Doen! De Zweedse natuur verkennen op eigen bootje

Gepubliceerd op 28 mei 2024 door Juliette Debruxelles en ELLE België
Doen! De Zweedse natuur verkennen op eigen bootje

Emotioneel krachtig, verbindend en uiterst Instagrammable: een kanotocht van Travelbase is de ultieme date met de wilde Zweedse natuur.

Meteen even dit: een Canadese kano is geen kajak. Het is een boot waarin je je stabiel voelt en waarin je je bagage, eten, uitrusting en een waterdicht vat kwijt kunt. En maar goed ook, want je blijft een week lang aan boord van dit langzaam varende bootje. Tijdens The Canoe Trip zwerf je van eiland naar eiland in een van de meest ongerepte natuurgebieden van Europa, het Zweedse Nordmarken. Kamperen doe je waar je wilt: op een terrein met basisvoorzieningen of een afgelegen wildernis. Toegang tot de natuur en wildkamperen zijn immers beschermde rechten in Zweden. Zwemmen, peddelen, mediteren, lachen, eten, vuur maken, drinken, slapen ... Hier keer je terug naar de essentie en wordt de teller weer naar nul gedraaid. Of je nu sport of ontspant, je kunt zelf je tempo en de intensiteit van je inspanningen bepalen.

Zweden, kano, reizen, trip, kamperen, natuur, boot

Een plaatje

Water dat zo zuiver is dat het bijna altijd drinkbaar is, dichtbeboste oevers, eilanden in alle maten, vogels, vissen, stilte en weer dat meerdere keren per dag verandert zodat je het landschap in al zijn verschillende facetten kunt zien … Hier vaar je in alle rust door de perfecte ansichtkaart.

Praktisch

Bij aankomst in het basiskamp krijgt elk duo een kano toegewezen – het is om veiligheidsredenen niet mogelijk om deze excursie alleen te boeken. Het idee is om zelfvoorzienend te zijn terwijl je profiteert van de vriendelijke en professionele begeleiding van de Travelbase Rangers. Weerinformatie, een WhatsApp-groep voor dagelijkse uitwisselingen tussen deelnemers en 24/7 hulp in geval van nood maken dat je je veilig voelt maar nooit belemmerd. Je ontmoet mensen van alle leeftijden, ook al is de meerderheid jonger dan dertig. Dit is een betaalbaar avontuur, dat mensen uit alle lagen van de bevolking aantrekt. Wat ze allemaal gemeen hebben is een geest van wederzijdse hulp en respect. Niemand wordt aan zijn lot overgelaten, of je nu samen de kano uit het water haalt, aanmeert aan een ponton of broederlijk een blikje tonijn deelt. 

De prijs van de reis hangt af van de manier waarop je naar het vertrekpunt komt: op eigen houtje (vanaf € 295), met de nachtbus (vanaf € 425) of met het vliegtuig (retour, via Oslo, vanaf € 615).

Nog meer reisinspiratie? Bewonder hier de 15 meest unieke Airbnb's ter wereld!