Vanaf nu bestel je via Uber een boot op vakantie in Mykonos

Geüpdatet op 22 juni 2023 door Lore Ginneberge
Vanaf nu bestel je via Uber een boot op vakantie in Mykonos Shutterstock

Het Griekse jetset eiland Mykonos is een van de populairste zomerbestemmingen van het moment. Mooi weer en lekker eten verzekerd, en om je vakantie nog beter te maken zijn er sinds kort taxiboten die je van je hotel naar je favoriete strandbar brengen.

Mykonos, het betoverende Griekse eiland in de Egeïsche Zee, is een waar paradijs voor zomervakanties. Met zijn adembenemende stranden, bruisende nachtleven, pittoreske architectuur en culturele schatten is Mykonos de ultieme bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een onvergetelijke zomerervaring.

1. Er zijn heel wat populaire stranden

Mykonos staat bekend om zijn verbluffende stranden met kristalhelder turquoise water en fijn goudkleurig zand. Of je nu op zoek bent naar een rustige getaway of een bruisend strandfeest, Mykonos heeft voor elk wat wils. Enkele van de meest populaire stranden zijn Paradise Beach, Super Paradise Beach en Psarou Beach. Je kunt er (verantwoord!) zonnebaden, zwemmen en genieten van watersportactiviteiten.

Mykonos eiland reizen
Unsplash

2. Mykonos is hét feesteiland

Er is Mykonos overdag, en dan is er Mykonos 's nachts... Wanneer de avond valt wordt het eiland omgetoverd tot één groot feestparadijs. Het beroemde district Mykonos-Stad barst van energie met zijn trendy bars en exclusieve clubs waar internationale DJ's optreden. Dansen tot de zon opkomt of een ontspannen drankje met een prachtig uitzicht, toeristen uit de vier windstreken komen hier samen om een onvergetelijke tijd te beleven.

3. Mykonos wordt ook wel Klein Venetië genoemd

Mykonos staat bekend om zijn traditionele Cycladische architectuur met zijn kenmerkende witgekalkte huizen, smalle geplaveide straatjes en kleurrijke deuren en luiken. Wandel door de charmante straatjes van Mykonos-Stad, waar je pittoreske windmolens, charmante kerken en traditionele tavernes zult tegenkomen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de beroemde wijk Klein Venetië, waar de huizen direct aan zee staan en een schilderachtig uitzicht bieden.

Mykonos reizen bestemming zomer
Unsplash

4. Je proeft het beste uit de Griekse keuken

De culinaire scene op Mykonos is een feest voor fijnproevers. Je geniet er van heerlijke gerechten die de verse smaken van de Egeïsche Zee combineren met de traditionele Griekse keuken. Van vers gevangen vis en zeevruchten tot lokale specialiteiten zoals kopanisti (pittige kaas) en louza (gedroogd varkensvlees), de restaurants en beach clubs op Mykonos bieden een ongeëvenaarde culinaire ervaring. Vergeet niet te proosten op je vakantie met een glas ouzo, de beroemde Griekse anijsdrank of een shot Tsikoudia, een fruitige sterke drank.

5. Met Uber Boat vaar je overal naartoe

Uber merkte dat taxiritten in de zomer soms tot 250% toenemen op populaire bestemmingen. Voor de meest zorgeloze vakantie, lanceert het techbedrijf daarom verschillende nieuwe reisformules. De leukste toevoeging aan het transportaanbod is ongetwijfeld Uber Boat. Voor de uitrol van deze lancering koos het bedrijf het eiland Mykonos, want waar anders vaar je van hotel naar beach club en van beach club naar restaurant?

Uber boat Mykonos
Uber

Het bestellen van een taxi op het water is even simpel als aan wal: je opent de app, geeft een bestemming in en even later stap je aan boord. In de speedboten reis je comfortabel en snel met 4 tot 8 personen. Alle voordelen van de Uber app zijn aanwezig, zo ken je bijvoorbeeld op voorhand de kostprijs van de rit en kan je je route volgen via de gps.

Terwijl de kapitein je naar de juiste plek brengt, geniet je van de zon, het hemelsblauwe water en het uitzicht op de kustlijn en haar witte huisjes. En wie weet - als je op het juiste tijdstip boekt - pik je een prachtige zonsondergang en dus een geweldig fotomoment mee.