De beste vakantiewoningen in Paros, geïnspireerd op ‘One Day’

Geüpdatet op 5 maart 2024 door Sofie Kegelaers
De beste vakantiewoningen in Paros, geïnspireerd op ‘One Day’ @ambikamod

Sinds de lancering heeft 'One Day' op Netflix kijkers diep geraakt, met het verhaal van Emma en Dexter op Paros, die de kracht van liefde en vriendschap tonen. Paros overtreft Santorini en Mykonos als de ultieme setting voor liefde, geïnspireerd door de serie zijn dit de mooiste vakantiehuisjes op het eiland - kwestie van de 'One Day'-magie zelf te ervaren.

Voor deze hartverscheurende hitserie kon er geen betere setting worden gekozen. Vergeet dus Santorini en Mykonos, want Paros vormt tegenwoordig hét perfecte decor voor het vieren van de liefde. Geïnspireerd door het prachtige verhaal van Emma en Dexter hebben we de mooiste vakantiewoningen op dit idyllische eiland voor je opgelijst, zo kan jij tijdens je verblijf nog even nagenieten van de 'One Day'-sfeer.

1. Cocktails On The Roof

Cocktails On The Roof is al jaren in handen van dezelfde familie en werd gerestaureerd door de kinderen: een architect en meubelontwerper, beiden werkzaam in Parijs. Vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht over de baai van Naoussa.

Prijzen starten aan 1430 euro per nacht, wat neerkomt op zo'n 205 euro per persoon indien je werkt met een volle bezetting.

cocktails-on-the-roof

Boek hier

2. Splendid Sea & Sunset

Dit Cycladische appartement voor twee personen ligt op zeven minuten wandelen van het centrale marktplein van Naoussa, maar nog steeds ver genoeg van het lawaai van bars en clubs. Het appartement beschikt over een mooi balkon waar je kunt genieten van zicht op zee. Het strand van Piperi bereik je in slechts vijf minuten wandelen.

splendid-sea-&-sunset

Boek hier

3. Erato

Dit charmante appartement voor twee personen ligt verscholen in een klein steegje naast het marktplein van Parikia, in één van de oudste gebouwen van het eiland. Met zijn typisch blauwe voordeur, betegelde binnenplaats en een interieur dat werd samengesteld met behulp van handgemaakte meubels van lokale ambachtslieden, is het het perfecte ingrediënt voor een authentieke eilandervaring.

Prijzen starten aan 96 euro per nacht.

Erato-Paros

Boek hier

4. Green House

Dit traditionele Cycladische stenen huis heeft plaats voor twee personen en is gelegen in Lefkes, een pittoresk bergdorpje in het centrum van Paros. De prachtige tuin beschikt over verschillende fruitbomen en biedt een panoramisch uitzicht op de Egeïsche Zee en het Griekse eiland Naxos.

Prijzen starten aan 70 euro per nacht.

green-house

Boek hier

5. Lithos

Dit appartement in typish Griekse stijl bevindt zich in Kostos, tussen Parikia en Lefkes. Het is geschikt voor twee personen, afgewerkt met bamboe details en vanop het terras geniet je van een mooi uitzicht op de bergen.

Prijzen starten aan 110 euro per nacht.

lithos

Boek hier

6. Satsi ’s Cozy Casa

De naam van dit gerenoveerde retro-huisje zegt het eigenlijk al zelf: Sati's Cozy Casa biedt alle nodige comfort voor reizigers die optimaal willen genieten. Het huis beschikt over één slaapkamer met twee bedden, waarvan eentje voor één persoon en eentje voor twee personen. Vanuit de hangmat op het terras kan je genieten van een mooi uitzicht op de haven van Parikia.

Prijzen starten aan 80 euro per nacht.

Sati's-Cozy-Casa

Boek hier

7. Sueno Sunset Villa

Deze Airbnb maakt deel uit van het Dream Sunset Villa-complex, een aantal kleine studio's voor twee tot vier personen waarbij de allergrootste troef het mooie terras met jacuzzi is. Sueno Sunet Villa heeft een oppervlakte van 33 vierkante meter en is uiterst modern ingericht.

Prijzen starten aan 200 euro per nacht.

sueno-sunset-villa

Boek hier

8. The Islanders Sea View Loft

Deze loft is gelegen in de hoofdstraat van Parikia, dus winkels, bars en restaurants vind je op wandelafstand. Gasten die gesteld zijn op hun nachtrust hoeven trouwens niets te vrezen, want verkeer is er niet toegestaan tussen zeven uur 's avonds en zeven uur 's ochtends. De loft heeft ruimte voor vijf gasten en vanaf het terras kan je genieten van de allermooiste zonsondergangen.

Prijzen starten aan 125 euro per nacht.

the-islanders-sea-view-loft

Boek hier

9. Villa Bounos

Deze villa wordt aangeboden door Le Collectionist, een bedrijf dat zich focust op het verhuren van 's werelds mooiste en vooral meest exclusieve vakantiewoningen. Het spreekt dus voor zich dat je met Villa Bounos niet alleen een verblijf boekt, maar vooral een luxueuze, op maat gemaakte ervaring. De villa biedt plaats aan zes gasten en beschikt, zoals je op de foto kan zien, over een groot buitenzwembad.

Prijzen starten aan 1107 euro per nacht, wat neerkomt op zo'n 184,50 euro per persoon indien je werkt met een volle bezetting.

Villa-Bounos

Boek hier

10. Villa Kantounes, Studio Maestrali

Villa Kantounes beschikt over verschillende gastenstudio's, waaronder Studio Maestrali. Deze studio heeft plaats voor drie gasten en belichaamt de traditionele Cycladische architectuur, denk: witgekalkte muren, blauwe deuren en een interieur met houten details. Zowel het terras als de weelderige tuin bieden een adembenemend uitzicht over het bruisende Naoussa.

Prijzen starten aan 70 euro per nacht.

villa-kantounes-studio-maestrali

Boek hier