7 extreme activiteiten voor koppels

Gepubliceerd op 5 February 2015 door ELLE België
7 extreme activiteiten voor koppels

 

cover-sport

Nog geen plannen voor Valentijn? Til je relatie dit jaar naar een hoger niveau (letterlijk), en ga eens skydiven. Wie weet waar die adrenalinestoot naartoe leidt... 

1/

1)Parachutespringen

IMG_8243

saut-parachute.be

Akkoord, parachutespringen lijkt niet de meest voor-de-hand-liggende Valentijnsuitstap, maar waag de sprong in het diepe en laat je verrassen door het fantastische uitzicht.  Love is in the air! adembenemende ervaring.

Ruim vier kilometer de hoogte in, 50 seconden vrije val , gevolgd door een vijf minuten durende durende afdaling. Wij raden love birds onder jullie de tandemsprong aan (lekker dicht bij elkaar), en wat dacht je van een leuke video? Zo hoeven jullie geen enkel moment van jullie sprong naar de liefde te missen.

Belangrijk om te weten: Alvorens je je leven waagt, is het belangrijk dat je een medisch attest invult waarin je verklaart in goede gezondheid te verkeren, en opgepast : de sprong is niet toegestaan bij mensen die meer dan 95 kg wegen.

De kostprijs: Tussen 200 en 280 € per persoon voor een solosprong onder begeleiding. Tussen 200 en 240 € voor een duo sprong. Het vereeuwigen van jullie sprong in foto's en video's kost zo'n € 80.

Waar? In Paraclub Spa ( hier ) of bij Skydive ( hier ) .

2/

2.De quad

quad

indoorquadpark.be

Wie rijdt er niet graag met groot, bruut geweld op de volle kracht door de Belgische Ardennen? Laat die 'wandeling' met een goede brok natuur maar komen!
Belangrijk om weten: rijbewijs B vereist!
De kostprijs: Ongeveer 50 tot 65 € per persoon voor 1 uur, en 90 € voor 2 uur . De Helmen en beschermende pakken zijn beschikbaar vanaf 3€, maar je brengt best je eigen handschoenen, sjaal en passend schoeisel mee.
Waar? Bij Coo - adventure ( hier ) en in PS - aventure ( hier ) of in Quadverhuur Neerpelt ( hier ).
Varianten: Ballad Spa in Vespa x autoracecircuit in Mettet x mountainbike en fietsen in Oudenaarde x indoor quad rijden 

3/

3.Raften

raft2

rafting.be

Ervaring is niet nodig, uithoudingsvermogen daarentegen is van cruciaal belang voor deze waterexpeditie. Peddels, de helderblauwe rivier, het schilderachtige landschap en twee verliefde waterratten . Wat wil een mens nog meer? Inderdaad!
Belangrijk om weten/tip: De kans is groot dat jij en de rivier één worden, breng dus zeker je zwembroek en waterdichte kledij mee.
De kostprijs? 20€ per persoon
Waar? Op Rafting & Outdoor ( hier ) of bij Durbuy Adventure ( hier) .

4/

4.Snowboarden

over-ons1

ice-mountain.com

Een drukke agenda ? Ski en snowboard dan indoor op echte sneeuw, niet te ver van huis en ideaal voor een middag- of avonduitstap. Romantiek verzekerd!

Belangrijk om te weten: Elke vrijdag en zaterdag van 22u tot middernacht kan je nachtelijk skiën (mét de bijhorende discolichtjes).
Kostprijs: 16€ per uur
Waar? Bij ice-mountain (hier)

5/

5. Bungeejumpen

saut-adobe

benji-fun.com

Voel de sensatie van een vrije val in bungee jump. Klik ( hier )voor een voorproefje. Opgepast: enkel voor echte waaghalzen.

Belangrijk om weten: geen fysieke training of atletische vaardigheid vereist ! Oef!
Kostprijs? De prijzen schommelen tussen 60 en 120 €
Waar? In K2tower ( hier) of Benji-fun ( hier) . Benji-fun verplaatst zich van stad naar stad met een hoge mobiele kraan van maar liefst 60 meter hoog, raadpleeg de kalender om te weten waar ze te vinden zijn en wanneer ze uw buurt passeren. Benji-fun biedt ook een " diner in de lucht ", "concert in de lucht", "bruiloft in de hemel" en andere evenementen in de lucht aan .

6/

6. Skydiving in een windtunnel

skydiv

airspace.be

Skydiving werkt volgens het principe van parachutespringen, maar dan  zonder een vliegtuig of parachute. Grote pluspunt: je bent dus niet afhankelijk van de weersomstandigheden. Een blower systeem stuwt je omhoog, waardoor je lijkt te vliegen -een voorbeeld vind je hier.
Belangrijk om weten: Je voelt je niet duizelig tijdens het vliegen in de windtunnel . Tip: kleed je comfortabel met sportschoenen (geen rok, sandalen of hakken). En vermijd zo gênante Marilyn Monroe momenten.
Kostprijs?  59€ voor de " Discovery Pack " , 115 € voor een "Fly 2gether " en 120 € voor een "VIP Package"  persoonlijke begroeting met een glaasje bubbels, twee sprongen met briefing en uitrusting, een video ( vergeet je USB-stick niet!) als souvenir, een nabeschouwing + het overhandigen van een diploma.
Waar? Op Airspace ( hier), in de buurt van de luchthaven van Charleroi .

7/

7.Het flyboard

eau2

seasky.be

Hang even de superheld uit op een Flyboard, een slimme mix van jetski, skiën, snowboarden en acrobatische duiken. De grote waterstraal doet je zweven over het water.

Goed om weten: Zwemvaardigheden kunnen hier goed van pas komen.
Kostprijs? € 115 per sessie
Waar? Bij SeaSky (hier) of Flyboard-Vlaanderen (hier).
Cadeautjestip: Bongo Adrenaline voor twee biedt meer dan 100 activiteiten voor duo's voor €99,90. Geldig tot 31/08/2016.

(Via Elle Belgique, stagiaire Maxime Aerts)