Interview: Farah El Bastani over haar favoriete modemomenten

Geüpdatet op 2 december 2022 door ELLE Partner
Interview: Farah El Bastani over haar favoriete modemomenten

We houden van het idee dat elk gelukkig moment ook een modemoment kan zijn, een kans om onze favoriete outfit te dragen. En dat is nu net waar de nieuwe “Creëer jouw moment”-campagne van Zalando om draait. Wij vroegen styliste Farah El Bastani naar haar persoonlijke modemomenten die een doordeweekse dag nét dat tikkeltje specialer maken.

Farah is een grote fan van ‘dopamine dressing’ oftewel je kleden op een manier die je vrolijkheid brengt en je een goed gevoel geeft. En dat stralen haar favoriete modemomenten ook uit. Felle kleuren, leuke prints en xl accessoires vrolijken de boel op en maken van elke uitstap een fashionable gelegenheid.

Het atelier

Farah bekijkt haar atelier net als haar bed: “Aangezien ik er zoveel tijd doorbreng, moet het goed aanvoelen. Daarom vind ik het belangrijk dat mijn werkruimte leuk en gezellig is en ook mijn identiteit uitstraalt. Het is een work in progress: net als ikzelf!”

“Ik ontvang hier al mijn (celebrity) klanten, maar evengoed modellen en vrienden. De look die ik heb gekozen ademt mijn visuele identiteit. Perfect om nieuwe klanten te ontvangen en meteen een goede eerste indruk na te laten!”, aldus Farah

©Dena Huys

Blouse met grote kraag, Stella Nova, € 135,95

Felgekleurde broek, In The Style, € 48,95

Muiltjes met hak, Twinset, € 219,95

De markt

“Waar ik ook enorm van geniet is naar de markt gaan. Mijn ouders gingen vroeger elke vrijdag naar de markt en als kind ging ik graag mee. Ik hou van de sfeer die er hangt: het begint vroeg en wordt steeds luider en drukker maar na de middag is het plots gedaan. Waar ik vroeger altijd mee de zakken met boodschappen wou dragen, neem ik nu liever een grote tas mee om alles in te stoppen”, legt Farah uit.

“In Antwerpen vindt op zaterdag en zondag een leuke markt plaats aan de Stadsschouwburg. Deze vormt de ideale spot om met vrienden en vriendinnen af te spreken voor een garnaalkroket en een glaasje bubbles. En natuurlijk kom je daar iedereen tegen dus : never go out with a dull look. Een zonnebril mag niet ontbreken om de najaarszon uit mijn gezicht te houden want we blijven natuurlijk tot de late namiddag borrelen”, lacht Farah.

Jeansbroek, Neon & Nylon, € 39,95

Trenchcoat, mbyM, € 143,95

Tas, Stylism, € 190,00

Zonnebril, Versace, € 245,00

Het park

Farah heeft als styliste een heel snel en soms chaotisch leven: “Ik ontmoet elke dag nieuwe mensen, ben te vinden op nieuwe locaties of moet naar events. Het is geweldig en ik ben heel dankbaar dat ik dit allemaal mag meemaken maar ik geniet er net zo hard van om het geluid even uit te zetten. En dat doe ik het liefst in de natuur: even helemaal out zonen zeg maar.”

“Ik ben opgegroeid in het groen, en hoewel ik ook echt een stadsmens ben en zwaar geniet van buiten komen in een vibrant energy, kan ik in de natuur helemaal tot rust komen. Als ik echt wil ontspannen is een wandeling maken, of gaan zitten in het park (al dan niet met een boek) hetgeen wat mij tot rust brengt. Ook op vakantie zijn het de momenten in de natuur die mij het meeste bij blijven.”

©Dena Huys

Blouse, Sister Jane, € 71,99

Minirok, Sister Jane, € 63,99

Pumps, Vagabond, € 129,95

De platenwinkel

Een van Farah’s grootste liefdes is muziek: Muziek zegt zoveel en kan emoties soms beter omschrijven dan wijzelf. Het brengt mensen samen. Veel van mijn gelukkigste momenten hebben met muziek te maken.”

“Spotify is sowieso mijn meest gebruikte app maar thuis vind ik het ook wel fijn om een plaatje op te zetten. In het weekend kan je me dan ook wel eens bij Chelsea Records in Antwerpen vinden op zoek naar een nieuwe heerlijkheid. Lekker chill in mijn oversized sweater en baggy broek want zo zie ik er vaak uit op zondag”, zegt Farah.

Trui, The Ragged Priest, € 74,95

Straight leg jeans, The Ragged Priest, € 59,95

Muiltjes met hak, Steve Madden, € 119,95

 

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Zalando.
zalando.be

LEES OOK:
Onze complete modegids voor herfst en winter 2022
We love: de nieuwe Keith Haring x Pandora collectie
SNEAKERLOVERS: zo kies je het paar voor dit seizoen