De zomerse hotspots van de ELLE redactrices

Geüpdatet op 2 juli 2019 door Isabelle
De zomerse hotspots van de ELLE redactricesVandaag: Isabelle

[caption id="attachment_46641" align="aligncenter" width="600"]Vandaag: Isabelle Vandaag: Isabelle[/caption]

Een weekje uitblazen in het ouderlijk huis aan zee, zorgeloos genieten van zon, zee en strand… Dat was mijn plan, tot de maand augustus plots op een gemeen oktoberklimaat werd getrakteerd. Huilen? Zeker niet, de polders hebben meer dan één troost te bieden. Mijn favoriete plekjes net achter het strand! 

De Damse Vaart 

Van een beetje regen word je hooguit nat, trek je stoute wetsuit aan en verover de Damse Vaart. Het 15 kilometer lange kanaal voert je langs molens, schattige dorpjes en idyllische weides tot in Brugge. Mijn tip? Vaar hem af op een paddleboard -lekker sportief (Rihanna heeft er haar prachtlijf aan te danken) en dé uitgelezen kans om nader kennis te maken met de eendjes van de vaart -ook zij vinden regen leuk. Voor de durvers: een deel van het kanaal werd speciaal ingericht om in te zwemmen, de ultieme sportieve uitdaging!

IMG_0681

De Smisse

Geen local die deze plek niet kent en steeds meer toeristen die de geneugtes van Knokke links laten liggen om er een bezoekje te brengen. Eetcafé De Smisse palmt met haar gigantische terras -mét warmers...- zowat de helft van Damme in en staat garant voor een gezellige avond tafelen, gevolgd door een energieke nacht dansen. Dat laatste met dank aan de niet te stoppen stroom pintjes en rosé's die over de toog vliegen.

eetcafe-desmisse-damme-20Machteld  

Je buik vol van eendjes en drank? Tijd om te shoppen! Als ik écht écht in nood ben en last minute een outfit nodig heb, spring ik in de auto -niet richting Knokke, niet richting Antwerpen, maar wel richting het Brugse platteland. Daar ligt Machteld, een prachtig pand vol fijne mode. Michael Kors, By Marlene Birger, Patrizia Pepe, Tara Jarmon, Ted Baker, Wouters & Hendrix, Clio Goldbrenner, … : dé oplossing voor last minute garderobe stress en de omweg zeker waard!

thumb

thumb (2)

Shopping Knokke 

Nog winkelen? Knokke stilt de rest van je modehonger. Deze zomer schoten de pop-ups als paddestoelen uit de grond. Leuke hebbedingen scoor je vooral bij NotaBene & Co, The List & Co, Just Julia en The Library.

Schermafbeelding-2014-07-08-om-12.10.11

De Blanke Top -Cadzand

Zin om écht goed te ontspannen? Boek een behandeling in de spa van hotel De Blanke Top in Cadzand -net over de Nederlandse grens. Het onlangs gerenoveerde hotel torent vanop een duin boven het wilde strand uit en biedt in haar privé spa heerlijke behandelingen aan.

blanketop-home-exterieur

Schermafbeelding 2014-08-20 om 15.10.13

De Oesterput  

Bij valavond is het in Blankenberge te doen, meer bepaald in de Oesterput -een authentiek kreeftenbassin waar je op een zeevruchtenfestijn wordt getrakteerd. Schuif aan de ellenlange tafels aan en geniet van de beste wijnen, kreeften, mosselen en garnalen die de Vlaamse kust je kan bieden.

Schermafbeelding 2014-08-20 om 15.14.06