Wetenschappelijk bewezen: zo scoor je op je eerste date

Geüpdatet op 12 januari 2017 door Britt Valkenborghs
Wetenschappelijk bewezen: zo scoor je op je eerste date

Goed nieuws. Dankzij de wetenschap, weet je vanaf nu hoe je op de eerste date er al voor zorgt, dat er ook een tweede afspraakje zal volgen. Tuurlijk, de gesprekken lopen op een eerste date niet altijd van een leien dakje. Maar hier zijn alvast 5 tips om goede punten te scoren, dankzij de wetenschap. 

1. Babbel over je reizen of avonturen
Volgens een studie zou 18 procent van de koppels die een tweede date vastlegden, babbelden over reisverhalen op de eerste date.

2. Deel een geheim
Een manier om emotioneel dichter bij iemand te komen staan, is door iets met die persoon te delen wat je normaal nooit zou vertellen. Volgens psychologen is dit de perfecte manier om het proces naar een intieme relatie, een beetje te versnellen. Spill those secrets!

3. Wees oplettend
Door goed op te letten bij wat je date zegt, en daarna ook effectief dieper in te gaan op het gespreksonderwerp — door er bijvoorbeeld vragen over te stellen —zal de vonk iets sneller overslaan. Actief betrokken zijn bij het gesprek is essentieel!

4. Wees niet bang om een radicale mening te hebben
Politiek of religie zijn zeker niet de meest tactvolle gespreksonderwerpen om over te babbelen tijdens een eerste date, maar dat wil niet zeggen dat je het enkel over je favoriete kleur of gerecht mag hebben (saaaaaai). Onderzoeker Dan Ariely ondervond namelijk dat het praten over controversiële onderwerpen, zoals vorige partners of seksuele fantasieën, het gesprek levendiger houden, en vaker zou resulteren in een volgende date.

5. Wees attent
Een gouden tip in een tijdperk waarin je maar een 'swipe' verwijdert bent van een potentiële volgende date. Geef je date altijd het gevoel dat je oprecht geïnteresseerd bent in hem/haar, en je echt bereid bent om je onder te dompelen in zijn/haar interesses. Dat begint zelfs bij een simpele vraag naar het favoriete drankje, waarna je dat trakteert. Hoffelijkheid siert (nog steeds)!