Wedstrijd: win een bezoek aan Domaine du Chant d’Éole, het grootste familiedomein van België

Geüpdatet op 14 juni 2024 door ELLE Partner
Wedstrijd: win een bezoek aan Domaine du Chant d’Éole, het grootste familiedomein van België © Chant d'Eole

Geniet deze zomer van een onvergetelijke escapade door de wijngaarden van Domaine du Chant d'Éole. Maak kans op 5x2 tickets voor een rondleiding met proeverij en ontdek de mysteries van het grootste familiedomein van België!

In het hart van de grootste familiewijngaard van België onthullen gepassioneerde gidsen alle geheimen van het wijnmaakproces tijdens rondleidingen op het Domaine du Chant d'Éole. Het is een unieke kans om elke stap van het proces te volgen: aanplant, botteling, keuze van de druivensoorten, verzorging van de wijnstokken, oogst en vinificatie. De rondleiding eindigt met een proeverij van de drie wijnen van het domein: Chant d'Éole Brut Blanc de Blanc, Chant d'Éole Brut Rosé en Elixir Saint-Georges, een aperitieflikeur.

Domaine du Chant d'Éole biedt ook twee gemarkeerde rondleidingen, zodat bezoekers op hun eigen tempo door de wijngaarden kunnen wandelen.

Gastronomische pauze

Na de verkenning van de wijngaarden zijn er twee culinaire plaatsen die een unieke, gastronomische ervaring aanbieden. De Brasserie d'Éole, ideaal voor liefhebbers van gezellige gastronomie, verwent de smaakpapillen met creaties op basis van lokale producten, en L'Impératif d'Éole, die georkestreerd wordt door de met een Michelin-ster bekroonde chef-kok Benoit Neusy. Het is een ware gastronomische reis op het dakterras met een adembenemend uitzicht over de wijngaarden. Met één ster in de Michelingids neemt dit restaurant zijn gasten mee naar het hart van zijn creativiteit.

Er zijn vier opties beschikbaar: een zakenlunch met 3 gangen voor €59, alleen op weekdagen geserveerd, en een 4-, 5- of 6-gangenmenu dat 's avonds wordt geserveerd, variërend van €85 tot €105 (exclusief drankjes).

Tour informatie

Rondleidingen zijn het hele jaar door mogelijk, elk weekend op afspraak. In de zomer, van 1 juni tot 1 september 2024 zijn rondleidingen beschikbaar van woensdag tot zondag.

Prijzen: €15 voor volwassenen, €15 met een voucher van €5 in de winkel voor jongeren van 12 tot 18 jaar, en gratis voor kinderen onder de 12 jaar. Rondleidingen zijn voornamelijk in het Frans, maar kunnen op verzoek ook in andere talen worden georganiseerd. Groepen zijn ook welkom, met boekingen via het formulier op de website. Bel voor meer informatie 065/22.05.00 of bezoek de website.

Wedstrijd

Wil je de wijngaarden van het grootste wijndomein van België ontdekken? Doe mee aan deze wedstrijd en maak kans op 5x2 tickets voor een rondleiding georganiseerd door Domaine du Chant d'Éole!


Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Le Domaine du Chant d'Éole.

LEES OOK :

Dit zijn de 6 beste zonnecrèmes voor een vette en acnegevoelige huid

Tried & Tested: Waarom de iconische Ray-Ban (zonne)brillen onze go-to monturen zijn

Ontdek The Leinster Hotel: een staaltje luxury lifestyle in Dublin