We love: de nieuwe Keith Haring x Pandora collectie

Geüpdatet op 26 september 2022 door ELLE Partner
We love: de nieuwe Keith Haring x Pandora collectie © Keith Haring x Pandora

Keith Haring vormt al langer een inspiratiebron voor menig modemerk. T-shirts, sweaters en zelfs broeken met zijn iconische figuren kleuren het straatbeeld reeds sinds de jaren ‘90. Pandora gaat nog een stap verder en zet de unieke artistieke visie van Keith Haring nu ook om in een originele collectie sieraden.

De laatste collectie van juwelenmerk Pandora is niet alleen geïnspireerd door Keith Harings iconische kunstwerken en beeldtaal maar bovenal door zijn motto ‘love for all’.

KEITH HARING x PANDORA-collectie

Fluorescerende kleuren, felle tinten en een mix van materialen kenmerken de collectie die bestaat uit twaalf sieraden. Acht charms, een armband, twee ringen, een ketting en oorbellen brengen stuk voor stuk een eerbetoon aan de Amerikaanse kunstenaar en activist. Symbolische figuren zoals de ‘blaffende hond’, het ‘engeltje’ en de sieren de juwelen.

Verder puurt Pandora voor de collectie inspiratie uit de underground-scene van de jaren ‘80. Dat is immers de tijdsgeest waarin de werken van Keith Haring tot stand kwamen. Deze werd gedomineerd door rappers, breakdancers, skateboarders, basketballers, muzikanten en meer. De invloed hiervan is duidelijk merkbaar in zijn werk en nu ook in de KEITH HARING x PANDORA-collectie. 

© Keith Haring x Pandora

Kunst voor iedereen

Naast een visuele impact onderstreept de collectie eveneens Keith Haring’s uitgangspunt dat kunst er voor iedereen is. Pandora streeft er namelijk naar om het voor iedereen mogelijk te maken hun persoonlijkheid met hoogwaardige maar betaalbare sieraden uit te drukken.

De creatieve directors van het juwelenmerk, Filippo Ficarelli en Francesco Terzo benadrukken dit: “Bij de creatie van de collectie hebben wij een soort tijdreis gemaakt en de filosofie van de kunstenaar ervaren die zijn kunst en zijn visie inzet voor inclusiviteit en gebruikmaakt van een cultureel relevante en visuele taal. Die kunst is zo tijdloos dat ze op ons als een krachtige stem overkomt. We stellen ons een dialoog met Keith Haring voor door samen de sieraden als schildersdoek te gebruiken, in een taal die we allemaal spreken.”

De KEITH HARING x PANDORA-collectie staat dan ook volledig in het teken van creativiteit, artistieke vrijheid en inclusiviteit, en is wereldwijd online en in de Pandora-boetieken te verkrijgen van 29 september tot en met 29 november 2022.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Pandora.
pandora.net

Lees ook:
Microtrend: de UGG Tasman is dé schoen van het seizoen
J’adore Parfum d’eau: het nieuwe schooljaar met een innovatief geurtje
Actrice Elle Fanning kijkt terug op haar carrière en nieuwe rol als Paco Rabanne-muze