Alle tips om een reiskoffer te kiezen en slim te pakken

Gepubliceerd op 5 februari 2024 door Marie-Noëlle Vekemans en Lore Ginneberge
Alle tips om een reiskoffer te kiezen en slim te pakken TUMI

Reizen is vooral een kwestie van organisatie, en dat begint met het kiezen van de ideale koffer. Heb je ooit die frustratie gevoeld van op je koffer te moeten zitten om hem te sluiten, of die angst dat hij open gaat op de bagageband op de luchthaven? Om deze ongemakken te voorkomen en rustig te reizen, is het cruciaal om de juiste koffer te kiezen. Maar hoe maak je de juiste keuze? Hier zijn enkele tips.

STEVIGHEID: EEN PRIORITEIT

Een koffer moet bestand zijn tegen schokken en de grillen van transport. Modellen van polycarbonaat of aluminium staan bekend om hun robuustheid en flexibiliteit. Een goede koffer is een investering op lange termijn; het is beter om te investeren in een kwaliteitskoffer, dan elke twee reizen een nieuwe te moeten kopen. Denk ook aan het controleren van de garantie die de fabrikant biedt, een extra teken van kwaliteit.

VEILIGHEID EN PRAKTISCH GEBRUIK

Kies voor een koffer met een ingebouwd TSA-slot. Dit systeem stelt beveiligingsautoriteiten, vooral in de Verenigde Staten, in staat om je bagage te inspecteren zonder deze te beschadigen. Wat betreft de wielen, geef de voorkeur aan een koffer met vier multidirectionele wielen voor optimale wendbaarheid.

GROOTTE EN LICHTHEID: JE BESTE VRIENDEN

De grootte van je koffer moet overeenkomen met de duur en het type van je reis. Voor een weekend volstaat een cabinekoffer van 55 cm. Voor langere verblijven kies je een koffer van 65 tot 75 cm. Maar let op, een grote koffer betekent niet dat hij zwaar moet zijn. Materialen evolueren, en tegenwoordig is het mogelijk om ruime en gemakkelijk hanteerbare koffers te vinden. Een redelijk gewicht betekent ook meer souvenirs mee terugnemen zonder angst voor overgewicht op de luchthaven!

EEN DESIGN DAT BIJ JOU PAST

Je koffer is ook een weerspiegeling van je persoonlijkheid. Merken bieden een verscheidenheid aan ontwerpen, van klassiek en elegant tot gedurfd. Durf kleuren of patronen te kiezen om hem gemakkelijk te herkennen op de bagageband. Houd echter in gedachten dat stijl de kwaliteit niet in de weg mag staan.

JE KOFFER GOED ORGANISEREN: EEN KUNST OP ZICH

Het organiseren van je koffer is net zo belangrijk als de keuze ervan. Een goed georganiseerde koffer maximaliseert niet alleen de ruimte, maar maakt het leven onderweg ook makkelijker. Hier zijn enkele praktische tips om ruimte te optimaliseren en je spullen netjes te houden.

  1. Begin met een lijst: maak een lijst van alles wat je nodig hebt voordat je begint met inpakken. Dit voorkomt dat je essentiële items vergeet en helpt om geen onnodige spullen mee te nemen.
  2. Kies veelzijdige kleding: ga voor kledingstukken die je kunt mixen en matchen om verschillende outfits te creëren. Kies neutrale kleuren en stukken die je kunt overlappen om je aan te passen aan verschillende weersomstandigheden.
  3. Gebruik de roltechniek: rol je kleding op in plaats van ze te vouwen. Deze methode bespaart ruimte en vermindert kreuken. Opgerolde kleding kan efficiënter worden opgeborgen en biedt betere toegang tot je spullen.
  4. Maak gebruik van ingebouwde opbergmogelijkheden: deze verschillende opbergmogelijkheden zijn perfect om je koffer te organiseren. Gebruik ze om verschillende soorten kleding te scheiden of om schone kleding van vuile te onderscheiden.
  5. Plaats zware items onderin: plaats zwaardere items, zoals schoenen en toilettassen, onderin de koffer bij de wielen. Dit helpt om het gewicht te balanceren en maakt de koffer makkelijker te hanteren.
  6. Pak toiletartikelen slim in: gebruik waterdichte zakken voor je toiletartikelen om lekken te voorkomen. Denk aan het meenemen van miniversies van je producten of het overbrengen in kleinere flesjes om ruimte te besparen en ze niet bij controleposten in beslag te laten nemen.
  7. Houd essentiële spullen binnen handbereik: plaats items die je tijdens de reis zult gebruiken, zoals boeken, oordopjes of snacks, evenals je identiteits- en reisdocumenten, medicijnen of waardevolle spullen op een gemakkelijk bereikbare plek in je koffer of idealiter, in je handbagage.
  8. Bescherm breekbare items: als je breekbare voorwerpen vervoert, zorg er dan voor dat je ze inwikkelt in kleding of noppenfolie ter bescherming. Plaats ze in het midden van de koffer, omringd door kleding voor extra demping.
  9. Maximaliseer de ruimte in je schoenen: gebruik de ruimte in je schoenen om kleine items zoals sokken, opladers of reisadapters op te bergen. Dit bespaart ruimte en houdt deze kleine spullen georganiseerd.
  10. Gebruik zakjes voor kleine items: voor kleine accessoires zoals sieraden, horloges of riemen, gebruik zakjes of stoffen tasjes. Dit voorkomt dat ze verloren gaan in je koffer en maakt het gemakkelijker om ze te vinden. Bij TUMI zijn er speciale opbergcubes om al je kleding en persoonlijke spullen perfect te organiseren of een handige toilettas die je direct aan de douchestang van je hotelkamer kunt hangen met een haakje.
  11. Laat wat ruimte over: laat indien mogelijk wat ruimte over in je koffer voor souvenirs of aankopen die je doet tijdens je reis. Dit voorkomt dat je moeite moet doen om je koffer te sluiten op de terugweg.
  12. Controleer het gewicht van je koffer: weeg je koffer voordat je vertrekt om er zeker van te zijn dat hij voldoet aan de gewichtslimieten van de luchtvaartmaatschappij. Dit bespaart je extra kosten op de luchthaven.

Door deze tips te volgen, kun je niet alleen de ruimte in je koffer optimaliseren, maar ook je reis comfortabeler en minder stressvol maken. Een goed georganiseerde koffer betekent minder tijd besteden aan zoeken naar wat je nodig hebt, en meer tijd om van je reis te genieten.

TUMI: HET ICONISCHE INTERNATIONALE REISMERK

TUMI, sinds 1975 erkend, is een betrouwbaar referentiepunt voor degenen die uitmuntendheid in bagage zoeken. Haar inzet om functionaliteit, stijlvol design en vindingrijke accessoires (rugzakken of handtassen, brillenkokers, hangers, sloten, etc.) te combineren, heeft haar gepositioneerd als een bevoorrechte keuze voor veeleisende reizigers. Hun bagage is ontworpen om alle aspecten van het leven onderweg te verbeteren en te vereenvoudigen.

De 19 Degree-collectie valt bijzonder op. Verkrijgbaar in lichtgewicht en gerecycled polycarbonaat, in luchtvaartkwaliteit aluminium of onverwoestbaar titanium, deze koffers en reisaccessoires combineren stijl, duurzaamheid en functionaliteit voor de moderne globetrotter. Producten zoals de Aluminium Rugzak, de Compact Carry-On en de Minaudiere breiden het assortiment uit en bieden stijlvolle en zeer praktische opties voor reizen.

Shop hier

De voordelen van de 19 Degree-collectie:

  • elegante en moderne ontwerpen
  • eersteklas duurzame materialen
  • een systeem van lichte wielen of vier dubbele ingebouwde wielen voor optimale wendbaarheid
  • een vakkundig ingericht interieur met de meest verfijnde esthetische en organisatorische kenmerken