, weet je waarom: dit festival ademt warmte en een zwoele sfeer. Naast de muziek kan je de Zuiderse sfeer ook opsnuiven aan de foodstandjes en mee in de vreugde delen van de vele culturen. Extra reden om te gaan: Omi van de superhit 'Cheerleader' komt ook!

Meer info vind je hier.

8/

14042881621

Genk on Stage

Dit gratis stadsfestival is bezig aan een stijgende trend van grote namen op de line-up! Dit jaar kan je o.a. Arsenal, Novastar, Admiral Freebee, Racoon en The Scabs aan het werk zien. Het festival ligt verspreid over verschillende podia in Genk, in het hart van Limburg. Met zijn mijnwerkersverleden is de stad uitgegroeid tot een multicultureel oord. Verschillende culturen bieden er hun culinaire specialiteiten aan, zoals de Zuiderse 'stokjes' of de Turkse broodjes.

Ontdek de volledige line-up hier.

9/

Reggae_Geel2_20140723103938

Reggae Geel

What's up Beljam?! Wie zin heeft om reggae-vibes op te vangen, vertrekt best naar Geel, thuisstad van het enige, echte Belgische reggae-festival. De sfeer is er overheersend ontspannen en de mensen zijn vrolijk. Geen drukte, geen oorverdovend lawaai: hier is alles in harmonie. Foodies vinden hun gading hier aan één van de vele gezonde en multiculti eetstandjes!

Kom hier meer te weten over het festival.

10/

416

Rock Herk

In Herk-de-Stad vindt er elke zomer een alternatief muziekfestival plaats. Ook dit festival is aan een opmars bezig, met zijn mix aan rockmuziek en dj-sets. Wie 's nachts niet naar huis kan of wil, kan er gezellig overnachten op de camping, waar menig muziekliefhebber verbroedert.

Kom hier meer over het festival te weten.

(Stagiaire Mandy Kourkouliotis)