Originele dates: 7 extreme activiteiten voor koppels

Geüpdatet op 30 juli 2019 door ELLE België
Originele dates: 7 extreme activiteiten voor koppels

Inspiratie nodig voor een verrassende date? Til je relatie dit jaar naar een hoger niveau (letterlijk), en ga eens skydiven of flyboarden. Wie weet waar die adrenalinestoot naartoe leidt...

#1 Parachutespringen

koppel, date, extreme sport, origineel, parachutespringen

Akkoord, parachutespringen lijkt niet de meest voor de hand liggende date, maar waag de sprong in het diepe en laat je verrassen door het fantastische uitzicht.  Love is in the air!

Ruim vier kilometer de hoogte in, 50 seconden vrije val, gevolgd door een vijf minuten durende durende afdaling. Wij raden love birds onder jullie de tandemsprong aan (lekker dicht bij elkaar), en wat dacht je van een leuke video? Zo hoeven jullie geen enkel moment van jullie sprong naar de liefde te missen.

Belangrijk om te weten: Alvorens je je leven waagt, is het belangrijk dat je een medisch attest invult waarin je verklaart in goede gezondheid te verkeren, en opgepast : de sprong is niet toegestaan bij mensen die meer dan 95 kg wegen.

De kostprijs: Tussen € 190 en € 330 per persoon voor een solosprong onder begeleiding. Tussen € 200 en € 240 voor een duo sprong. Het vereeuwigen van jullie sprong in foto's en video's kost zo'n € 80.

Waar? In Paraclub Spa of bij Skydive.

#2 De quad

koppel, date, extreme sport, origineel, quad

Wie rijdt er niet graag met groot, bruut geweld op volle kracht door de Belgische Ardennen? Laat die 'wandeling' met een goede brok natuur maar komen!

Belangrijk om weten: rijbewijs B vereist.
De kostprijs: Ongeveer € 50 tot € 65 per persoon voor 1 uur, en € 90 voor 2 uur. De helmen en beschermende pakken zijn beschikbaar vanaf € 3, maar je brengt best je eigen handschoenen, sjaal en passend schoeisel mee.
Waar? Bij Coo - adventure

#3 Raften

koppel, date, extreme sport, origineel, raft

Ervaring is niet nodig, uithoudingsvermogen daarentegen is van cruciaal belang voor deze waterexpeditie. Peddels, de helderblauwe rivier, het schilderachtige landschap en twee verliefde waterratten... Wat wil een mens nog meer?
Belangrijk om weten/tip: De kans is groot dat jij en de rivier één worden, breng dus zeker je zwembroek en waterdichte kledij mee.
De kostprijs? € 35 per persoon
Waar? Bij raftingadventure.be

#4 Snowboarden

koppel, date, extreme sport, origineel, snowboard

Een drukke agenda ? Ski en snowboard dan indoor op echte sneeuw. Niet te ver van huis en ideaal voor een middag- of avonduitstap. Romantiek verzekerd.

Belangrijk om te weten: Elke vrijdag en zaterdag van 22u tot middernacht kan je nachtelijk skiën (mét de bijhorende discolichtjes).
Kostprijs: € 14,5 per uur
Waar? Bij ice-mountain.be

#5 Bungeejumpen

koppel, date, extreme sport, origineel, bungeejump

Voel de sensatie van een vrije val in bungee jump. Klik (hier) voor een voorproefje. Opgepast: enkel voor echte waaghalzen.

Belangrijk om weten: geen fysieke training of atletische vaardigheid vereist. Oef!
Kostprijs? De prijzen schommelen tussen € 60 en € 120
Waar? Bij Benji-fun. Benji-fun verplaatst zich van stad naar stad met een hoge mobiele kraan van 60 meter hoog. Raadpleeg de kalender om te weten waar ze te vinden zijn en wanneer ze je buurt passeren.

#6 Skydiving in een windtunnel

koppel, date, extreme sport, origineel, skydiving, windtunnel

Skydiving werkt volgens het principe van parachutespringen, maar dan  zonder een vliegtuig of parachute. Grote pluspunt: je bent dus niet afhankelijk van de weersomstandigheden. Een blower systeem stuwt je omhoog, waardoor je lijkt te vliegen - een voorbeeld vind je hier.

Belangrijk om weten: Je voelt je niet duizelig tijdens het vliegen in de windtunnel . Tip: kleed je comfortabel met sportschoenen (geen rok, sandalen of hakken). Zo vermijd je genante Marilyn Monroe-momenten.
Kostprijs?  € 59 voor het " Discovery Pack " en 120 € voor een "VIP Pack" met tal van extraatjes.
Waar? Op Airspace, in de buurt van de luchthaven van Charleroi.

#7 Het flyboard

koppel, date, extreme sport, origineel, flyboard

Hang even de superheld uit op een Flyboard, een slimme mix van jetski, skiën, snowboarden en acrobatische duiken. De grote waterstraal doet je zweven over het water.

Goed om weten: Zwemvaardigheden kunnen hier goed van pas komen.
Kostprijs? € 70 per sessie
Waar? Bij Flyboard-Vlaanderen

(stagiaire Maxime Aerts)