Adresjes: originele bars in Gent

Geüpdatet op 17 Oktober 2017 door ELLE België
Adresjes: originele bars in Gent

Rainy days... Brengen we niet kniezend achter het raam door, wél op café in één van deze originele concept bars!

LEES OOK: top 10 meest originele bars van Brussel

En voor wie op zoek is naar iets anders: De 6 hipste wijnbars in Antwerpen

1/

Alice 

cafe-gent-bar-alice In het voormalige pand van Coeur d'Artichaut in het Gentse Onderbergen huist tegenwoordig Alice, een ultra gezellig lunchrestaurant dat de sfeer van toen in ere houdt -lees: girly boudoir decor, feestelijke luchters en genoeg zoetigheid om je een roddelbrunch lang... zoet te houden!

Adres: Onderbergen 6, 9000 Gent

 

2/

Husetcafe-gent-bar-huset

In dit oude herenhuis kan je terecht voor een kopje koffie, veganistische chocoladetaart en een snelle lunch. De meubels zijn tweedehands en worden aangevuld met exposities en optredens van jonge kunstenaars. En als het ietwat romantische interieur de mannen niet direct kan overtuigen,  zal de uitgebreide bierkaart dat vast wel doen.

Adres: Hoogstraat 49, 9000 Gent.

3/

Rocococafe-bar-gent-rococoEen bar in een authentiek herenhuis dat door eigenares Betty enkel verlicht wordt met kaarsen. Gezelligheid troef!

Adres: Corduwaniersstraat 57, 9000 Gent

4/

 Bidon

cafe-gent-bar-bidonBij Bidon houdt men van koffie én van fietsen, die je er trouwens ook kan kopen.

Adres: Bisdomkaai 25, 9000 Gent

5/

 Heads or Tails

cafe-gent-bar-heads-tails'Bar x shop x music'. De bar huisvest 20 urban kledingmerken, alsook een professionele muziekstudio waar je een aantal workshops kan volgen. En anders ga je gewoon langs om een biologisch wijntje te drinken.

Adres: Nederkouter 30, 9000 Gent

6/
 Wasbar

cafe-gent-bar-wasbarJe wekelijkse was doen is ultra-hip. De Wasbar vormt de betere versie van de klassieke wasserette, aangevuld met een gezellige bar waar regelmatig live muziek gespeeld wordt. Onder meer Gabriel Rios passeerde er al de revue.

Adres: Nederkouter 109, 9000 Gent

7/
Jigger’s

cafe-gent-bar-jiggers

Deze noble drug store is een ware cocktailhemel. Elke week vind je er een nieuw menu met 5 drankjes. Is er niets bij naar jouw smaak? Vertel de barman of –vrouw dan even over je favoriete likeur, ze maken met plezier een custom-made cocktail speciaal voor jou.
Reserveren valt aan te raden, maar je kan ook steeds aanbellen. Je weet nooit of er toch nog een plaatsje vrij is. Bovendien kan je binnenkort ook zelf je Jigger’s cocktails maken, aangezien ze een online shop lanceren.

Adres: Oudburg 16, 9000 Gent

8/
 De Superette

cafe-gent-bar-superetteDe Superette is een concept van Rose Greene, Sarah Lemke en sterrenchef Kobe Desramaults – bekend van In De Wulf. Alles draait in deze oude supermarkt rond de authentieke houtoven, waar de Amerikaanse Sarah kraakvers brood bakt. Je kan er de hele dag terecht om lekker te eten: men serveert er ontbijt, lunch, een vieruurtje en diner aan democratische prijzen.

Adres Guldenspoorstraat 29, 9000 Gent.

9/
The Drifter

cafe-gent-bar-drifterDeze Tiki-bar is een klein stukje Hawaï in Gent.

Adres: Oudburg 47, 9000 Gent.

10/

 De Vitrine

cafe-gent-bar-de-vitrineIn De Vitrine eet je wat de pot schaft. De voormalige slagerij herbergt een hedendaagse keuken die dol is op lokale producten.

Adres: Brabantdam 134, 9000 Gent.

 

 

11/

Lokaal

cafe-gent-bar-lokaal-0Lokaal is niet alleen de naam maar ook het motto van de zaak: alle producten zijn van in de buurt of lokale producenten. Hier geniet je milieubewust van een kopje thee. Elke week heeft Lokaal ook een nieuw menu, dus je kan gerust blijven plakken voor het avondeten.

Adres: Brabantdam 100, 9000 Gent

12/

Clouds in My Coffee

cafe-coulds-in-my-coffeeKoffie en taart om bij weg te dromen. Dat is wat ze bij Clouds In My Coffee serveren. Dit cafétje nabij de Dampoort herbergt eveneens een leuke shop, een bed- en breakfast én een vergaderruimte.

Adres: Dendermondsesteenweg 104, 9000 Gent

13/

Bar Jan Cremer 

cafe-gent-bar-bar-jan-cremerHet Kramersplein herbergt het nieuwe favoriete terras onder de studenten. Bar Jan Cremer opent de klap-/ligstoelen vanaf de eerste zonnestralen. Geen zorgen als het dan toch een dagje regent: hun heerlijke bagels, chai lattés en koffie zijn het hele jaar door te verkrijgen.

Adres: Kramersplein 5, 9000 Gent

14/

Gust

cafe-gent-bar-gustEven voorbij de Gentse Kouter vind je Gust, een ultra-gezellig adresje waar je terecht kan voor een ontbijt, lunch, of heerlijke huisgemaakte limonade. Verrassen doen ze in Gust met hun smaken: ooit al confituur van watermeloen geproefd?

Adres: Annonciadenstraat 4, 9000 Gent

15/

Faja Lobi 

cafe-gent-bar-faja-lobiFaja Lobi is een stukje Suriname in Gent. De keuken is Creools maar wordt aangevuld met de nodige Belgische lekkernijen. Onze persoonlijk favoriet is de muntthee, al weten we de cocktails ook wel te smaken.

Adres: Vlaanderenstraat 2, 9000 Gent.

16/

Le bal Inferal 

cafe-gent-bar-bal-inferalEen used book store café – ja, de muur staat vol met tweedehands boeken – met een minimalistisch interieur en heerlijke koffie of cocktails.

Adres: Kammerstraat 6, 9000 Gent

(stagiaire Lien De Vriendt)