Santorini: waar logeren en eten?

Geüpdatet op 9 november 2022 door ELLE Partner
Santorini: waar logeren en eten? © Radisson Blu Zaffron

antorini, met zijn witte huizen met blauwe koepels is een van de mooiste van alle Griekse eilanden. Daar, aan de kust, maar weg van de drukte, vind je het Radisson Blu Zaffron Hotel. Het is een oase van ontspanning en rust, met topgastronomie en azuurblauwe zwembaden. Een plek om ver weg van de wereld helemaal tot jezelf te komen.

Het Radisson Blu Zaffron Hotel werd in 2021 volledig gerenoveerd en is afgelopen voorjaar heropend. Het is een ‘adults only’ hotel, voor volwassenen die willen relaxen in een rustige omgeving, een bubbel waarin de dagen zacht en nonchalant voortkabbelen op het ritme van de zon. Met een streepje goed gekozen loungemuziek op de achtergrond.

Santorin
© Unsplash

Verantwoorde luxe

Het resort op mensenmaat – een ‘smart initiative’ hotel – heeft een duurzaamheidsfilosofie gebaseerd op recycleren en energie. Zo worden de airconditioning, de verlichting en het waterverbruik centraal geregeld en afgestemd op wat de gasten echt nodig hebben. Handdoeken worden alleen verwisseld op aanvraag, de rietjes in de bar zijn van papier en het hotel, dat voldoet aan de ISO 26000-norm voor sociale verantwoordelijkheid, sorteert en recycleert afval, tot en met de bakolie.

Dat ecologische principe is hier gecombineerd met design van grote klasse. Zo zijn er twee schitterende turkooizen zwembaden met grafische motieven, en de hotelkamers zijn echte pareltjes. In de suites is gewerkt met tactiele materialen, sensuele texturen en een kleurenpalet dat aansluit bij de natuurlijke omgeving. De standaardkamers zijn zeer comfortabel en verre van doorsnee, maar als je wilt, kies je een kamer of villa met privéterras, jacuzzi of een eigen zwembad. Alles is hier even elegant en het personeel in het resort is uiterst vriendelijk en discreet efficiënt.

Hemelse gastronomie

Na een dagje languit in de zon hoef je het resort niet uit om heerlijk te eten. Het hotel heeft fantastische restaurants: Zeffirino op de eerste verdieping en de Trattoria Belloni op het gelijksvloers, allebei tegenover het zwembad. De restaurants zijn genoemd naar oprichter Zeffirino Belloni en profiteren van de vakkennis van vijf generaties Italiaanse chef-koks. In het moederbedrijf in Genua komen al tientallen jaren allerlei beroemdheden eten. Frank Sinatra was er kind aan huis en droeg zelfs een song op aan de culinaire kunst van de familie Belloni. Ook Barry White, Celine Dion, Liza Minnelli en zelfs enkele Roomse pauzen gingen er graag op culinaire reis van de Middellandse Zee naar de Egeïsche Zee.

Wereldse pesto

Maar bij alle gastronomische hoogstandjes blijkt de pesto van de familie Belloni toch dé trekpleister. De beste van de wereld, zo wordt er gezegd: met de hand gemaakt, in een hypnotiserend bijna fluorgroen, een feest voor je smaakpapillen. Bij Zeffirino en Belloni wordt alles vers en ter plaatse bereid, zelfs het brood. Vleeseters kunnen genieten van een stuk gerookt rundvlees dat onder een stolp wordt gebracht. De smaak is onvoorstelbaar, boordevol bijzondere aroma’s.

De desserts zijn al even geraffineerd en verleidelijk. En dan is er het ontbijtbuffet, dat elke ochtend verandert en verrast. Daarnaast kun je nog kiezen voor à la carte bereidingen, gezond en lekker, zowel zoet als hartig.

Wie zin heeft om het eiland te verkennen, kan een excursie met een boot, helikopter of bus maken en zo de baaien en prachtige dorpjes ontdekken die Santorini beroemd maakten. Om na de drukte van zo’n uitstap terug te keren naar de zalige rust en de azuurblauwe mozaïekzwembaden van je luxeresort.

Lees ook :
Daarom moet een foodtrip naar het Italiaanse Marche op je bucketlist
Interview: Farah El Bastani over haar favoriete modemomenten
6 originele en makkelijke recepten voor een etentje onder vrienden