Caro Daur verklapt hoe je dankzij sport zelfvertrouwen en balans kan vinden

Geüpdatet op 20 juni 2024 door Lore Ginneberge
Caro Daur verklapt hoe je dankzij sport zelfvertrouwen en balans kan vinden Zalando

Caro Daur, een van de bekendste fashion content creators en fervente sporter, deelt haar inspirerende verhaal over zelfontdekking en het verleggen van grenzen. In haar nieuwste project moedigt Caro mensen aan om zonder zorgen nieuwe sporten te proberen en geen schrik te hebben om fouten te maken.

In haar nieuwste samenwerking met Zalando moedigt de Duitse creative iedereen aan om het beste van jezelf te geven, welke sport je ook probeert. Ze vertelt over haar eigen fitnesservaring, de uitdagingen die ze overwon en hoe ze een community heeft opgebouwd die elkaar vooruit helpt. Met de Olympische Spelen en het Europees Kampioenschap, is deze zomer ideaal om samen het avontuur aan te gaan en persoonlijke records te breken. Ontdek hoe sport niet alleen je fysieke, maar ook je mentale welzijn kan verbeteren en je helpt om meer van jezelf te vinden.

Caro, je staat bekend om je passie voor sport en fitness. Wat inspireerde je om samen te werken met Zalando en mensen aan te moedigen om nieuwe sporten te proberen?

"Ik deel graag mijn passie en motivatie met anderen. Toen ik hoorde dat de fotoshoot voor de campagne in groepsverband zou plaatsvinden en dat we daadwerkelijk samen zouden sporten, was ik meteen overtuigd. Ik hoop dat de geweldige en positieve energie die we op de set hadden, overkomt via de campagne en veel mensen over de hele wereld kan bereiken en versterken."

In je campagne benadruk je het belang van grenzen verleggen en zelfontdekking. Kun je een moment delen waarop je jezelf echt uitdaagde en hoe dat je heeft veranderd?

"Voor mij is het extreem uitdagend om pauzes te nemen en mijn lichaam rust te gunnen. Ik geef altijd 110%! Maar toen ik geblesseerd raakte, werd ik gedwongen een pauze te nemen. Het was alleen mogelijk om langzaam weer te beginnen... Maar ik heb geleerd dat het soms zelfs beter is voor je lichaam om slechts 50% te geven - niet altijd 110%! Wees lief voor jezelf en leer hoe je een gezonde balans kunt behouden!"

Veel mensen vinden het moeilijk om gemotiveerd te blijven om te sporten. Wat zijn jouw tips om motivatie te vinden en te behouden, vooral op dagen waarop het moeilijker voelt?

"Elke dag kent zijn uitdagingen, maar ik heb een handige strategie gevonden: bereid alles wat je nodig hebt voor je training de avond van tevoren voor. Leg je sportkleding, schoenen, koptelefoon en alle benodigde spullen klaar naast je bed. Door dit van tevoren te doen, elimineer je de ochtenddrukte en besluiteloosheid. Ik word gewoon wakker, pak snel een kop koffie en ga de deur uit. Deze gestroomlijnde aanpak minimaliseert aarzeling en zorgt ervoor dat je toegewijd blijft aan je fitnessroutine. Persoonlijk, als ik te veel tijd in de ochtend heb, zou ik mijn training kunnen overslaan omdat ik mijn motivatie verlies of te veel nadenk. Dus mijn advies is om de optie om uit te stellen te verwijderen – onderneem actie en geef prioriteit aan je training zonder te twijfelen."

De juiste sportkleding kan een groot verschil maken. Welke stukken zijn jouw favorieten en waarom?

"Comfort is absoluut essentieel als het gaat om sportkleding. De juiste kleding is essentieel voor zowel prestaties als comfort tijdens trainingen. Bijvoorbeeld, een goed gekozen paar schoenen kan je ongelooflijk licht op je voeten laten voelen, wat je behendigheid en algehele comfort aanzienlijk verbetert. Het is van het grootste belang dat je hele outfit comfortabel aanvoelt, omdat dit direct invloed heeft op je zelfvertrouwen en je vermogen om je op je fitnessdoelen te concentreren."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Caroline Daur (@carodaur)

Zelfvertrouwen speelt een belangrijke rol in zowel sport als mode. Hoe heeft sporten je zelfvertrouwen, zowel fysiek als mentaal, beïnvloed?

"Sporten is cruciaal voor mij; het maakt mijn hoofd leeg en zet een positieve toon voor de dag. Het verbetert mijn focus en concentratie, waardoor ik taken effectiever kan aanpakken. Ik laat mijn telefoon achter om volledig op het moment zelf te kunnen zijn en mijn geest helder te houden, wat essentieel is om uitstekende resultaten te behalen!"

Met je drukke schema, hoe vind je tijd om te sporten? Heb je tips voor anderen die moeite hebben om beweging in hun dagelijkse routine op te nemen?

"Het vinden van tijd om te sporten met een druk schema kan een uitdaging zijn, maar het is mogelijk met wat planning en toewijding! Ik geef er prioriteit aan boven veel andere dingen. En ik doe mijn workouts altijd in de ochtend om de dag te beginnen, zodat het gedaan is en ik me op andere taken kan concentreren. Dit helpt ook om een wekelijkse routine aan te houden. Houd het simpel – je hoeft geen twee uur te trainen. Twintig tot dertig minuten is genoeg. Onthoud, consistentie is de sleutel. Zelfs een korte training is beter dan niets en helpt de gewoonte op te bouwen."

Je hebt een grote online gemeenschap opgebouwd. Hoe belangrijk is het voor jou om deze gemeenschap te inspireren en te ondersteunen in hun fitnessreis? Welke impact hoop je te bereiken met deze campagne?

"Verbinden en groeien met mijn gemeenschap is mijn topprioriteit, en ik maak er een punt van om hen dagelijks te inspireren met betekenisvolle inhoud. Het is echter cruciaal om niet te hard te pushen; de juiste balans vinden. Sporten is belangrijk, maar ook rustdagen nemen en je eigen tempo bepalen. Ik geloof dat deze boodschap van groot belang is. En bovenal – probeer plezier te hebben en te genieten!"