HOW TO: de nieuwe cupcake, de mug cake

Geüpdatet op 24 October 2017 door Isabelle Vander Heyde
HOW TO: de nieuwe cupcake, de mug cake

1Deze herfst moet de klassieke cupcake in ons zoetebekhart plaats ruimen voor de mug cake. Klaar in twee minuten, schandalig lekker én bestaande in 1001 versies. We love!

Regenachtige avondjes voor TV, een snelle hap achter je bureau of een koffiekransje met de meisjes: wij gaan volgende maanden met een mok in de hand door het leven. Geen koffie, noch thee, wél  de meest verrassende receptjes in ons kopje graag... Daarvoor gaan we te rade bij het kookboek Mug Cakes door Lene Knudsen –hier te koop voor nog geen 9 euro.
3
Getest: de chocolade/banana cake

Ingrediënten:

-    één ei
-    een mok
-    30 gram boter
-    een pakje vanillesuiker
-    een koffielepel vloeibare slagroom
-    vier stukjes geplette banaan
-    vier soeplepels bloem
-    een halve soeplepel bakpoeder
-    een soeplepel chocolade brokjes

2

Recept:
Laat de boter in een kom smelten in de micro overn (800 watts).  Breek het ei in de mok en klop het op. Voeg alle overige ingrediënten toe en meng grondig. Laat bakken in de micro oven gedurende twee minuten en veertig seconden (800 watts).

Enjoy!