Winkeldossier: de nieuwste adresjes in Antwerpen

Geüpdatet op 17 juni 2019 door Isabelle
Winkeldossier: de nieuwste adresjes in Antwerpen

nieuwe winkels antwerpen

Een nieuw seizoen, een nieuwe garderobe, nieuwe winkelparadijsjes. Deze piepjonge adresjes stillen dit voorjaar onze koophonger in Antwerpen

1/

Pas N'importe Quoi pop-up concept store 

unnamed

Pas N’importe Quoi in Brasschaat verzamelt de komende maanden kunst, mode, vintage en design onder eenzelfde dak. Bezielster achter de tijdelijke concept store is Katrien Smets, wiens gelijknamige label hippe basics in biokatoen brengt. Naast haar eigen collecties selecteerde ze een handvol labels die aan de noemers ‚high end’, ‚handmade’ en ‚fairtrade’ voldoen. Je vindt er onder andere designstoelen van het Antwerpse Spits-design ( nu ook te zien in het designmuseum in Gent), made in Antwerp knitwear van Solange, Oh My Bag ( fairtrade tassen en accessoires van ecoleder), handgemaakte tapijten uit Guatemala van Que Onda Vos, gevlochten zomersandalen en unieke tassen van Collectif D'Anvers, vintage fashion van The Next Closet, Ine De Haes Made in Belgium kindercollectie, Woo Cares geurkaarsen van gerecycleerde flessen, juwelen van de Brusselse Sara Ester,...

Van mei tot en met 30 juni.
Bredabaan 257 2830 Brasschaat

2/

Zara Home

Schermafbeelding 2015-05-26 om 15.35.27

Opnieuw een Inditex telg die Antwerpen inpalmt: Zara Home, het decolabel van de Spaanse gigant, kreeg er kort geleden een eigen stek. Meubels, bed-, bad- en tafellinnen, tafelgerei, loungewear, en interieursdecoratie die de allernieuwste trends volgen: voor leuke, betaalbare decoratie moet je hier zijn!

Leystraat 2, Antwerpen

3/

MUD

MUD, oftewel Make-Up Designory, koos Antwerpen als thuisstad voor haar eerste flagship store in de Benelux. Het Amerikaanse cosmeticamerk staat vooral bekend om haar gespecialiseerde make-up producten, niet voor beginners dus -geen nood echter: experts staan er paraat om je de nieuwste snufjes uit beautyland uitgebreid te demonstreren en uit te leggen!

Kammenstraat 62, 2000 Antwerpen. Open vanaf 8 mei.

Schermafbeelding 2015-04-15 om 16.45.35

4/

Lewis 

Lewis-1

Lewis: een uitgebreide concept store in de geest van het Brusselse Smets.

Shoppers die de drukte van de Antwerpse binnenstad liever mijden, kunnen voortaan bij Lewis terecht: een heuse ruimte van 350 vierkante meter, volgestouwd met mode, maar ook met interieuraccessoires en meubels. Qua aanbod heel wat opkomende luxelabels zoals Nanushka en forte_forte, naast klassiekere toppers als Humanoid, Antik Batik, Vanessa Bruno, Paul & Joe en Current Elliot. Op meubelvlak kan je onder andere op creaties van Verzelloni, DK3, House Doctor en By Lassen rekenen.

Adresse du jour: Dorpsstraat 25, 2950 Kapellen

unnamed

5/

Wim Bruynooghe 

WBcollage

Strakke lijnen, zachte materialen, sensuele looks: Wim Bruynooghe in een notendop! Het gaat onze landgenoot duidelijk voor de wind, twee jaar nadat hij afstudeerde aan de Antwerpse Modeacademie opent hij een eigen winkel in de Sinjorenstad. Mode-insiders zijn alvast helemaal dol op dit veelbelovend talent: one to watch & to buy vòòr het label helemaal onbetaalbaar wordt!

Frankrijklei 73, 2000 Antwerpen

6/

Balance 

Schermafbeelding 2015-04-07 om 12.00.24

Couture alert! Met Balance krijgt Oscar de la Renta een nieuw verkooppunt in België...

Luxe liefhebbers houden dit voorjaar maar beter halt bij Balance. In een statig pand aan de Leopoldstraat liggen de prachtcollecties van onder andere Oscar de le Renta, Jil Sander, Malo en Colombo er op je te wachten. Sleutelwoorden: extreem hoge kwaliteit en topdesign, net als in de gelijknamige boetiek in Knokke!

Leopoldstraat 7, 2000 Antwerpen

7/

H&M Home

HMHomeAntwerpen

Mode voor in huis aan betaalbare prijzen, dat is de filosofie achter H&M Home, de interieurcollectie van de Zweedse modeketen. H&M breidde hun bestaande gamma van betaalbare en modieuze confectie in 2009 uit met spullen voor in huis.  Het Belgisch debuut vond begin 2015 plaats in Luik, kort daarna volgde Gent. En nu is het de beurt aan Antwerpen. Op 25 april zal de H&M-winkel op de Meir uitbreiden met het H&M Home concept. Leuk nieuws voor West-Vlamingen: later dit jaar zal de H&M Home collectie ook in Brugge verkrijgbaar zijn.

H&M Home Antwerpen, Meir 89-97. Open op 25 april vanaf 11u00.