How to: je dressing organiseren

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
How to: je dressing organiseren

Een uitpuilende kleerkast, maar niets om aan te doen, je urenlange zoektocht naar die ene witte blouse hopeloos opgeven: iedereen maakt het mee. We geven je enkele eenvoudige organisatietips die je leven en dat van je kleerkast voorgoed zullen veranderen.

Tip 1: kies voor een open kast. Als je jouw kleren, schoenen, tassen en juwelen niet ziet, zal je ze ook niet dragen. Stop niets weg, maar etaleer alles op open schappen en rekken.

Tip 2: zie je kast als een extra kamer in huis, niet als een doffe plaats om je kleren in weg te moffelen. Gebruik goede belichting en maak het gezellig.

 

Tip 3: "customize" je kleerkast. Het ontwerp van je garderobe moet passen bij je eigen smaak. Heb je veel handtassen of schoenen, dan heb je een kleerkast nodig met veel schappen. Hou je van lange jassen, jurken en jumpsuits, bouw dan een kast met veel plaats voor hangers.

Tip 4: Sorteer per soort, kleur en seizoen. Zo blijft je kast overzichtelijk en verlies je 's morgens niet teveel tijd.

Tip 5: Maak plaats in je kast. Doe de kleren die je nooit meer draagt weg. Maak gebruik van een tijdelijke, alternatieve opslagruimte voor items van een ander seizoen.

Tip 6: Schoenentip. Om je schoenen proper te houden, bewaar je ze beter in de doos. Neem foto's en plak ze op de doos zodat het overzichtelijk blijft.

Tip 7: Moeilijk te bewaren accessoires zoals riemen en juwelen hang je aan een kapstok of in kaders zodat ze allemaal samenblijven en niet verstrengelen.

Tip 8: Kies een lade of plank uit voor je jeans en rol ze op om ruimte te besparen. Ze zullen niet kreuken!

(Stagiaire Elisabeth Devue)