Justin Timberlake domineert de MTV Video Music Awards

Gepubliceerd op 26 augustus 2013 door Laure Vandendaele
Justin Timberlake domineert de MTV Video Music Awards

justin timberlake

Well done JT! De 31-jarige zanger mocht gisteren maar liefst vier maanmannetjes in ontvangst nemen en werd hiermee de grote overwinnaar van de jaarlijkse MTV Video Music Awards. Verder won Timberlake ook de Michael Jackson Video Vanguard Awards en trakteerde hij het uitzinnige publiek op een indrukwekkend optreden waarmee de getalenteerde artiest nogmaals bewees waarom hij tot de groten der aarde behoort. 

Vier awards én een gouden maanmannetje, dat is lang niet slecht. De awards leveren hét bewijs dat Timberlake, twintig jaar na zijn televisiedebuut, zowel door het jonge piepjonge publiek als door kritische leeftijdsgenoten geapprecieerd wordt . Elf jaar nadat de wereldster tijdens diezelfde awardshow zijn solodebuut maakte, reeg de voormalige Mouseketeer de in tussentijd verzamelde wereldhits tijdens een zestien minuten durend optreden aan elkaar. Ook ex-collega's van 'N Sync kwamen langs voor een kortstondige en -gelukkig voor hun fysieke gezondheid -  eenmalige reünie.

LOOK ONDER DE LOEP: Justin Timberlake

 

Ook Lady Gaga was van de partij. De stijlkameleon trapte de twee uur durende awardshow op gang met haar nieuwe single 'Applause'. De zangeres wist tijdens het optreden meermaals van gedaante te veranderen en kreeg tussen het zingen (kwatongen beweren dat Gaga veel zangwerk aan een bandje overliet) en dansen door verschillende pruiken op het hoofd gezet. Elk kapsel herinnerde aan een welbepaalde periode uit Gaga's carrière. Niet iedereen kon deze ode aan zichzelf appreciëren. Vooral niet van iemand die nog maar vijf jaar in de muziekwereld meedraait, klonk het op verschillende websites.

Toch was het niet Lady Gaga die de meeste bakken kritiek over zich heen kreeg. Die eer was voor Miley Cyrus weggelegd. De 20-jarige zangeres bracht een live versie van 'We Can't Stop' in een weinig verhullend berenpakje dat het einde van het nummer niet haalde. Cyrus scheurde het pelsje van haar lijfje en huppelde in een latex pakje over het podium terwijl ze het publiek belachelijk vaak het achterste van haar  (opmerkelijk lange) tong liet zien. Dat Miley nog meer kunstjes kan, bewees de nieuwbakken rebel door meermaals handen en voeten op het podium te plaatsen en tegelijkertijd met haar bevallige derrière heen en weer te schudden. 'Twerking', doopten kenners deze opzwepende dansstijl. Ook het kruis van Robin Thicke mocht nader kennis maken met de 'twerkende' booty van Miley. Tijdens 'Blurred Lines' waagden de twee zich aan een vunzig duetje terwijl Miley Cyrus op haar dooie gemak de grenzen van het fatsoen met behulp van tong, aan zichzelf slaande handjes en kronkelende heupjes verlegde. De muziekscene stond erbij en keer ernaar, zelfs Rihanna leek niet opgewassen tegen zoveel vulgariteit. Ook de jongens van One Direction en Will Smith's kindertjes wisten niet waar te kijken.

RODE LOPER: de looks van de MTV VMA rode loper.